BetaGreta 08.11.2010 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Lidzia, wybraliśmy Starego Dostaliśmy kilka wycen i jego była najkorzystniejsza a poza tym bardzo konkretna, rzetelna i cierpliwie odpowiadał, doradzał. Dzisiaj byliśmy na działce. Okna pomierzone Anula, teraz mieszkam w Warszawie a będę się budować w gm. Żabia Wola przy trasie na Wrocław skąd pochodzę A do forumowych speców od alarmu wysłałam zapytania ale na razie praktycznie zero kontaktu. Tzn. jeden zagadną nieśmiało ale bez konkretów. Dzisiaj był też elektryk i wieczorem mamy się zdzwonić i ma nas podliczyć Byli też panowie od pianki, tzn. od natryśnięcia pianką blachy, tak aby ją wygłuszyć i poniekąd zabezpieczyć. Jutro biorą się do pracy. A teraz zbieram namiary na speców od oczyszczalni oraz zastanawiam się u kogo zamówić butlę i z kim podpisać umowę na dostawę gazu. Pan elektryk doradzał Shella. Wszelkie namiary mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.11.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Stary na pewno nie zawiedzie, dobry wybór Jeśli chodzi o butlę, to napisz do Eleny76, ona ma butlę na działce, więc może pomoże, o tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?120329-Komentarze-do-M20-niedzienny-dziennik-%29/page102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 09.11.2010 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 To zapiankowali nam dach. Nie wiem jak to wygląda bo to mąż był dzisiaj na budowie. Mamy też wyceny elektryki. Niestety obie są bardzo wysokie Jeszcze mąż wysłał jakieś zapytania i zobaczymy. Może po prostu to tak wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 09.11.2010 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 To zapiankowali nam dach. Nie wiem jak to wygląda bo to mąż był dzisiaj na budowie. Mamy też wyceny elektryki. Niestety obie są bardzo wysokie Jeszcze mąż wysłał jakieś zapytania i zobaczymy. Może po prostu to tak wychodzi? super, że dach zapiankowany a ile wam krzyknęli za elektrykę ? napisz mi na PW, to ci powiem czy to rzeczywiście dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.11.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Lidszu... ale Ty chyba masz nieco większy dom niż Becia... Tak mi się wydaje... I czy elektryk liczy za punkt czy od roboty????????? Dzień dobry zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.11.2010 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Arnika, Lidzia ma dużo większy A jeden liczył za punkt a drugi całościowo. Według wyliczenia za punkt wychodzi dużo drożej. Lidzia, pw poszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.11.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Trzymam za elektryke, bo to potrafi byc zmora, niestety musi byc dobrze zrobiona, bo potem jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 10.11.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Becia, odpowiedziałam ja z moich elektryków byłam bardzo zadowolona (z tego co wie, to Zuza też ), nawet panowie od k-g mówili, że profesjonalnie wykonana robota. Jak mi zaczęli uzbrajać dom w osprzęt, to się okazało, że nie działa tylko jedno gniazdko, bo mój hydraulik przeciął kabelek jak ciągnął rurki z wodą. A samych punktów miałam ponad 200 i dodatkowo panowie mieli utrudnione zadanie z uzbrojeniem domu, bo miałam poobcinane kable w skrzynce, więc była mega rzeźba, aby dojść od czego który kabelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 15.11.2010 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Dzięki za namiary.Jeszcze jakieś oferty spłynęły więc mamy w czym wybierać. Teraz zastanawiamy się czy nie zrobić tynków przed oknami bo szkoda nam czasu i pogody.Okna pewnie w okolicy świąt więc może nie ma co czekać? Co Wy na to? I jeszcze jedno u kogo ubezpieczyć budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.11.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Nooo powiem tak... jak będzie długo tak ładnie to rób te tynki... ale gdyby przyszedł mróz... to można do -5*C z plastyfikatorem.... później okna, ale jak obrobią Ci okna?Można w sumie zabić deskami i jechać z tymi pracami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 15.11.2010 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Mąż twierdzi żeby zostawić przy oknach tynki do obrobienia po wstawieniu okien. Tylko czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 15.11.2010 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 I z luźniejszych spraw Podoba mi się taki okap kuchnia_okap_p Czy ktoś widział taki w sprzedaży? Nie mogę znaleźć a jestem ciekawa ile może kosztować. Jakaś specjalna nazwa jest na tego rodzaju okap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 16.11.2010 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 To jakby ktoś miał do polecenia ekipę do tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych to proszę o przesłanie namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.11.2010 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 To jakby ktoś miał do polecenia ekipę do tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych to proszę o przesłanie namiarów. Już nieaktualne. W zasadzie to jestem dogadana i może w piątek uda się podpisać umowę. I będziemy jednak tynkować po oknach. A dzisiaj był na działce pan od gazu propan-butan. Wyglądał rzeczowo zobaczymy jak nas podliczy W sobotę będziemy walczyć z dachem. Praca własna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.11.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 17.11.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 ja też życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.11.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Szukaj okap wyspowy. Google znajduje też podobne okrągłe tuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 19.11.2010 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Szukaj okap wyspowy. Google znajduje też podobne okrągłe tuby Już mi Irma podpowiedziała, jak to szukać: http://www.ceneo.pl/7803881 Mi chodzi głównie o tą półkę a nie o sam kształt okapu. Cena jednak nie jest zachęcająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 19.11.2010 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 A dzisiaj na działce dogadałam się z panem o tynków i od alarmów Czyli kolejni fachowcy wybrani. Odebrałam deski więc jutro czeka mnie i męża ciężka praca na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.11.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 życzę jutro owocnej pracy na działce fajnie tak czytać, że coś się u was ruszyło i umawiacie fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts