Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

Guzmanka napisał:

78mysz napisał:

kupowawszy wczoraj dziennik za 22 złociszki taki z samokalkowalnymi kartkami odrazu

Betka gratulacje - gonisz gonisz dziewczyno! Teraz czeka Cie uprawomacnianie 2 tygodnie, potem złozenie zgłoszenia w nazdorze i tydzien czekania, a potem mozesz juz wbijac łopate pod swój ładniutki domek.

Myszo a po co samokalkowalne kartki w dzienniku budowy?

Potrzebne to?

A zeby sobie kopie zrobic

dobrze wiedzieć :p

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zaczynam marzyć o budowie własnego domu na razie rozpoczynam poszukiwanie działki chcę ją kupić w perspektywie roku a za 5 lat zacząć budowę domu - po części chore ceny mieszkań a po drugie wolność w kreowaniu przestrzeni skłoniły mnie do takiego ruchu bo już blisko byłem nabycia za 900 tys. mieszkania 80m2 w warszawie - z wielką przyjemnością czyta się twoje posty - a trafiłem na twój dziennik budowy poprzez szukanie informacji nt. architekta rubika - czy ostatecznie się zdecydowałaś na jego projekt - twoje pytanie o ceny jego projektów w innym wątku pozostał niestety bez odpowiedzi nawet się zastanawiam czy nie wysłać z zapytaniem linka na jego e-mail - kibicuję twojej budowie i trzymam kciuki - z góry gratuluję nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że twój dom będzie super! pozdrawiam, mecio.

zaczynam marzyć o budowie własnego domu na razie rozpoczynam poszukiwanie działki chcę ją kupić w perspektywie roku a za 5 lat zacząć budowę domu - po części chore ceny mieszkań a po drugie wolność w kreowaniu przestrzeni skłoniły mnie do takiego ruchu bo już blisko byłem nabycia za 900 tys. mieszkania 80m2 w warszawie - z wielką przyjemnością czyta się twoje posty - a trafiłem na twój dziennik budowy poprzez szukanie informacji nt. architekta rubika - czy ostatecznie się zdecydowałaś na jego projekt - twoje pytanie o ceny jego projektów w innym wątku pozostał niestety bez odpowiedzi nawet się zastanawiam czy nie wysłać z zapytaniem linka na jego e-mail - kibicuję twojej budowie i trzymam kciuki - z góry gratuluję nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że twój dom będzie super! pozdrawiam, mecio.

Witaj,

dziękuję za miłe słowa.

Rubik był moim marzeniem, niestety cenowo dla mnie za wysokie progi. Mi wycenił 120 zł/mkw powierzchni użytkowej.

Ostateczny projekt robiła mi pracownia architektoniczna Bartoszewski.

to rzeczywiście trochę dużo - no ale nie zawsze jest budżet - przeglądałem plany twojego mieszkania jest cool nieźle wszystko upakowane z sensem - a co do technologii budowy dlaczego keramzytobeton ? nie wiem zbyt wiele na temat tej technologii ale sporo dobrego można wyczytać dobrego o keramzycie jako materiale w ogóle a ponadto robi wrażenie szybkość budowy z półproduktów - dalej jesteście zdevcydowani na ten system ? ile ostatetcznie wyniesieie budżet na wybudowanie takiego domu jak wasz w tej technologii - nie obawiacie sie że to technologia słabo znana w polsce ? kiedy ruszacie de facto z pracami budowlanymi - pozwolenie już chyba masz ... serdeczne pozdrowienia , M

to rzeczywiście trochę dużo - no ale nie zawsze jest budżet - przeglądałem plany twojego mieszkania jest cool nieźle wszystko upakowane z sensem - a co do technologii budowy dlaczego keramzytobeton ? nie wiem zbyt wiele na temat tej technologii ale sporo dobrego można wyczytać dobrego o keramzycie jako materiale w ogóle a ponadto robi wrażenie szybkość budowy z półproduktów - dalej jesteście zdevcydowani na ten system ? ile ostatetcznie wyniesieie budżet na wybudowanie takiego domu jak wasz w tej technologii - nie obawiacie sie że to technologia słabo znana w polsce ? kiedy ruszacie de facto z pracami budowlanymi - pozwolenie już chyba masz ... serdeczne pozdrowienia , M

Wybraliśmy keramzytobeton z prefabrykatów bo jest to szybszy system budowania. Cenowo nie jest jakoś bardziej korzystnie (w dzienniku mam podane dwie wyceny). Jest to też na pewno czyste budowanie. Wcześniej myśleliśmy o szkielecie drewnianym ale po rozmowach z kilkoma osobami stwierdziliśmy, że jak byśmy chcieli kiedyś sprzedać to drewniane jednak trudniej się sprzedaje. Byliśmy na jednej budowie w systemie praefa i w systemie szkieletu drewnianego. Oba systemy warte zainteresowania. Przy keramzytobetonie ściany wewnątrz nadają się do bezpośredniego malowania bądź tapetowania. O keramzytobetonie więcej poczytasz sobie tutaj: http://www.praefa.com/?home,1

Pozwolenie moje jeszcze nie jest prawomocne. Teraz czekam na kosztorys budowlany i pewnie na dniach złożymy wniosek o kredyt. Jak tylko będzie kasa i wybierzemy w końcu wykonawcę to ruszamy.

Teraz czekamy aż nam podłączą prąd (podobno jak tylko zima puści) i na przyłącze wodociągowe (czekam na wycenę).

Pozdrawiam!

Jeżeli chodzi o te umywalki, to trzebaby spr jakie są wymiary między nimi. Bo przecież chodzi o to, żeby były wyglodne, żeby jednocześnie mogły uzywać je 2 osoby.

Te połączone wyglądają na dosyć blisko siebie. Więc może lepiej 2 osobne?

No właśnie, o to się boję.

Najpierw myślałam o takiej jednej długiej, ale na czyimś wątku przeczytałam że bardzo źle się użytkuje, szczególnie jak jest jeden odpływ.

W zasadzie to jednocześnie to chyba tylko moje dziewczyny będą użytkować.

A może zrezygnować z dwóch na rzecz jednej dużej? :roll:

Gość justyna_m

Jeśli dwie umywalki to ja stawiam na osobne.

Drzwi podobają mi się białe albo jakieś bielone ... będą pasowały do jasnych ścian. Takie będą u nas ... białe albo dąb bielony.

Justyna dzięki za wszystkie uwagi.

Masz jakiegoś linka do tego dębu bielonego, do konkretnych drzwi?

Z umywalkami to jak tak sobie oglądam to coraz bardziej przekonuję się do dwóch osobnych.

Co do wykonawcy to pewnie tak się skończy. Tym bardziej, że do tej pory cierpliwie odpowiadają na wszystkie pytania. No i przede wszystkim są na miejscu.