taras 21.09.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 Mam w pokoju ulozone panele podlogowe, chcialbym zamontowac szafe rozsuwana. Jak wiadomo do paneli nie jest zalecane przykrecenie szyny dolnej. Jak to rozwiazac?Czy gdyby nawirecic w panelach dziury w miejscach przechodzenia wkretow mocyjacych szyne takim wiekszym wiertlem do drewna 1-2cm a szyne przymocowac do desek pod panelami rozwiazalo by to problem. z gory dziekuje za pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fili_P 21.09.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 hello.u mnie goście z Komandora po prostu dali na podłogę listwę [szerokość szafy x ze 12cm głęboką i x ze 2 cm grubą], wypoziomowali (jeżeli była taka potrzeba wkładając pod nią cienkie , oheblowane listewki-niestety tu już wielkoś manewru nie jest zbyt duża, bo jak za dużo sobie podłożysz to ci taka listwa będzie mocno odstawać i zrobi się brzydka dziura/stopień- a wierz mi było co u mnie poziomować-i tak wszystkiego nie dali rady wyrównać i musieli potem kombinawać z regulacją drzwi żeby było w miarę ok, zaszpachlowali-a właścwie zaakrylowali te ewentualne podniesienia, no i na to dali szynę itd... ) Minusem takiego rozwiązania jest swego rodzaju stopień (grubości ok2cm) na wejściu do szafy (a właściwie w moim przypadku garderoby wnękowej); Plusem-listwa się tak nie kurzy przy sprzątaniu i zamiataniu itp jak by leżała bezpośrednio na ziemi, no i kurz z i do szafy też ma utrudnioną drogęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taras 22.09.2003 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Nie chodzilo mi o poziomowanie szyny, a o to ze jak przykreca szyne do paneli to zablokuja mozliwosc plywania podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 23.09.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 najlepiej byłoby wyciąc panele w tym miejscu i zamontować listwę drewnianą zlicowaną z ich poziomem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Ciekawy temat i jeszcze przede mną. Wycięcie panela i włożenie deski nic nie pomoże. Podłoga dalej nie będzie pływać. Chyba trzeba po prostu przymocować kołki do podłogi poprzez panel. No bo inaczej jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tel36986 23.09.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Ale gdyby rozwiercić w panelach otworty o 0,5 cm większe od wkrętów i mocować na kołkach w podłogę to teoretycznie podłoga miałaby możliwość "pływania", choć z drugiej strony na to patrząc to sama listwa dobrze dokręcona "przytrzyma podłogę. Jeśli jednak szczeliny dylatacyjne masz uczciwie wykonane, to przy średniej wielkości pomieszczeniu niech podłoga płynie w kierunu przeciwnym do szafy. Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts