Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak podłączyc się do szafki energetycznej na działce ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A pieniądze podobno szczęścia nie dają , ale ułatwiają życie i czynią je przyjemniejszym.

Dobrej nocy i przyjemnych snów.

MOżna ich również użyć do tego, żeby przeżyć - i np. nie zabić siebie lub innych podłaczając się (lub innych) do prądu.

Bardzo brzydko wygląda ciało po takiej akcji..

Pytanie czy to najlepszy moment na oszczędzanie 100 pln.. można w końcu nie kupić tego kompletu bielizny czy butelki wina..

Przewód niebieski z bezpiecznika różnicowo-prądowego podłączyłam pod bolec.

źle, przewód niebieski idzie zawsze pod zero, a do bolca uziemiającego zawsze żółto zielony, jak chcesz rzeczowej rady dodaj zdjęcie, inaczej ktoś może zostać porażony prądem

Grupowicz "Mpoplaw" dobrze radzi z tymi kablami i zdjęciem. Zrobisz zdjęcie, kilku fachowców oceni i będziesz spała spokojnie ;)

wezcie jej powiedzcie jak to podlaczyc wkońcu po to jest tutaj to forum (jezeli ktos wie wogole jak ) a nie zebrało sie ilus tam mądrych i debatujecie o tym który tekst ma być tekstem roku - jakby nie bylo nie jest to wątek TEKST ROKU tylko jak podłąćzyć coś tam........ a to juz jej sprawa czy chce wydac 100zł na elektryka czy woli sobie kupić komplet bielizny czy wino

wezcie jej powiedzcie jak to podlaczyc wkońcu po to jest tutaj to forum (jezeli ktos wie wogole jak ) a nie zebrało sie ilus tam mądrych i debatujecie o tym który tekst ma być tekstem roku - jakby nie bylo nie jest to wątek TEKST ROKU tylko jak podłąćzyć coś tam........ a to juz jej sprawa czy chce wydac 100zł na elektryka czy woli sobie kupić komplet bielizny czy wino

Bielizna? Wino? Będzie randka? :D

Zrób fotkę szafce. Jak jeszcze dołączysz zdjęcie w bieliźnie to na pewno forumowicze - elektrycy odpowiedzą na Twoje rozterki. Prawda Retro? :lol:

Gość M@riusz_Radom
100 pln.. można w końcu nie kupić tego kompletu bielizny

Za 100 ? W kategorii żartu powiem, że nie warto się tak tanio nosić ;) Takie piękne polskie pupy zasługują na coś więcej :)

Idę odkładać na remont, też mam BK i to szary

Muszę Cię zmartwić ... Masz taką samą "tandetę" tylko umiejętnie wypromowaną

Dla kogo tandeta dla tego tandeta - popatrz na parametry i na domy z szarego BK po 5 latach a zauważysz subtelną różnicę i to na własne oczy.

Opinia mojego budowlańca była jedna Szary BK to tylko na obory i Wiaty !

Ja widziałam i wiem o czym mówię i nie tylko w jednym przypadku.

Polecaj więc innym szary BK , ja tego nie zrobię bo nie warto !

Możesz mieszkać w jakim domu chcesz i jak chcesz - takie też jest moje prawo i basta

Gość M@riusz_Radom

Wiesz, kolega ma mocniejsze auto od mojego i to sporo. Na prostej faktycznie trochę mi ucieka, ale jak przychodzą zakręty to jakimś dziwnym trafem zostaje w tyle ;) Nie liczą się parametry ale to co potrafisz z nimi zrobić.

A przy budowaniu z Ytonga życzę naprawdę super ekipy, tak wszelkie niedokładności mszczą się tym, że zagości na ścianie wełna albo styro - czyli będziesz miała dokładnie to samo co tak nieszanowani przez Ciebie BK'owcy. A faktycznie jedyną przewagą Y na BK jest to, że z tego pierwszego możesz budować ścianę jednowarstwową - TYLKO !

Dla kogo tandeta dla tego tandeta - popatrz na parametry i na domy z szarego BK po 5 latach a zauważysz subtelną różnicę i to na własne oczy.

Opinia mojego budowlańca była jedna Szary BK to tylko na obory i Wiaty !

Ja widziałam i wiem o czym mówię i nie tylko w jednym przypadku.

Polecaj więc innym szary BK , ja tego nie zrobię bo nie warto !

Możesz mieszkać w jakim domu chcesz i jak chcesz - takie też jest moje prawo i basta

a dlaczego? Jakie parametry po 5 latach? Ma gorsza trwałość? Dlaczego obory? Krowy lepiej się czują w szarym? Jakiś konkret?

Gość M@riusz_Radom
Dlaczego obory? Krowy lepiej się czują w szarym? Jakiś konkret?

No pan budowlaniec tak twierdzi. Widać ma doświadczenie przy stawianiu takich budynków. Tylko czy to dla niego najlepsza rekomendacja do budowania z Ytonga ?

PS: Może jakas mała zrzuta forumowiczów na te 100PLN dla elektryka ? Wykosztowała nam się Forumowiczka i na elektryka nie styknęło. Jak jej się coś stanie to będziemy ją mieli na sumieniu. Ostatecznie proszę o numer konta to sam przeleje ...

No to słuchamy.

Ciekawe czy weźmiesz odpowiedzialność za czyjeś życie po swoich mądrych radach.

Ja Cię Darek przepraszam, ale dobrze czasem użyć wyobraźni.

i koleżanka Malinka opacznie zrozumie rady i wyjdzie jej coś takiego:

http://godtech.info/wp-content/uploads/2006/11/krzeslo.jpg

Oczywiście na podmurówce z Ytonga.

Bez przesady - najwyżej wywali jej bezpieczniki. Albo róznicówka zadziała. Albo będzie dżem malinowy. :wink: Nie święci garnki lepią.