KL1719502340 22.06.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Dostałem właśnie dwie oferty na kominy - jedna droższa Schiedla, druga tańsza o jakieś 800 zł Kom-Went. Którą byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 22.06.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Wybralbym lepsza oferte . Pozdrowienia dla logiki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.06.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Ja bym drugi raz Schiedla nie wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 22.06.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Ja bym drugi raz Schiedla nie wybrał Dlaczego? I co w zamian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KL1719502340 22.06.2008 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Wybralbym lepsza oferte . Pozdrowienia dla logiki . A co według Ciebie znaczy "lepsza oferta" w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KL1719502340 22.06.2008 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Przy okazji: orientuje się ktoś jaka jest rożnica w praktyce między systemem kominowym z wełną stabilizacyjną a systemem z pełnym ociepleniem? Takie dwa zestawy posiada firma Kon - Went. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 22.06.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 kup schiedla .... tu warto dolozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KL1719502340 22.06.2008 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 kup schiedla .... tu warto dolozyc A mnie się cały czas wydaje, że te 800 zł rożnicy, o której pisze wyżej, to opłata za promocję i marketing Schiedla. Bo przecież komin to komin - rozwiązanie to samo, materiały te same ... jeszcze do niedawna budowano z cegły i było dobrze. Skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 22.06.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 bakterii tez nie widac .... ale wiemy, za sa jestes pewna, ze nie ma roznicy ? to kup tego Kon_Wenta potem wydasz osiem setek w ladniejsza wanne albo kibelek, gdzie tez nie bedzie czuc roznicy .... ale bedziesz czula sie lepiej ja wole cie czuc lepiej wiedzac, ze mam sprawdzony komin .... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 23.06.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Ja bym drugi raz Schiedla nie wybrał Dlaczego? I co w zamian? Bo mam z nim same problemy. Ostatni to jak rozwiązać pobieranie powietrza do spalania. Zgodnie z zalecaniami doradcy mam tak ustawione kominy Schiedla Avant +wentylacja, pustaki wentylacyjne i Rondo Plus że mogę zastosować kratkę tylko z jednej strony. Tylko że Schiedel zaleca wykonanie 3 trzech takich kratek przez które będzie pobierane powietrze do spalania. W piątek dzwoniłem do głównego doradcy w Opolu co teraz zrobić jak mogę zastosować kratkę dla zasysania powietrza tylko z jednej strony. Oczywiście nie wiedział co ma mi doradzić i odesłał mnie do regionalnego doradcy, który notorycznie nie odbiera telefonów i tak samo nie daję gwarancji ze piec kondensacyjny nie będzie się wyłączał. Jak masz Avanta ale bez wentylacji lub jako samodzielny komin sprawa jest prosta bo zakładasz gotową płytę przykrywającą gdzie powietrze jest zasysane z czterech stron pod płytą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts