BetaGreta 10.12.2010 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 I znalazłam wątek na forum dotyczący podłogówki:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?129585-POD%C5%81OG%C3%93WKA-samemu-jak-unikn%C4%85%C4%87-b%C5%82%C4%99d%C3%B3wTylko dlaczego ma tak dużo stron? Arnika, a projekt do podłogówki miałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 10.12.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Wreszcie mam chwilkę zaczyna się temat podłogówki to pamiętaj o taśmie bo trzymam dla Ciebie:D i będziesz musiała mnie odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.12.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Cze Becia, wieki nie byłam u Ciebie , ale obiecuję nadrobię buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 11.12.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Arnika, mąż podziela Twoje zdanie Penie MonikaC też sama robiła. Trzeba się doszkolić. Nas pewnie będzie tylko dwójka. toz to dwie pary rąk !!!! dacie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 11.12.2010 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Wreszcie mam chwilkę zaczyna się temat podłogówki to pamiętaj o taśmie bo trzymam dla Ciebie:D i będziesz musiała mnie odwiedzić Pamiętam Cze Becia, wieki nie byłam u Ciebie , ale obiecuję nadrobię buziaki Buziaki Na razie mało się dzieje to nie ma co nadrabiać, ale miło mi będzie jak będziesz zaglądać. toz to dwie pary rąk !!!! dacie radę Nie będziemy mieli wyjścia a raczej ja nie będę miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.12.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 No pewnie, że dacie radę... Mąż będzie nosił i rozkładał rurki, bo to w sumie troszkę ciężkie jest, a Ty za takera będziesz spinała...Projekt zrobił nam po koleżeńsku znajomy, ale powiem, ze jak policzysz na papierze nitki i ile metrów potrzebujesz to dasz radę... musi wyjść tak, aby jedna nitka nie była większa, niż 60-70 metrów... od rozdzielni do rozdzielni z powrotem....Czyli długość korytarza x 2 + długość nitki w pokoju... ja mam w salonie np 4 nitki, w dwóch pokojach po dwie nitki, kuchnia z wiatrołapem jest np. razem i ma dwie nitki... po nitce jest w łazienkach i WC jest na powrocie z łazienki... Ale tu dałabym teraz najpierw, może mniej co nie co, ale najpierw... A może wystarczy....Ot i cały projekt podłogówki.Ja mam rozłożone rurki 10cm od ścian, i tak mniej więcej co 18-20cm pętla... I dodam, że nie mam na kratkowanej foli, bo wtedy już mi się wydawała za droga, więc dałam zwykłą żółtą i też jest OK.... Do rozmierzenia zrobiliśmy taką półtorej metrową tekturkę owiniętą taśmą i było git...Ot i cała podłogówka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 12.12.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Ja tam bym podłogówki się nie odważyła kłaść, w końcu nie bardzo da się to później poprawić, jakby był jakiś problem Fajne drzwi. A jeśli to nie tajemnica, jakie to są te wymarzone i za drogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 13.12.2010 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Arnika, dzięki za porady on-line Anula, fajnie, że zajrzałaś Co do drzwi to podobają mi bardzo te z wypełnieniem Adeco. Najbardziej przypadły nam do gustu te drzwi z AP: http://design-drzwi.com/attachments/Image/C00/C_01.JPG Niestety cena netto 6900 zł - podstawowa, bez montażu i dostawy. Poza tym doszła by dopłata za kolor i doświetlenie czy niestandardowy wymiar. To tak ok. 3000 pewnie dodatkowo. Mam nadzieję, że z tych co zamówimy też będziemy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.12.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Becia, co Ty tu za drzwi ze zlota pokazujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.12.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Witaj, BetoGreto Przeczytałam cały Twój dziennik i będę usychać z zazdrości - kocham domy z płaskimi dachami Są tak szlachetnie piękne. Co do koloru drzwi, to jakie okna planujesz? Też "białe"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 13.12.2010 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Okna szare i drzwi też będą szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.12.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Te drzwi, które pokazałaś w dzienniku, są bardzo fajne. A jak cenowo? bo na stronie producenta nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 14.12.2010 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Brrr, ale mróz.A mąż pojechał na budowę. Wchodzą panowie od oczyszczalni i trzeba ich było wpuścić. Mąż ma jeszcze odkręcić im wodę (mam nadzieję, że poleci) i dopilnować aby w dobrym miejscu wszystko zrobili.Chyba dadzą radę i nie zamarzną?Pan twierdził, że mróz im nie przeszkadza, bardziej gruba warstwa śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 15.12.2010 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Uff, udało się wczoraj zainstalować POŚ Niestety nie udało się odkręcić wody. Pewnie gdzieś pod chudziakiem przymarzło. Nic. Trzeba czekać na okna to się wtedy wygrzeje. I pewnie wtedy przystąpią do dalszych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.12.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Gratuluję POŚa Nie wiem, jak z tą wodą, ale wydaje mi się, że na zimę należałoby w ogóle zamknąć dopływ, bo jak zamarznie w rurze, to lód może ją rozsadzić. I wtedy jak odmarznie, to będzie fontanna Nie chcę Cię straszyć, ale nam przy -30 na zewnątrz zamarzła i pękła rura na nieocieplonym poddaszu - jak się zrobiło cieplej, ruszyła struga wody pod ciśnieniem - oczywiście w górę, więc przebiła folię dachową (poddasze było przypominam nieocieplone) i spływała sobie na zewnątrz po spodniej stronie blachodachówki (na szczęście nie mieliśmy jeszcze podbitki). Dobrze, że akurat mąż był w domu, bo szum był straszny, a widok jeszcze gorszy. Teraz mamy zawór, którym się odcina dopływ wody na poddasze (bo ocieplenie się jeszcze nie dorobiliśmy;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 15.12.2010 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 No właśnie zakręciliśmy dopływ chyba w październiku i wczoraj mąż próbował odkręcić ale się nie udało. Na szczęście nie była ta woda konieczna na wczoraj. Zawór więc zakręcili ponownie. My rok temu też mieliśmy przygodę. Rozsadziło nam wodomierz i to przy delikatnym mrozie. Dlatego w tym roku tak szybko zakręciliśmy zawór. A widok tryskającej wody pamiętam - był przerażający. Tylko my wtedy nie mieliśmy jeszcze ścian i ta tryskająca woda wyglądała jak fontanna w ogrodzie. Na dodatek sama pojechałam wtedy na budowę. Woda na chudziaku lekko przymarzła i takie tafle lodu wyrzucałam na zewnątrz a później już samą wodę na łopatę. Rozgrzewające zajęcie Teraz następna próba po montażu okien. W zasadzie to do tynków będzie nam dopiero potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.12.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Uff, no to dobrze, że zakręcona Wodomierzowi to chyba wystarczy ciut poniżej zera do awarii. Tynki pewnie będziecie robić dopiero na wiosnę, to ja bym tego zaworu nie nękała do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.12.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 gratuluje POŚa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.12.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Becia, gratuluję POśa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 15.12.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Super że masz oczyszczalnię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts