Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś ma drzwi firmy dre?

Maddy

Recommended Posts

No właśnie wcale nie są aż takie drogie. Zależy oczywiście od modelu, materiału wykończeniowego , itp. Ale są porównywalne albo może nawet ciut tańsze od Porty czy Pol-skone, do których się przymierzaliśmy.

Dzisiaj oglądałam i faktycznie wyglądają porządnie. Dlatego rozważam zakup. Ale nie znam nikogo, kto by użytkował takie drzwi, więc się zastanawiam...

Witam

Ja mam DRE od kilku miesięcy zamontowane, najpierw dobre pół roku czekały na montaż i mieliśmy trochę obaw, czy nie zaszkodziło im to czekanie, ale nic z tych rzeczy, żadnych wypaczeń.

Z przyczyn finansowych wybraliśmy drzwi z serii DRE-cell (model Standard - ten z wąskim paskiem szyby przez środek skrzydła), bo Natura są jednak znacznie droższe, ale mimo to drzwi są naprawdę ładne, dobrze i dokładnie wykończone.

Cenowo, z upustem jaki dostaliśmy 11 pojedynczych skrzydeł i jedne drzwi z dwoma skrzydłami, prawie wszystkie ościeznice regulowane (wszędzie gdzie się dało) kosztowały nas niespełna 5500 zł.

Wszystkie drzwi mają uszczelki, dobrze się zamykają i ładnie wyglądają, czego chcieć więcej? :wink:

pozdrawiam

Basia

Robiłem u klienta który zamówił sobie drzwi z tej firmy, były raczej z górnej półki albo bardzo ładnie sie prezentowały i dokładnie wykończone.

http://images30.fotosik.pl/235/b112d4925af2a624med.jpg

Z jakiej kolekcjisą te drzwi?? Nie widzę ich na stronie producenta... A szkoda bo piękne są

Witam

ja mam drzwi firmy dre, 4szt na dole domu, lacznie z oscieznicami, klamkami i montarzem kosztowaly mnie w marcu 2007 roku 3100zl, wiec cena przyzwoita.

Jesli natomiast chodzi o jakosc to mam kilka zastrzezen

- okleina dosc slaba, zadziera sie od spodu, latwo je zarysowac i uszkodzic, ogolnie bardzo delikatne

- wszystkie drzwi trudne do wyregolowania, odstaja gora lub dolem od futryny

- otwory w futrynach na zawiasy wyrobily sie (szczegolnie w jednej sztuce) i drzwi mozna bezproblemu wyjac, czekam kiedy mi wypadna :wink:

- klamki ktore kosztowaly dosc sporo zrobily sie w plamy, wyglada to tak jakby sie luszczyly

Ogolnie drzwi wygladaja elegancko i zasobnie, ale niestety z jakoscia to juz troche gorzej.

Na gorze jednak chyba sie na nie nie zdecyduje, zobacze jeszcze jak firma zareaguje na reklamacje tych otworow na zawiasy , w przyszlym tygodniu sie do nich wybieram.

Poz

Właśnie zamówiliśmy na piętro 6 sztuk drzwi DRE z nowej kolekcji Galeria Natura 20, bukowe, bardzo mi się podobają ale jak z jakością to się jeszcze okaże....Parę ładnych tygodni musimy poczekac....

u nas najprawdopodobniej też skończy się na DRE, możesz napisać gdzie je kupiłeś, bo widzę ,że też jesteś z Trójmiasta :wink:

• 3 weeks później...

aik i matthiaso jakie macie rodzaj tych DRE... Lack, naturA czy DRE-Cell ?

Ja zastanawiam się nad tymi Dre-Cell ich koszt ok 800zł, bo Natura to już wydatek rządu ok.1200zł z ościeznicąmi, a tu i tu jest płyta wiórowa czy "miodek" , róznica na korzyśc Natury bo jest okleina naturalna pociągnięta 5warstwami lakieru UV...