bzx 20.06.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 witam kupilem sobie taki zlewozmywak:http://www.ceneo.pl/320588 i dostałem go uszkodzonego, powyginany poobijany i w ogole. wymienili mi go bez problemu, teraz zlewozmywak jest idealny ale jak go wkładam do otworu w blacie to nie leży idealnie poziomo, lekko odstaje od blatu w 2 miejscach (tam gdzie jest ociekacz). nie jest to widocznie zgięcie tylko tak jakby nadal był skrzywiony. szpara na około 1cm jak to jest z tymi zlewozmywakami - czy one muszą idealnie przylegać do blatu czy zaczepami da się takie coś naciągnąć? tam jest taka uszczelka która zabezpiecza przed wilgocią i nie chce zeby mi go stolarz zamontował źle bo potem bedzie przeciekać... prosze o info... bo juz nie daje rady z tym zlewem.. doprowadza mnie to do szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 20.06.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 teraz zlewozmywak jest idealny ale jak go wkładam do otworu w blacie to nie leży idealnie poziomo, Jeżeli jest idealny to powinien dolegać do blatu ,zwróc uwagę na wyciety otwór pod zlew może otwór jest wyciety na styk lub troszkie jest za ciasny i gdzieś jakaś krawędż zlewu koliduje z ścianką blatu i to powoduje naprężenia. , lekko odstaje od blatu w 2 miejscach (tam gdzie jest ociekacz). nie jest to widocznie zgięcie tylko tak jakby nadal był skrzywiony. szpara na około 1cm 1 cm. i mówisz że to jest lekko Ja rozumiem 1~2 mm ale 1cm. jak to jest z tymi zlewozmywakami - czy one muszą idealnie przylegać do blatu czy zaczepami da się takie coś naciągnąć? 1 .Jak najbardziej musza przylegac do blatu 2 .Tak raczej da rade naciagnac (chyba że otwór jest żle wyciety i zlew zaciska sie na ściankach blatu ,to w tej opcji zaczepy nie za bardzo pomogą) tam jest taka uszczelka która zabezpiecza przed wilgocią i nie chce zeby mi go stolarz zamontował źle bo potem bedzie przeciekać... Z tymi uszczelkami tez jest róznie ,ja preferuje zabezpieczenie izolantem przciwilgociowym oraz dokładne wysmarowanie otworu oraz obrzeza zlewu silikonem (tak aby zlew leżał na blacie w silikonie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzx 20.06.2008 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 dzieki wielkie za odpowiedz - czyli oznacza że mam lipę po raz kolejny...cała ta kuchnia to moja wielka wtopa.. ja juz nie mam siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts