Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak Cie tak kluje, ze nie mozesz zlapac oddechu to nerwobole. To nic powaznego, ale niezbyt to przyjemne. Moze powinnas zwolnic i wiecej melisy zamiast kawy. :wink:

Ja nie chcę zwalniać. Powinnam raczej przyspieszyć, bo coś powolna jestem ostatnio niesamowicie. Zero energii :roll:

Kawki dużo nie piją góra 2 dziennie, ale przeważnie jedna w południe. Ciśnienie mam niskie więc muszę się czymś ratować.

No nic, zobaczymy jak cukier i jak hormony tarczycy.

Badania zawsze warto robic, a na tarczyce szczegolnie. Wiem cos o tym. :roll:

Ja mam wskazane kontrolowanie cukru raz do roku bo w obu ciążach miałam cukrzycę a po drugiej ciąży też hormony tarczycy nie były dobre.

Te 2 rzeczy ida w parze, wiec sie nie daj zbyc za szybko jak Ci cos nie tak wyjdzie. Wprawdzie norma TSH jest ok. 4,5 ale powinno sie miec ok. 1 zeby sie dobrze czuc. Mozna miec tez dobre wyniki, a miec i tak tzw. subkliniczna niedoczynnosc, wiec kaz sobie zrobic caly komplet badan TSH, ft3, ft4, usg tarczycy i jesli cos wyjdzie to antyciala antiTPO, antiTG. Lekarze nie lubia tego zlecac, bo to jest kasa, ale tylko wtedy masz pewnosc, ze wszystko jest lub nie jest OK. Te rzeczy sie prosto leczy, wiec spokojnie. Niestety wielu lekarzy zlewa ten temat. :-?

W zasadzie to nie czuję się chora, tylko to taki dyskomfort.

Dzisiaj jest na przykład ok.

W tygodniu zrobię badania i zobaczymy czy coś się nie ukrywa.

Córcia z zimowiska dzwoni codziennie.

Jest bardzo zadowolona.

Na stronie hufca podejrzałam zdjęcia i faktycznie wygląda, że wszystko jest w porządku.

Zapomniałam napisać, że w końcu udało się nam wybrać miejscówkę na wakacje dla mojej mamy i dziewczynek. Pojadą tutaj:

http://konikmorski.spanie.pl/

Gosia, dziękuję w imieniu swoim i męża.

Ja jestem dzisiaj uziemiona bo młoda coś się rozłożyła.

I zaplanowałam na dzisiaj zrobić oponki (pierwszy raz w życiu) i jak mi się jeszcze będzie chciało to może zaś faworki :roll: To w ramach zajęć praktycznych z dzieckiem.

Wczoraj dostałam w przedszkolu poradnik dla rodziców dzieci 6-letnich (poświęcony gotowości szkolnej) i właśnie A. rozwiązuje zadania, sprawdzimy czy się nadaje do I klasy :wink:

Wszystkim życzę obfitości w tym dniu, jak najwięcej tłustych przysmaków :D

[

Wszystkim życzę obfitości w tym dniu, jak najwięcej tłustych przysmaków :D

ta, a potem tłustej d :lol: :lol: :wink:

cześć Becia, zdrówka dla malutkiej

Bardziej okrągły tyłeczek nie jest zły :p

Nam zostało mnóstwo oponek (mąż też pochwalił, że pyszne) i faworków więc będziemy jeszcze dzisiaj się opychać tymi kaloriami.

Młodsza noc przespała spokojnie, za to teraz okropnie kaszle i katar non stop.

Starsza wróciła z zimowiska o 5 rano :o i teraz odsypia. A ja zaraz się wezmę za rozpakowywanie jej torby i pranie.

Pasie, dzięki za namiar. Zaraz sobie pooglądam.

Oczywiście dziękuję za życzenia zdrówka dla małej, przekażę :D

Becia, Tobie oponki nie szkodza. :wink:

Głównie dlatego, że nie jestem w stanie zjeść ich dużo.

I tak sobie dzisiaj myślałam, że mi sprawia więcej radości przygotowywanie potraw niż ich jedzenie. A jak jeść to jednak wolę ostre rzeczy.

Cos w tym jest... :roll:

Ja tez nie jestem w stanie zjesc duzo slodkiego, ale po mnie akurat tego nie widac. :evil: