vezyrek 22.06.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Witam, Zakupiłem ostatnio kamień ozdobny wewnętrzny (RUSTIC) z firmy StoneMaster. Mam pytanko do osób które kładly taki kamień u siebie w mieszkaniu lub domu. Jak wiadomo poszczególne elementy nie są do siebie idealnie dopasowne, więc powstaja mniejsze lub większe szczeliny między elementami, mam w związku z tym kilka pytań. 1. Czy szczeliny wypełnialiśceie np. dodatkowym gipsem np. goldband ?2. Czy ściana byla specjalnie przygotowana pod ten kamień?3. Czym trzeba wcześniej zagruntować ścianę i każdą płytkę tego kamienia przed położeniem?4. Czym najlepiej dociąć taki kamień. Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie i rady, pozdrawiamvezyrek ps. Kamień ma być położony na jednej ścianie na której jest gładź gipsowa. Jeżeli ktoś posiada fotki to proszę wklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 22.06.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Weszłam na tę stronę bo szukam czegoś do poprawienia wygladu mojego kominka i znalazłam tam chyba to czego szukam. Przy okazji zauważyłam że jest tam z lewej strony pozycja instrukcja montażu, wiec zajrzyj tam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 22.06.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Kladłem taką mozaikę, ścianę trzeba zagrunyować ,przetrzeć klejem tzw podkład i póxniej kłaść, trzeba mieć trochę wyobraźni odstępy między płytkami wg uznania od 5-10 mm, szczeliny najlepiej wypełnic fugą do klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts