Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zlewozmywak stalowy z krawędzią na blacie - problem/pytanie

bzx

Recommended Posts

witam

kupilem sobie taki zlewozmywak:

http://www.ceneo.pl/320588

i dostałem go uszkodzonego, powyginany poobijany i w ogole.

wymienili mi go bez problemu, teraz zlewozmywak jest idealny ale jak go wkładam do otworu w blacie to nie leży idealnie poziomo, lekko odstaje od blatu w 2 miejscach (tam gdzie jest ociekacz). nie jest to widocznie zgięcie tylko tak jakby nadal był skrzywiony. szpara na około 1cm

jak to jest z tymi zlewozmywakami - czy one muszą idealnie przylegać do blatu czy zaczepami da się takie coś naciągnąć?

tam jest taka uszczelka która zabezpiecza przed wilgocią i nie chce zeby mi go stolarz zamontował źle bo potem bedzie przeciekać...

prosze o info... bo juz nie daje rady z tym zlewem.. doprowadza mnie to do szału.

teraz zlewozmywak jest idealny ale jak go wkładam do otworu w blacie to nie leży idealnie poziomo
,

Jeżeli jest idealny to powinien dolegać do blatu ,zwróc uwagę na wyciety otwór pod zlew może otwór jest wyciety na styk lub troszkie jest za ciasny i gdzieś jakaś krawędż zlewu koliduje z ścianką blatu i to powoduje naprężenia.

,

lekko odstaje od blatu w 2 miejscach (tam gdzie jest ociekacz). nie jest to widocznie zgięcie tylko tak jakby nadal był skrzywiony. szpara na około 1cm

1 cm. i mówisz że to jest lekko :o Ja rozumiem 1~2 mm ale 1cm.

jak to jest z tymi zlewozmywakami - czy one muszą idealnie przylegać do blatu czy zaczepami da się takie coś naciągnąć?

1 .Jak najbardziej musza przylegac do blatu

2 .Tak raczej da rade naciagnac (chyba że otwór jest żle wyciety i zlew zaciska sie na ściankach blatu ,to w tej opcji zaczepy nie za bardzo pomogą)

tam jest taka uszczelka która zabezpiecza przed wilgocią i nie chce zeby mi go stolarz zamontował źle bo potem bedzie przeciekać...

Z tymi uszczelkami tez jest róznie ,ja preferuje zabezpieczenie izolantem przciwilgociowym oraz dokładne wysmarowanie otworu oraz obrzeza zlewu silikonem (tak aby zlew leżał na blacie w silikonie )