zuznka 19.11.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 gratulacje postępu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 22.11.2010 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Weekend był pracowity.Mięśnie bolą.Ale jak taka praca cieszy.Już teraz rozumiem MonikęC, że tak się cieszy z każdej samodzielnie wykonanej pracy.W sobotę wniosłam deski spod domu do środka (według faktury było tego 3,5 m3). Pod koniec już mi pomógł mąż bo nas ciemności dopadły a nie chcieliśmy aby zostało na zewnątrz i mokło. Jak ja nosiłam to mąż układał strop. Przez dwa dni udało się mu ułożyć nad pokojami dziewczynek.W następny weekend powtórka z rozrywki. A, szukamy nadal elektryka.Ci sensowni wykraczają poza nasz budżet. Było jeszcze dwóch w sobotę ale to porażka zupełna była. Dwóch młodych chłopaków. Ten dowodzący cały czas ziewał jak rozmawiał a poza tym na każde pytanie jego odpowiedź brzmiała "da się to zrobić" - brzmiało to tak jak w tym dowcipie "będzie pani zadowolona". Przez telefon podobno brzmiał sensownie (mąż rozmawiał) i ceny podał ok, ale jak mąż mu zrobił wyliczenie i rysunki tego co ma być to nie chciał nas podliczyć, bo on dokładną cenę nam poda jak zaczniemy robić "bo jeszcze się nam coś zmieni". Jak już będziemy robić to kredą narysujemy na ścianach wszystkie punkty i wtedy się policzy. Oboje z mężem stwierdziliśmy, że nie chcemy mieć z nimi nic wspólnego.Został nam jeszcze jeden namiar do sprawdzenia. Ale jak macie jakieś kontakty godne polecenia to poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.11.2010 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 To następny temat na tapetę.PRZYDOMOWA OCZYSZCZALNIA ŚCIEKÓWMam w dzienniku zapisane dwa namiary od Gosiek33.Jak ktoś ma jeszcze inne to proszę mi przesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 24.11.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Becia ja ostatnio się zastanawiałam komu taśmę dylatacyjną oddać bo mi została i przypomniałaś mi się Ty i dla Ciebie ją trzymam więc jakoś musimy się spotkać to ją dostaniesz:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.11.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Hej BetaGreta!U nas też z elektrykiem słabo:( Nie wiem czemu akurat ten temat jest trudniejszy niż inne.Alarm masz z forum? Kiedy będą okna?Z oczyszczalnią ścieków nie pomogę, nie przerabiam tego tematu u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 24.11.2010 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Becia ja ostatnio się zastanawiałam komu taśmę dylatacyjną oddać bo mi została i przypomniałaś mi się Ty i dla Ciebie ją trzymam więc jakoś musimy się spotkać to ją dostaniesz:yes: Fajnie, że o mnie pomyślałaś Na pewno się odezwę. Hej BetaGreta! U nas też z elektrykiem słabo:( Nie wiem czemu akurat ten temat jest trudniejszy niż inne. Alarm masz z forum? Kiedy będą okna? Z oczyszczalnią ścieków nie pomogę, nie przerabiam tego tematu u siebie. Pana od alarmu mam od jednej miłej forumowiczki Dobrą ofertę ma też http://www.arm.pl (forumowy Robert). Okna teoretycznie przełom grudnia/stycznia. Wysłałam 11 zapytań co do POŚ. Dwie ofert nawet całkiem sensowne. Z trzecim panem jestem umówiona na budowie (okazało się, że to praktycznie mój sąsiad). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 26.11.2010 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 To następny temat zamknięty. Ekipa od POŚ wybrana Jak nas śniegi nie zasypią to ruszymy w przyszłym tygodniu. A teraz następny wybór Piec 2-funkcyjny, kondensacyjny i z zasobnikiem warstwowym. Polecacie jakiejś firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 26.11.2010 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Jesoooooo! To nowe forum mnie wykończy! Nie dostawałam powiadomień, a tu takie nowiny!!! Gratuluję kredytu i TAKIEGO ruchu w interesie!!! Super! Super! Serio. Serio. Swojej ekipy elektrycznej nie polecę, bo mój zrobił dobrze, ale za duużo za duuże pieniądze i na końcu jak już były same drobiazgi za małe pieniądze, to się okazał burak