Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynki, tynkarz - jak poznać?

Recommended Posts

jak poznać czy tynkarz zna się na rzeczy (tynk cementowo-wapienny z agregatu) jeśli nie widziało się jego prac ani nie zna sie opinii na jego temat? czy jest to możliwe?

jeśli będzie niezłym teoretykiem to chyba nie mam szans poznać jego fachowowości ...

pozdr

Piotr

ps. może ktoś zna tynkarza, Janusz Deptuła z Grodziska Mazowieckiego?

a moze macie jakiegos speca z wolnymi terminami od juz w mazowieckim?

kurcze chcialbym uniknac tego typu sytuacji bo reki nikogo nie znajde a w tej chwili mam wybor pomiedzy dwoma, jesli zdecyduje sie na jednego drugi wezmie robote gdzie indziej no i wtedy klops ...

jeden robi dla deweloperow tynki gipsowe co jakos nie za bardzo mnie zacheca do skorzystania z jego uslug ale moze sie myle ... 'drugi' to trzyosobowa ekipa ale tez mnie nie przekonal po rozmowie; czuje sie troche jakbym stal w rozkroku nad brzytwa ;)

pozdr

Piotr

Bierz ekipę od dewelopera, tam trzeba większej dokładności niż u ,,chłopa" .

Światna rada jeśli wziąć pod uwagę, że na większości dużych budów robi się tynki pozaklasowe albo ostatniej kategorii.

Przyjdź do mnie na tynkowanie (10000m2) a ręczę że zrobisz ideał albo zbankrutujesz :wink:

kurcze chcialbym uniknac tego typu sytuacji bo reki nikogo nie znajde a w tej chwili mam wybor pomiedzy dwoma, jesli zdecyduje sie na jednego drugi wezmie robote gdzie indziej no i wtedy klops ...

jeden robi dla deweloperow tynki gipsowe co jakos nie za bardzo mnie zacheca do skorzystania z jego uslug ale moze sie myle ... 'drugi' to trzyosobowa ekipa ale tez mnie nie przekonal po rozmowie; czuje sie troche jakbym stal w rozkroku nad brzytwa ;)

pozdr

Piotr

jak cie meczy stanie to usiadz.

a powaznie mowiac wybor nalezy do Ciebie i Twojego nosa

właśnie brzoza ci wyjaśnił

do zacierania

a druga sprawa szybkie wiązanie tynku powoduje że ściąganie łatami jest bardziej uciążliwe i często tynkarze odpuszczają , robią "żeby było"

a przy trzech osobach to nie wiem jak to chcesz garnąc , potrzeba tak :

-agregat na gotową zaprawę w workach:

jedna osoba do agregatu

druga osoba do zalewania

dwie do ściągania

tyle starcza jeśli chcą zalać tylko jeden pokój ,bo gdy skończą zalewać to dwie osoby z obsługi agregatu idą już zacierać

chcąc zalać więcej potrzeba już kogoś do zacierania

do agregatu zwykłego , gdzie zaprawę robi sie na budowie potrzeba jeszcze jednego do agregatu , jedna osoba nie zapewni ciągłości podawania zaprawy , co jest wymagane by węże sie nie zatykały przy małych postojach , zwłaszcza przy +35stopniach

kris222 wybacz ale pitolisz glupoty, juz pisze dlaczego.

robilem wykonczeniowke w niemczech i byl jeden jedyny tynkarz na domek jednorodziny ok. 130m2 powieszchni uzytkowej, czyli parter i poddasze uzytkowe + garaz.

i ten jeden jedyny tynkarz majac agregat zrobil ten domek w DWA dni, sam jak palec. gdybym tego nie widzial sam bym nie uwierzyl. przyjechal 3-ciego dnia zrobil kilka poprawek posprzatal i skasowal kase. spytalem sie gdzie sie tak spieszy czy ma nastepna robote to mi powiedzial ze w tym tygodniu to juz zarobi swoje i ma wolne do nastepnego poniedzialku.

czmirek jeden tynkarz :lol: :lol: :lol:

to ci dobre :lol: :lol: :lol:

chłopie tynki wykonuje od 89roku i jeden tynkarz to co najwyżej może ci żone przelecieć ale nie otynkować dom o powierzchni około 500-700m2 przy takiej powierzchni użytkowej .

i to w trzy dni :lol: :lol:

szkoda że u nas niema takich tynkarzy

a tak na marginesie w Niemczech przepracowałem 7 lat właśnie na tynkach tylko że gipsowych i nie pierdziel mi o takiej pracowitości niemców

niemcy trzy dni to kable do radia rozciągają a potem sie roboty chwytają

jak już zaczną to trza kończyć bo si piątek zbliża godzina 13.00

wiec lepiej nie zabieraj już głosu