prezmer 20.03.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witam, Co sądzicie o pomyśle stworzenia oddzielnego forum, które skupiłoby się wyłącznie na budowie domów Wasco? W ten sposób, możliwe byłoby usystematyzowanie doświadczeń, łatwe wyszukiwanie konkretnych rozwiązań w tych budynkach. pozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danjacki 07.10.2016 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 W 2015 firma Wasco zbudowala mi dom Chata 100G w stanie surowym otwartym. Wlasnie jestem na etapie ostatnich prac wykonczeniowych. Co do moich odczuc na temat wspołpracy z firmá Wasco to powiem, że drugiego domu bym juz z nimi nie zbudowal.Umowè podpisalem z nimi w styczniu 2015 roku, Uzgodnilismy termin budowy na koniec lipca jednak po wplaceniu zaliczki okazalo sie, ze nie bedà w stanie wywiazac sie z tego terminu. Ekipa stawila sie na placu budowy na poczatku pazdziernika. Chyba nie muszę pisac, ze wszystkie terminy uzgodnione z pozostalymi wykonawcami poszly sie....Sam montaz przebiegl dosc sprawnie aczkolwiek nie obylo sie bez wpadek. Material nie byl przyciety w tartaku dosc dokladnie co skutkuje tym ze niektore bale sa przekoszone.Jakosc drewna tez pozostawia wiele do zyczenia, sporo seków. Po pomalowaniu kolorem pojawila sie duza ilosc wyciekòw żywicznych.Najwiekszy problem pojawił się po ulewnych deszczach. Okazalo sie ze podwalina na styku z tarasem nie jest odpowiednio zabezpieczona co powoduje przesiakanie wody do srodka budynku.Po zgloszeniu reklamacji Wasco obiecało usuniecie tej usterki, mineły juz prawie 3 miesiace a firma dalej nie usunela problemu.Wyglada na to ze pozostalo mi dochodzenie swoich praw na drodze sadowej.Reasumujac, wydaje mi sie, ze firmie Wasco daleko do miana rzetelnego wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts