Piotr_ok 22.06.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 jak poznać czy tynkarz zna się na rzeczy (tynk cementowo-wapienny z agregatu) jeśli nie widziało się jego prac ani nie zna sie opinii na jego temat? czy jest to możliwe? jeśli będzie niezłym teoretykiem to chyba nie mam szans poznać jego fachowowości ...pozdrPiotrps. może ktoś zna tynkarza, Janusz Deptuła z Grodziska Mazowieckiego? a moze macie jakiegos speca z wolnymi terminami od juz w mazowieckim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 22.06.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 poznasz go po pierwszym zrobionym pokoju łatą murarską chyba że będzie tak dobry, że łata będzie zbędna , dodam tylko tyle że nie raz spotkałem sie z budowami na której tynkarz zrobił jeden pokój i wyleciał razem z swoim agregatem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_ok 22.06.2008 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 kurcze chcialbym uniknac tego typu sytuacji bo reki nikogo nie znajde a w tej chwili mam wybor pomiedzy dwoma, jesli zdecyduje sie na jednego drugi wezmie robote gdzie indziej no i wtedy klops ... jeden robi dla deweloperow tynki gipsowe co jakos nie za bardzo mnie zacheca do skorzystania z jego uslug ale moze sie myle ... 'drugi' to trzyosobowa ekipa ale tez mnie nie przekonal po rozmowie; czuje sie troche jakbym stal w rozkroku nad brzytwa pozdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 22.06.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 trzyosobowa ekipa przy agregacie to porażka co prawda da sie robić ale przy takich pogodach jak dziś trochę to czarno widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 22.06.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Bierz ekipę od dewelopera, tam trzeba większej dokładności niż u ,,chłopa" .Nie uznaję tynkarzy i innych fachowców z prywatnych budów , rzadko zdarzy się dobra ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 22.06.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Bierz ekipę od dewelopera, tam trzeba większej dokładności niż u ,,chłopa" . Światna rada jeśli wziąć pod uwagę, że na większości dużych budów robi się tynki pozaklasowe albo ostatniej kategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 22.06.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Bierz ekipę od dewelopera, tam trzeba większej dokładności niż u ,,chłopa" . Światna rada jeśli wziąć pod uwagę, że na większości dużych budów robi się tynki pozaklasowe albo ostatniej kategorii. Przyjdź do mnie na tynkowanie (10000m2) a ręczę że zrobisz ideał albo zbankrutujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 22.06.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 kurcze chcialbym uniknac tego typu sytuacji bo reki nikogo nie znajde a w tej chwili mam wybor pomiedzy dwoma, jesli zdecyduje sie na jednego drugi wezmie robote gdzie indziej no i wtedy klops ... jeden robi dla deweloperow tynki gipsowe co jakos nie za bardzo mnie zacheca do skorzystania z jego uslug ale moze sie myle ... 'drugi' to trzyosobowa ekipa ale tez mnie nie przekonal po rozmowie; czuje sie troche jakbym stal w rozkroku nad brzytwa pozdr Piotr jak cie meczy stanie to usiadz. a powaznie mowiac wybor nalezy do Ciebie i Twojego nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 22.06.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Przyjdź do mnie na tynkowanie (10000m2) a ręczę że zrobisz ideał albo zbankrutujesz Takie praktyki też znam, nawet jak jest idealnie to da się zbankrutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_ok 22.06.2008 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 trzyosobowa ekipa przy agregacie to porażka co prawda da sie robić ale przy takich pogodach jak dziś trochę to czarno widzę to ilu 'chlopa' powinno byc w takiej ekipie? cos wiecej na temat 'warunkow pogodowych' mozesz powiedziec? pozdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.06.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 ...to ilu 'chlopa' powinno byc w takiej ekipie? ... przy upale tynk szybko wiąże powinno być więcej ludzi do zacierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 22.06.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 właśnie brzoza ci wyjaśnił do zacierania a druga sprawa szybkie wiązanie tynku powoduje że ściąganie łatami jest bardziej uciążliwe i często tynkarze odpuszczają , robią "żeby było" a przy trzech osobach to nie wiem jak to chcesz garnąc , potrzeba tak : -agregat na gotową zaprawę w workach:jedna osoba do agregatu druga osoba do zalewania dwie do ściąganiatyle starcza jeśli chcą zalać tylko jeden pokój ,bo gdy skończą zalewać to dwie osoby z obsługi agregatu idą już zacierać chcąc zalać więcej potrzeba już kogoś do zacierania do agregatu zwykłego , gdzie zaprawę robi sie na budowie potrzeba jeszcze jednego do agregatu , jedna osoba nie zapewni ciągłości podawania zaprawy , co jest wymagane by węże sie nie zatykały przy małych postojach , zwłaszcza przy +35stopniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 22.06.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 kris222 wybacz ale pitolisz glupoty, juz pisze dlaczego.robilem wykonczeniowke w niemczech i byl jeden jedyny tynkarz na domek jednorodziny ok. 130m2 powieszchni uzytkowej, czyli parter i poddasze uzytkowe + garaz.i ten jeden jedyny tynkarz majac agregat zrobil ten domek w DWA dni, sam jak palec. gdybym tego nie widzial sam bym nie uwierzyl. przyjechal 3-ciego dnia zrobil kilka poprawek posprzatal i skasowal kase. spytalem sie gdzie sie tak spieszy czy ma nastepna robote to mi powiedzial ze w tym tygodniu to juz zarobi swoje i ma wolne do nastepnego poniedzialku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 23.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Jesli dobry, bedzie chcial sie pochwalic wykonanym u kogos tynkiem. Jesli nie, to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_ok 23.06.2008 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 no dobra prawie wiem ilu trzeba chłopa, od 1 do 4 a moze macie jakies namiary na sprawdzonych i dobrych tynkarzy? (mazowieckie albo którzy chca popracowac w mazowieckim) pozdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 23.06.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 czmirek jeden tynkarz to ci dobre chłopie tynki wykonuje od 89roku i jeden tynkarz to co najwyżej może ci żone przelecieć ale nie otynkować dom o powierzchni około 500-700m2 przy takiej powierzchni użytkowej . i to w trzy dni szkoda że u nas niema takich tynkarzy a tak na marginesie w Niemczech przepracowałem 7 lat właśnie na tynkach tylko że gipsowych i nie pierdziel mi o takiej pracowitości niemców niemcy trzy dni to kable do radia rozciągają a potem sie roboty chwytają jak już zaczną to trza kończyć bo si piątek zbliża godzina 13.00 wiec lepiej nie zabieraj już głosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.06.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 ... jeden tynkarz to co najwyżej może ci żone przelecieć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 23.06.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 ... jeden tynkarz to co najwyżej może ci żone przelecieć ... Czasami potrzeba dwóch, jeden musi ją trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 23.06.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Kris2222nie znizam sie do prowadzenia rozmow na tym poziomie. zegnam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 23.06.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 spoko cieszy mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts