SERENADA 20.06.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 może ktoś mi podpowie co lepiej wybrać - czy wciąć się do wodociągu czy może wykopać studnie ? jakie za i przeciw ... Może ktoś podpowie > wodociąg przebiega przez działkę ...... a do 30 m studnia nie potrzeba pozwolenia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 21.06.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Studnia1. Koszt wybicia studni2. Hydrofor3. Opłata za prąd (potrzebny do hydroforu)4. Sprawdzanie czy woda jest zdatna do picia (tu nie wiem jakie są przepisy - nawet jesli nie jest wymagane sprawdzenie wody dla urzędu, to chyba warto dla siebie)5. Jak nie będzie prądu - nie ma wody. Wodociag:1. wcinka i podłączeie do wodociagów2. opłaty za wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 21.06.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 sądzę że pomoże Ci w wyborze gmina ustalając jak domek ma być zasilany w wodę - zazwyczaj narzucająswoją wizję np. skąd wziąć wodę, co robić ze ściekami, jak ogrzewać itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.06.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 i jedno i drugie.Studnia do podlewania ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 21.06.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 W miom poprzednim domu była studnia , ale też podłączenie do wodociągu. Do gotowania uzywałam wody ze studni, jak i do podlewania ogrodu, mycia samochodu itp.Studnia miała taką pompę zakończoną kranem -więc nie było z tym problemów. Zanim podłączyliśmy się do wodociągu była tylko studnia - więc i hydrofor, a to same kłopoty. Bo to złe cisnienie, brak np jednej fazy-nie ma więci wody ,cos się bez przerwy psuło a jak było ok to znów nawaliła inna część. Potem przyszła era wodociągu- tu niby wszystko dobrze. Woda miała jednak paskudny smak, cena wody +scieki to koszmar.Podlewanie ogródka czy warzywniaka i woda z kranu - to naprawdę spory koszt. W obecnym domu mam tylko wodę z wodociągu ( bo tez innej mozliwości nie mam)- nadal jednak do gotowania wożę wodę z poprzedniego miejsca zamieszkania(trochę uciążliwe,ale i zupa smakuje inaczej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 22.06.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Zapomniałam dodać - nie masz gwarancji, że do 25 metrów będziesz miała odpowiednią wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SERENADA 23.06.2008 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 dzięki wielkie za opinie ...pozdrawiam forumowiczów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts