Gość Andrzej2 20.09.2003 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2003 Mam wybudowany dom z pustaków Max. Miedzy maxami założony jest steropian. Chcę otynkować dom ale nie wiem czy kłaść steropian pod tynk akrylowy czy wystarczy sam tynk akrylowy na ściany? Jedna firma zaleca mi położenie steropianu bo twierdzi że jak się go nie założy to w domu będzie wilgoć tzw puszka, a inna firma twierdzi że na ściany może być położony sam tynk akrylowy. Czy należy kłaść steropian pod tynk akrylowy jeśli budynek został już ocieplony i czy tynk akrylowy jest odpowiedni na tego typu budynek? A może ktoś poleci mi jakiś inny tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josek 27.10.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 w ktoryms muratorze byla klasyfikacja tynkow z uwagi na ich przepuszczalnisc pary wodnej. Tylko ten argument moze wazyc w tej sprawie. A tak naprawde to wydaje mi sie,ze poprostu staraja sie Ciebie naciagnac na cocby minimalna grubosc styro bo im sie tynk wtedy lepiej naklada no i zkres jest wiekrzy i kasa tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts