Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

Lidzia, wybraliśmy Starego :) Dostaliśmy kilka wycen i jego była najkorzystniejsza a poza tym bardzo konkretna, rzetelna i cierpliwie odpowiadał, doradzał.

Dzisiaj byliśmy na działce. Okna pomierzone :)

Anula, teraz mieszkam w Warszawie a będę się budować w gm. Żabia Wola przy trasie na Wrocław skąd pochodzę :)

A do forumowych speców od alarmu wysłałam zapytania ale na razie praktycznie zero kontaktu. Tzn. jeden zagadną nieśmiało ale bez konkretów.

Dzisiaj był też elektryk i wieczorem mamy się zdzwonić i ma nas podliczyć :???:

Byli też panowie od pianki, tzn. od natryśnięcia pianką blachy, tak aby ją wygłuszyć i poniekąd zabezpieczyć. Jutro biorą się do pracy.

A teraz zbieram namiary na speców od oczyszczalni oraz zastanawiam się u kogo zamówić butlę i z kim podpisać umowę na dostawę gazu. Pan elektryk doradzał Shella.

Wszelkie namiary mile widziane.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To zapiankowali nam dach. Nie wiem jak to wygląda bo to mąż był dzisiaj na budowie.

Mamy też wyceny elektryki. Niestety obie są bardzo wysokie :(

Jeszcze mąż wysłał jakieś zapytania i zobaczymy. Może po prostu to tak wychodzi?

super, że dach zapiankowany :D

a ile wam krzyknęli za elektrykę ? napisz mi na PW, to ci powiem czy to rzeczywiście dużo

Becia, odpowiedziałam :)

ja z moich elektryków byłam bardzo zadowolona (z tego co wie, to Zuza też :)), nawet panowie od k-g mówili, że profesjonalnie wykonana robota. Jak mi zaczęli uzbrajać dom w osprzęt, to się okazało, że nie działa tylko jedno gniazdko, bo mój hydraulik przeciął kabelek jak ciągnął rurki z wodą. A samych punktów miałam ponad 200 i dodatkowo panowie mieli utrudnione zadanie z uzbrojeniem domu, bo miałam poobcinane kable w skrzynce, więc była mega rzeźba, aby dojść od czego który kabelek

Dzięki za namiary.

Jeszcze jakieś oferty spłynęły więc mamy w czym wybierać.

Teraz zastanawiamy się czy nie zrobić tynków przed oknami bo szkoda nam czasu i pogody.

Okna pewnie w okolicy świąt więc może nie ma co czekać? Co Wy na to?

I jeszcze jedno u kogo ubezpieczyć budowę?

To jakby ktoś miał do polecenia ekipę do tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych to proszę o przesłanie namiarów.

Już nieaktualne.

W zasadzie to jestem dogadana i może w piątek uda się podpisać umowę.

I będziemy jednak tynkować po oknach.

A dzisiaj był na działce pan od gazu propan-butan. Wyglądał rzeczowo zobaczymy jak nas podliczy ;)

W sobotę będziemy walczyć z dachem. Praca własna :)