Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

domek śliczności, ale zastanow się czy go nie wydłużyc o 1 lub 2m. Kasowo wiele się nie zmieni, a bedziecie mieć większy komfort

zwłaszca w łazienkach a najbarzdiej zwłaszca w wiatrołapie

w każdym razie ja żałuję, że tak mam wszystko na styk

a i ja dopiero terazz widze domek. dlaczego nei mialem powiadomien????

Mi sie podoba. jest bardzo blisko tego co rysowaliście sami. I jest ciekawym, intrygującym rozwiązaniem. Tym bardziej mi sie podoba. I co najważniejsze wg mnie - ma duzy rozległy taras - relaks na powietrzu jest lepszy niz wewnątrz....

Bardzo mnie ciekawi jak wyjdzie ta elewacja. Sam chce zestawiać różne materiały i widze u kogo bedę podglądał :)

zastanawiam sie tez nad dwoma sekcjami lazienek obok siebie. Ale pewnie lepiej sie tego nie da wymyslec.... Moze podwojna sypialnia bylaby lepsza w dolnym lewym narozniku z indywidualną (jedną z obecnych) lazienką.. .tylko wtedy na pozostale 3 osoby wypada jedna lazienka a to pewnie bedą wojny :)

i zgadzam sie z Irmą, tam już jest 15,7m wzdłuż?...

Dziękuję wszystkim za życzenia.

Co do projektu to już tak zostanie jak jest. Wiem, że mogłoby być lepiej ale przede wszystkim ograniczają nas koszty i działka a w zasadzie zadrzewienie na niej i ze względu na granice działki bardziej już poszerzyć nie możemy.

Ja też nie miałam powiadomienia, że ktoś się wpisał dzisiaj w moich komentarzach :roll:

Pozdrawiam Was serdecznie.

Wracam na forum już w Nowym Roku.

Gość justyna_m

Życzę Wam Wszystkim aby Wasze marzenia się spełniły, abyście mieli siłę i wiarę realizować swoje plany, aby nigdy nie zabrakło Wam nadziei. Wiele miłości i uśmiechu, abyście każdy dzień witali z uśmiechem i radością. Dużo zdrowia i pogody ducha, prawdziwych przyjaciół i przychylności losu.

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

Justyna

A my będziemy tak świętowali A co - jak szaleć to szaleć!!!

http://img246.imageshack.us/img246/7483/picasabackgroundcr6.png

• 3 weeks później...
Czesc B-Greto. Czy odebrałas juz swoj projekt? Jesli nie to moge Ci polecic zebys lepiej powiedziala architektowi, ze ostatnie 10 % zaplacisz mu po wydaniu pozwolenia. Jesli boisz sie ze nie zgodzisz to jak bedziesz odbierac projekt powiedz ze wplacisz mu na konto kase i nie wplacaj do konca. No to jest czlowiek ktory sobie w kulki leci. Telefonow nie odbiera. on wie wsyztsko najlepiej, paniom w starostwie to on powie i wytlumaczy czy maja czegos zadac czy nie! W rezultacie nam wstrzyamali pozwolenie do juztra a juztro juz odrzucą jak k... nie dolaczy nam dokumentów do konca i tak jak trzeba. Przez tel. klamie ze juz cos wysłał, ze powinno dojsc, po dwoch dniach nie ma. Teraz sie tlumaczy ze wszysy sie u niego w biurze pochorowali i nie moze sie ruszyc na mokotów zeby nam dostarczyc dokumenty. normalnie brak slow. Normalnie coraz wieksze opoznienie mamy przez niego. A najpierw ile sie naopowiadal ze kogo on tam nie zna u nas w starostwie i ile on tam jezdzi. Musisz sama do niego wydzwaniac i pilnowac, bo jak on cos mowi to nie nalezy do konca wierzyc. Mam nadzieje, ze nie wezmie od was wiecej niz 4. Powiedzialabym ze jest wart polowe z tego, pomijam juz fakt, ze sama oprawa graficzna projektu jest normalnie byle jaka i nieestetyczna. Tyle moich zalów, ale uwazaj jesli chcesz sie spiąc w terminach. Raczej Ci tego nie ulatwi.

Hej Myszo, to mnie nie pocieszyłaś :evil:

Niestety też dostałam właśnie przed chwilą pismo z poprawkami. Nie było nas cały tydzień i myślałam, że odbiorę sobie teraz pozwolenie a tu taki klops.

Ty też masz starostwo w Grodzisku?

Niestety płatności mamy uregulowane więc tym bardziej kicha :(

Pewnie jutro pojadę odebrać papiery ze starostwa. Jednak 14 dni na uzupełnienie to bardzo mało.

A Tobie udało się coś zdziałać?

Greto, mysmy mieli 7 dni na uzupełnienie. Moje starostwo w Pruszkowie. Szkoda ze za pozno Ci powiedzialam. Zamiast jechac do dziada, to zadzwon ze ma zrobic poprawki i dzwon co chwila az Ci te poprawki da. Jak juz zrobi to powiedz ze teraz nie mozesz i to jego wina i niech ci dowiezie. Moze pracujesz w wawie? On powie ze oczywiscei wszyscy u niego w bius=rze chorzy i pilnuje interesu. To mu powiedz zeby wsadzil dokumenty w taksówke, ale ma to dostarczyc. tylko neich da taksowkarzowi twoj numer telefonu. Jak nam wysylal to zapomniał dac i taksi driwer szukal sie z moim mezem. zakrecony jak lato z radiem ten architekt

zadzwon do starostwa i popros o dokladne info co tam brakuje i wyslij architektowi. On zrobi nowe rysunki z poprawkami . Jak juz je bedziesz miala to uzupełnisz w starostwie. Acha powinnas chyba wypisac taki druczek w starostwie, ze uzupełniach dokumenty. Na tej podstawie oni nie odrzucaja twojego podania tylko wstrzymuja do wyjasnienia

Na szczęście dość blisko mieszkamy jego biura więc z odbiorem nie będzie problemu, byleby tylko to zrobił.

Dałam cynk mężowi więc będzie go będzie ścigał bo to oni głównie wszystko uzgadniali.

U nas brakuje numeracji stron w projekcie i orientacja położenia działki w stosunku do stron świata, zaznaczenia wejść i wjazdów do budynku, liczby kondygnacji.

Dodatkowo brakuje nam uzgodnienia projektu zagospodarowania działki w Wojewódzkim Zarządzie Melioracji i Urządzeń Wodnych. Musimy też uzgodnić z Rzeczoznawcą do spraw zabezpieczeń p/pożarowych (ze względu na zbiornik z gazem) oraz wyjaśnić sprawę dostępności działki do drogi publicznej (brak oświadczenia właściwego zarządcy drogi o możliwości połączenia działki z drogą publiczną).

I tego ostatniego nie rozumiem :-? To nie jest zezwolenie na zjazd? Takie oświadczenie z Gminy na pewno dołączałam.

Na razie zmykam bo mam huk roboty po urlopie.

Byłam w Grodzisku i załatwiłam na szczęście od ręki pieczątki w Melioracji. Kosztowało mnie to 50 zł i stanie w długiej kolejce na poczcie.

Dostałam telefon od pani w starostwie na pana od spraw p/poż ale nic nie załatwiłam bo go nie było a pani z biura nie umiała mi powiedzieć ile to mogłoby kosztować. Podała przedział od 200-1000 zł.

Zawiozłam projekty do poprawki do architekta i może będą na jutro.

Małgos, właśnie czytam Twój dziennik, chyba mnie "wyczułaś" :lol:

Niestety nic oprócz papierków się nie dzieje.

A tak już bym bardzo chciała, żeby coś się działo.

Wysłaliśmy zapytania do firm wykonawczych z prośbą o wycenę na wykonanie naszego domku ale jakoś się nie kwapią. Dopiero dwie firmy nam odpowiedziały i na razie ceny nie są zadowalające. Pewnie trzeba będzie podzwonić.

A u Ciebie jak czytam to niezłe cyrki z tymi sąsiadami.