Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

kurcze straszna szkoda, ze Szanownego nie odesłałas do mnie wczesniej. Myśle, ze 13-14kW to z palcem w nosie pociągnie. Macie 4 osoby do wody, takze nie schodziłabym niżej z watażem pieca, bo będzie mamlał i mamlał w porze kąpieli, choć w sumie dało by się jeszcze trochę jeśli chodzi o samo c.o.:) Wycenialiście juz gdzies piece?Ilw kw Wam zaproponowali?

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Becia jak fajnie, że u Ciebie ruch w interesie :)

Wiesz.... to był najbardziej mój ulubiony etap budowy... do wszystkich instalek i tynków i wylewek... Wiesz dlaczego... - nie musiałam się zastanawiać gdzie jaki kolor mam dać...., czy będzie pasował czy nie... I czy będzie dobrze, czy nie....

Ten etap choć zakręcony to luuuuzik :lol:

Arnika, tak sobie myślę, że to jeszcze są proste wybory.

Na szczęście kolor ścian też już mamy wybrany - ściany będą białe.

Na razie wiem, że aranżacja łazienek zajmie nam więcej czasu. Jedna na pewno szara z dodatkami drewna. Druga szara z ?, ja jestem za turkusem, ale to teoretycznie będzie męża łazienka, więc pewnie on zdecyduje.

Sypialnia będzie czarno/biała.

Wybór zabudowy kominka nie będzie łatwy. Jeden zamysł mamy, ale zobaczymy czy to przejdzie.

Kuchnia - wysoka zabudowa biała. Kolor wyspy uzależniony będzie od blatu (albo drewniany albo betonowy) i wtedy odpowiednio zabudowa w kolorze białym lub drewnianym).

Pokoje dziewczyn ustalimy na ostatnią chwilę, bo na razie za szybko im się zmienia to co by chciały. Starsza idzie w kierunku szarości i niebieskiego a młodsza jeszcze lubi róże.

Drzwi wewnętrzne raczej białe.

Podłogi betonowe.

Problem będę mieć z dodatkami, bo nie jestem w tym dobra.

Lampy - to będzie trudny wybór. Na razie wybrana tylko nad stół w jadalni (w zasadzie kuchni przy wyspie).

A teraz to najbardziej czekam na odwilż i brak śniegu do końca stycznia :)

aj tam aj tam :)

chetnie pomoge o ile jeszcze cos pamietam z tego etapu :D

Na to liczę :)

Becia, Twoje pomysły brzmią jak dobra melodia:)

A co do zamarzania to musisz też cześciej w klawiaturę stukać, co by internet w tych warunkach chodził:)

Ciebie też będę męczyć. Dlatego cieszę się, że wróciłaś :)

Faktycznie stukanie w klawiaturę pomaga ;)

Jak tam, był Mikołaj?

U nas był :) Cała rodzinka była grzeczna i dostała prezenty.

Ja chyba byłam mniej grzeczna :( ,bo od wczoraj mnie rozkłada i dostałam w prezencie choróbsko :evil:. I tej nocy praktycznie nie spałam, tak mi dokuczał ból gardła i mięśni.

Zaraz się nafaszeruję i schowam się jeszcze pod kołdrę i spróbuję odespać :sleep: