Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kominowy dylemat

Recommended Posts

kup schiedla .... tu warto dolozyc ;-)

A mnie się cały czas wydaje, że te 800 zł rożnicy, o której pisze wyżej, to opłata za promocję i marketing Schiedla. Bo przecież komin to komin - rozwiązanie to samo, materiały te same ... jeszcze do niedawna budowano z cegły i było dobrze.

Skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?

Ja bym drugi raz Schiedla nie wybrał

Dlaczego? I co w zamian?

Bo mam z nim same problemy.

Ostatni to jak rozwiązać pobieranie powietrza do spalania.

Zgodnie z zalecaniami doradcy mam tak ustawione kominy Schiedla Avant +wentylacja, pustaki wentylacyjne i Rondo Plus że mogę zastosować kratkę tylko z jednej strony.

Tylko że Schiedel zaleca wykonanie 3 trzech takich kratek przez które będzie pobierane powietrze do spalania.

W piątek dzwoniłem do głównego doradcy w Opolu co teraz zrobić jak mogę zastosować kratkę dla zasysania powietrza tylko z jednej strony.

Oczywiście nie wiedział co ma mi doradzić i odesłał mnie do regionalnego doradcy, który notorycznie nie odbiera telefonów i tak samo nie daję gwarancji ze piec kondensacyjny nie będzie się wyłączał.

Jak masz Avanta ale bez wentylacji lub jako samodzielny komin sprawa jest prosta bo zakładasz gotową płytę przykrywającą gdzie powietrze jest zasysane z czterech stron pod płytą