Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grubość opaski

Recommended Posts

Witam.

Wokół budynku gospodarczego / w tym garaż / muszę podwyższyć opaskę o 5 cm.

Czy konieczne jest skucie opaski już istniejącej, czy też wystarczy wylać nową warstwę na starą bez kucia ?

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale "chyba, gdzieś, kiedyś" czytałem, że przy grubości 5 cm nie trzeba "łączyć" ją z podłożem.

Bardzo proszę o rozwianie moich wątpliwości.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Witam.

Być może powinienem wstydzić się tego pytania, ale ja-samochodziarz jakoś nie odczuwam wstydu.Jedyne uczucie to zdziwienie.W dziale "Wymiana doświadczeń"

wielki amator-budowlaniec zadaje pytanie / z pewnością dla niektórych fundamentalne / i oczekuje pomocy od doświadczonych.A co otrzymuje - rozważania filozoficzne na temat możliwości Kim Ir Sen-a.Mimo, że przeżyłam ładnych parę dziesiątek lat to nie mogę tego zrozumieć.Być może dlatego, że wychowano mnie w przekonaniu iż wszelkiego rodzaju "tytuły" zobowiązują.

Jeżeli wypowiedź Barbossa ma oznaczać - trzeba kuć, to dziękuję.Niestety jest dla mnie postacią nieznaną więc nie jestem pewny czy to żart czy też ma to swój podtekst.

Wydaje mi się, że wzorem stron ELEKTRODY na stronach MURATORA powinien być dział dla początkujących, wtedy pytania na takim poziomie nie prowokowały by zaawansowanych w tematyce budowlanej.

Wracając do tematu, czy naprawdę nie ma nikogo odważnego kto potwierdziłby moje obawy, że trzeba kuć a może nie ...

Pozdrawiam.

Witam.

Barbossa - nie rozumie Twoich skrótów myślowych więc chyba nie dorosłem do poziomu dyskusji z Tobą. Dlatego rezygnuję z próby uzyskania pomocy z Twojej strony.

Zwracam się do innych osób.Czy naprawdę nie ma tu miejsca dla " małowiedzących" i nikt nie może mi pomóc ?

Nie wydaję mi się aby potrzebne były dodatkowe dane ale na wszelki wypadek podaję - opaska ma być podwyższona na długości 25 m a jej szerokość to 0,8 m.

Pozdrawiam.