bullhorn 22.06.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Witam czytelników! Jestem dopiero na początku dłuuugiej drogi do zamieszkania we własnym domu. W temacie mam tymczasowo napisane "Jeszcze nie wiem" bo naprawdę nie wiem jaki projekt domu wybierzemy - to zależy m.in. od tego czy działka i kredyt będą zgodne z oczekiwaniami. Co do sprawdzania działki to okolica wydaje mi się odpowiednia jednak mam wątpliwości ze względu na brak przyłączy (wszystko w drodze...). Po przeczytaniu kilku postów wiem, że to może okazać się kłopotliwe, ale najwazniejsze to nie mieć pozytywne nastawienie Jutro idę na jedną z kilku rozmów w sprawie kredytu... Wszelkie komentarze mile widziane, ale w osobnym wątku: dziennik bullhorna - KOMENTARZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullhorn 23.06.2008 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 No to ruszam do openfinance...Oby tym razem obsługa nie okazała się tak beznadziejna jak ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullhorn 23.06.2008 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Już po wizycie (open finance w Poznaniu przy ul. 27 grudnia)Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Obsługa miła. Co do kompetencji to zobaczymy po przedstawieniu konkretnych propozycji. Dla zainteresowanych openfinance w Poznaniu to odradzam oddział przy ul. Św.Marcin (tam byłem na pierwszej wizycie kilka dni temu). Obsługa nie była dla mnie zbyt życzliwa. Wiem, że najwazniejsza jest wiedza i umiejętność znalezienia najlepszej oferty, ale prawda jest taka, że pierwsze wrażenie się liczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullhorn 26.06.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Wczoraj dowiedziałem się czegoś ciekawego. Firma, która wykonywała zabudowę kuchni w moim mieszkaniu działa też na dłuższych wyjazdach. Czyli teraz już wiem kogo będę brać do wykonania zabudowy. Za dojazd Leszno-Poznań mają podobno tylko 100zł dopłaty... Co do namiarów do dodam jak tylko żona znajdzie... No, to nieźle wyskoczyłem do przodu z planami :D. Kredyt nie jest załatwiony, działka nie jest kupiona, ale firma do zabudowy już zaplanowana :) Ale przecież solidny plan to podstawa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullhorn 03.07.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Dzisiaj sprawa działki ruszyła do przodu Mam juz podpisana umowę przedwstępną. Wniosek na kredyt złożony (KredytBank + BGŻ). Teraz niecierpliwe oczekiwanie na przyznanie kredytu. Potem załatwianie projektu i zezwoleń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullhorn 04.07.2008 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 No i zaczęły sie problemy z kupnem działki... Nie chcieliśmy na razie zawierać ceny w umowie przedwstępnej (teraz już wiem, że to nierozsądne). Okazało się, że bank wymaga tego elementu. I to nas uratowało... Okazało się, że cena umówiona ze znajomym (który pośredniczył w tej sprawie) nie była tą samą ceną, którą podawał właściciel. My znaliśmy cenę podaną przez pośrednika - 170000 za 0,11 ha Właściciel rzeczywiście podawał cenę 170, ale za metr! Przez tą rozbieżność ostateczna cena jest o 10% wyższa. Teraz zastanawiamy się...przecież to i tak nie jest tak drogo...może warto dopłacić te 10%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullhorn 07.07.2008 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 No i kolejne perypetie... Sprawa ceny została dograna, ale nagle pojawił się inny problem. Sprzedający stwierdził, że chyba pokazał nam złą działkę! Chwila niepewności, kolejna wizyta na polu i okazało się, że rzeczywiście oglądaliśmy działkę kogoś innego. No, ale na szczęście nasza jest podobnie położona i nie zauważyliśmy żadnych różnic, które mogłyby wpłynąć na naszą decyzję Kupujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullhorn 21.08.2008 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Klamka zapadła. Kredyt przyznany. Akt notarialny już gotowy. Pieniądze przelane. Teraz tylko ta drobnostka, czyli budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts