Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To dalej wałkujemy temat kotła.

Po zapoznaniu się z różnymi typami kotłów, przewertowaniem różnych wątków internetowych i prasowych, mój mąż zrobił listę:

FAWORYT:

- Junkers Cerapur Modul ZBS 14/100S-3MA

POZOSTAŁE:

- Vaillant VSC ecoCOMPACT/2 126/2-C14

- DE DIETRICH ELIDENS DTG 1300 ECo.NOx PLUS/V13

TAŃSZA ALTERNATYWA (jednofunkcyjny + podgrzewacz-zasobnik cwu)

- pakiet Junkers - wiszący kocioł kondensacyjny Cerapur Smart 14kW z zasobnikiem 120l. i regulatorem pogodowym FW-100

- vaillant - pakiet VC246 + VIHR120 + regulator

- kocioł kondensacyjny DeDietrich MCR 24 II kW z 150l. podgrzewaczem wody.

Zapodałam temat w temacie "Wybór kotła gazowego", ale może ktoś bezpośrednio u mnie też pomoże nam dokonać wyboru.

Z tą kołdrą i odespaniem to bardzo zacny pomysł.:) Zdrówka życzę.

haloooo, a Ty myślisz Betka, ze jak ja nie mogę dospać to Tobie dam?

Żarty żartami, odpoczywaj w ciepełku:)

W zasadzie to poniedziałek jednak nie był lekki tak jak myślałam i nie dało się poleżeć, ale wczoraj w końcu się udało i dzisiaj jest już dobrze.

Wczoraj miałam dzień zakupów świątecznych, tzn. kupowałam prezenty. Już mam prawie wszystkie.

A dzisiaj wstępnie umówiłam się z panem od POŚ na wtorek. Jak warunki atmosferyczne pozwolą to zaczynamy.

Wstępnie jestem też umówiona na pomiar drzwi zewnętrznych w przyszłym tygodniu.

jeny, ja jeszcze nie mam żadnego prezentu.a moze kupimy sobie grupowo jakiś playstation alboco

to ja bym nie kciała :( takiego prezentu

Ja może też nie, ale moje dziewczyny pewnie tak.

Na szczęście w liście do Mikołaja nie było takiej opcji :)

Zuz@, pod koniec przyszłego tygodnia jakiś pan Paweł ze Stolczera przyjedzie do mnie na pomiar drzwi.

Dobrze, że u Ciebie doczytałam ten namiar, bo ja nie trafiłam na tą firmę wcześniej.

Ja może też nie, ale moje dziewczyny pewnie tak.

Na szczęście w liście do Mikołaja nie było takiej opcji :)

Zuz@, pod koniec przyszłego tygodnia jakiś pan Paweł ze Stolczera przyjedzie do mnie na pomiar drzwi.

Dobrze, że u Ciebie doczytałam ten namiar, bo ja nie trafiłam na tą firmę wcześniej.

mam nadzieję że efekt końcowy pomiaru w pełni cię usatysfakcjonuje !!:)

Beta podłogówka jest prosta jak drut.

Ja robiłam za takera, mąż rozkładał z Jerzym rurki a pracownik nosił wiązkę z rurkami. Było nas 4 osoby. To naprawdę jest proste,

Rozkład zależy jaki jest dom... Ja mam co 18-20 cm można też i gęściej tylko po co... A gorąco u mnie było, że dziewczyny porozbierały się....

Wystarczą i 3 osoby do tej pracy.... Śpieszyliśmy się i zrobiliśmy przez dwa dni wszystko + w sobotę próba ciśnieniowa... A jak nie będą goniły Cię wylewki no to już zupełnie luzik.

Nam hydraulik zawalił, i zamiast tydzień robić robił 3,5 tygodnia! ! ! Więc podłogówka została w tempie expresowym rozłożona.....