kwadratowy i tyle go widziałam! A teraz mam fantastycznego chłopaka i wyprowadził mi wszystko i przyjeżdża nawet na byle drobiazg, ale to może dlatego, że jest z mojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 28.11.2010 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witaj Rasia, miło Cię widzieć Faktycznie w końcu coś się dzieje i też się bardzo cieszę A z tymi elektrykami to faktycznie jakoś tak jest. Niektórzy cenią się aż za bardzo. Mąż znalazł jakiegoś i jest wstępnie umówiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 28.11.2010 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Z nowin.Mamy wstępną umowę na POŚ.W piątek był pan i pomierzył wszystko na działce.Wczoraj wpłaciliśmy zadatek a we wtorek przyjedzie geolog i zrobi badanie gleby. Jak wszystko będzie ok to przystąpimy do prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 28.11.2010 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 I zapomniałabym.W sobotę dalej walczyliśmy z układaniem stropu.Połowę mamy za sobą.Szkoda, że dzień taki krótki, bo pewnie byśmy już to skończyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.11.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Czesc Becia, dawno mnie tu nie bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 28.11.2010 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Czesc Becia, dawno mnie tu nie bylo... A mnie u Ciebie Lecę zobaczyć co słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 29.11.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Betka, ja jestem pełna podziwu dla Waszej determinacji!Dziękuję Ci bardzo za wsparcie.Piec mam junkersa cerapur smart 14kW, zasobnik jakiśtam dwuwężownicowy 300 litrów ariston.Uważaj, zeby Ci za dużego kondensatu nie dobrali, bo to się mija z celem, a i kasa wyłazi z portfela większa, wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 29.11.2010 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Myszko, naprawdę się cieszę, że wróciłaś Dzięki za rady co do pieca. Mąż też się zastanawia na junkersem tylko innym typem (junkers cerapur modul ZBS 22/150S-3MA). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 29.11.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 a dlaczegoż taki byczy?zeznawaj:podlogówka?,grzejniki? ile styropianu ile na podłogę, sciane, ile na dach, kubatura,powierzchnia, powierzchnia łączna okien,współczynnik u na szybie, ramy, kominek-a aaaaaakominek ma być, zapomniałam. wprowadzaj dane.Jak mi z danych cięzko bedzie szacować, to ci oblicze zapotrzebowanie na ciepło tak orientacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 29.11.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Jejku, Mysza ile pytań. Muszę się przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 29.11.2010 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 To podaję dane podłogówka na całości, grzejniki tylko jako dodatkowe w łazienkach (2 szt. na prąd) styropian na podłogę - 20 cm wełna na ścianę - 15 cm (ściana z pustaków keramzytobetonowych 19 cm) strop 40 cm ekofibru kubatura 321 m3 powierzchnia 118 m2 powierzchnia okien (ramy PCV): 13,4 m2 (współczynnik okna U=0,98) 7,2 m2 (współczynnik okna U=1,02) 9,2 m2 (współczynnik okna U= 0,9) wentylacja grawitacyjna (nawiewniki w oknach) drzwi wejściowe 2,35 m2 (tu nie wiem jakie U ale niech będzie 1) kominek (przyjmij najmniej korzystny) To wszystko? I już duża buźka za chęci pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 30.11.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 zdecydowanie za duży ten piec.Becia powinnaś sie nastawiać na wentylacje mechaniczną.Masz za dobrze zeby sobie psuć wszystko nawiewnikami. Za róznicę-mniejszy tańszy piec i brak kominów dokombinujesz jeszcze trochę i kupisz mały reku.szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 30.11.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Mysza, mąż nie chce reku.Zostanie tak jak jest.Poza tym okna już zamówione.A z tym piecem możesz coś więcej podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts