BetaGreta 29.10.2010 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Czekamy aż nam kasę przeleją i ruszamy A to dobrze jak jedna ekipa robi elektrykę i alarm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 29.10.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Czekamy aż nam kasę przeleją i ruszamy A to dobrze jak jedna ekipa robi elektrykę i alarm? To do boju:) ja nie wiem czy dobrze po prostu mój elektryk robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 29.10.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Czekamy aż nam kasę przeleją i ruszamy A to dobrze jak jedna ekipa robi elektrykę i alarm? wielu elektryków robi również instalację alarmową, tylko nie jestem pewna czy każdy potrafi ładnie zamontować kontaktrony, aby nie były widoczne A zamówiłaś już okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 30.10.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Ale fajnie będą nowe zdjęcia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Nooo ruszaj, ruszaj i pokazuj coś zdziałała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.10.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Pokazuj Becia, bo ostrze sobie zeby na Twoja wykonczeniowke, na pewno bedzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 31.10.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Beta, super! Co z tymi oknami - mam Ci przesłać namiary do firm od ALU czy zdecydowałaś o pcv szarym (gdzieś wyczytałam)? Jesteśmy na tym samym etapie - my już zamówiliśmy okna i od razu po oknach zakładamy pierwszą część alarmu (żeby zabezpieczyć okna:), później elektryka i rozprowadzenie wentylacji, brama zabita deskami, drzwi tymczasowe. Później, jak się zrobi cieplej, hydraulika, co+wylewki i ocieplenie+tynki zewnętrzne. Myślałam, że drzwi zewnętrzne do na szarym koncu po elewacji, a tu dziewczyny piszą, że przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.11.2010 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 To do boju:) ja nie wiem czy dobrze po prostu mój elektryk robi wielu elektryków robi również instalację alarmową, tylko nie jestem pewna czy każdy potrafi ładnie zamontować kontaktrony, aby nie były widoczne A zamówiłaś już okna ? Chyba faktycznie osobno będziemy robić elektrykę a osobno alarm (chyba u forumowego Zbycha). Co do okien to w zasadzie zakończyliśmy casting i na razie wygrywa Stary Ale fajnie będą nowe zdjęcia!!! Nooo ruszaj, ruszaj i pokazuj coś zdziałała... Pokazuj Becia, bo ostrze sobie zeby na Twoja wykonczeniowke, na pewno bedzie super. Zdjęcia na pewno będą. Tylko u mnie to raczej skromnie będzie. Bez szaleństwa. Beta, super! Co z tymi oknami - mam Ci przesłać namiary do firm od ALU czy zdecydowałaś o pcv szarym (gdzieś wyczytałam)? Jesteśmy na tym samym etapie - my już zamówiliśmy okna i od razu po oknach zakładamy pierwszą część alarmu (żeby zabezpieczyć okna:), później elektryka i rozprowadzenie wentylacji, brama zabita deskami, drzwi tymczasowe. Później, jak się zrobi cieplej, hydraulika, co+wylewki i ocieplenie+tynki zewnętrzne. Myślałam, że drzwi zewnętrzne do na szarym koncu po elewacji, a tu dziewczyny piszą, że przed? Anula, dzięki za pamięć. Zdecydowaliśmy się jednak na PCV, także nie będę Cię już męczyć. Duża różnica w cenie a poza tym po rozmowie ze Starym przekonał nas do tego, że PCV są cieplejsze. Też tak zrobimy jak piszesz, najpierw okna a później alarm. Nas czeka jeszcze dach, bo na razie mamy samą blachę. Drzwi kupimy też tymczasowe, które może później wykorzystamy do garażu (jak go sobie wybudujemy ). A przez weekend walczyliśmy z elektryką. Niby już dużo mieliśmy zrobione, bo w początkowych planach była budowa w prefabrykacie ale teraz tak na spokojnie rozplanowaliśmy oświetlenie wewnątrz i na zewnątrz i wszystkie pstryczki elektryczki. I czekamy na przelew kasy z kredytu, także jeszcze o kciuki poproszę, żeby się sprężyli z tym przelewem. Jak będzie kasa to zamówimy okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.11.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Skromnie jest najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.11.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Jest kasa na koncie Uff .... Tak się cieszę, że już dzisiaj pojechałabym coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.11.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 No to Becia okienka, drzwi... elektryczka i dalej.... Trzymam kciuki.... To dobrze , że będzie skromnie i bez szaleństwa.... Najwarzniejsze, żeby Wam się podobało. I zdrówka życzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.11.2010 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 oj, zdrówko się przyda Plan już jest na dalsze prace więc ruszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.11.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Ruszaj i trzy razy zastanów się, czy nie można wydać tej kasy na coś lepszego za mniejszą kasę.... I oszczędzaj, bo na koniec braknie... czasami niedużo, czasami sporo.... Więc wiem z doświadczenia.... trzeba oszczędzać....Mnie niestety nie wyszło...Ale jak będę drugi dom budować.... to wyjdzie mi wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.11.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Becia, super wieści to teraz do roboty i czeka was przyjemność zamawiania i patrzenia na zmiany jakie będą teraz zachodzić w domu Super, niezmiernie się cieszę i nie mogę się doczekać I tak jak Arnika pisze, nie zawsze to co najdroższe jest najlepsze i warto liczyć koszty, bo potem może nie starczyć pieniążków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 03.11.2010 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Tak właśnie mamy zamiar robić. Zdaję sobie sprawę, że kasa ucieka mocno a najwięcej przy drobiazgach.Na razie mocno na tapecie okna i alarm.Dzisiaj zrobię rozeznanie z elektryką. Niby mam pana, który robił mi przyłącze i byłam z niego zadowolona ale muszę oczywiście porównać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.11.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 To ja Ci radze Becia, nie czytaj za duzo na forum, bo Ci kasa wyjdzie szybciej niz na konto wplynela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.11.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 To ja Ci radze Becia, nie czytaj za duzo na forum, bo Ci kasa wyjdzie szybciej niz na konto wplynela. Dlaczego Małgoś tak mówisz????? Ja dużo czytałam, ale nie wybierałam płytek za 200zł, tylko za 40-60zł... A efekt bardzo podobny.... Affrony też koło 150zł są a ja mam za 47zł.... I to w tym formacie..... I jak chcesz przyciąć koszty to przytniesz... ale nalatać, naszukać się trzeba. A dziewczyny niezwykle pomocne są. I dobrze doradzą. Ty też Małgoś wiele razy zasięgałaś porad i prosiłas o pomoc dziewczyny... i na złe Ci to nioe wyszło. Tylko tyle, ze trzeba znać swój budrzet i zachować zdrowy rozsądek Czego wszystkim czytającym, sobie tez i Beci życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 03.11.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Dla Beci Affrona po taniości załatwię hehe, prawda Becia ?! Zapraszam w odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.11.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Noooo ja też nie miałam drogo... 47zł/m2 96X65,5 cm... ten duży format.... Ale polecam i jestem z niego zadowolona...Tylko jaką kolorystykę Beta wybierze? Są i szarości i beże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.11.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Becia super że kaska jest. Życzę spokojnego wykańczania i szybkiej przeprowadzki. No i może podziel się namiarem na affrony bo ja szukam w rozsądnej cenie 65x65 grafit mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts