Biceps 23.06.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Witam i z góry przepraszam, jeśli ponawiam temat po raz np. 10, ale temat jest dla mnie palący i niestety nie miałem czasu wcześniej sprawdzić na forum. Chodzi o cenę robocizny za zabudowanie stelaży w łazience (3 stelaże), położenie sufitów regipsowych i zbudowanie dwóch ścian z regipsu: powierzchnia sufitów 150 m2, powierzchnia ścian 15 m2. Ile teraz średnio płaci się za takie prace? Dodam, że mieszkam w okolicy Wrocławia, ale ekipa, którą planuję zatrudnić nie jest z Wro, a robota jest raczej "prosta" (w sensie: płaskie powierzchnie bez wydziwiania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 23.06.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Jestem z Wrocławia dostałam cene 120 m z ich materialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 23.06.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 wroclawianka ile dostałaś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 23.06.2008 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Jestem z Wrocławia dostałam cene 120 m z ich materialem MATKO BOSKO Nie strasz proszę... Poważnie aż tyle?! Wydaje się strasznie dużo, ale może masz trudną robotę do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 23.06.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 dlatego zrezygnowałam ale podobną cenę dostałam z kilku firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 23.06.2008 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 HELP HELP HELP W dalszym ciągu czekam na jakieś info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 23.06.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Mysle ze cena 50-60 zl/m^2 bedzie adekwatna, jezeli chodzi tylko o prosty sufit w jednej plaszczyznie. Oczywiscie mowie o ruszcie krzyzowym + szpachlowanie laczen. Reszta rzeczy (szpachlowanie calosci, gruntowanie, malowanie) platne dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 24.06.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Okolice Łodzi - 25 PLN za metr kwadratowy + 10 PLN za metr długości każdego łuku... jakies dziwne to liczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 24.06.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 25 / m2 ? - a to oferta legalnej firmy czy "czarnuchów" z serii - "tanio , szybko i po znajomości " ? - bo szczerze mówiąc to podejrzanie tanio ... i na jakim ruszcie robią - jak w europie czyli krzyżowo czy jak w polsce czyli profil co 60 wdłuż i nic w poprzek - tylko na łączeniach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 24.06.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 25 / m2 ? - a to oferta legalnej firmy czy "czarnuchów" z serii - "tanio , szybko i po znajomości " ? - bo szczerze mówiąc to podejrzanie tanio ... i na jakim ruszcie robią - jak w europie czyli krzyżowo czy jak w polsce czyli profil co 60 wdłuż i nic w poprzek - tylko na łączeniach ? Firma legalna - ale płatność bez faktury. Podejrzanie tanio ? - Ja mam samych takich wykonawców.... Poleceni i sprawdzeni na 2 budowach. Taka cena bo robią całość , czyli 800 m.kw. gładzi i malowania, ok. 100 m kw. sufitów podwieszanych, i do tego dodatki czyli jakieś tam półeczki, parapety i inne "bajery" które nawymyślała żona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 24.06.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 To po co podajesz taka cene, skoro to nie jest w ogole miarodajne? Tylko wprowadzasz w blad innych. Wiadomo, ze jak placisz gosciowi 30 tysiecy za cala mase roznych robot to cos co zajmie mu dodatkowy tydzien wyceni na duzo mniejsza kase, niz gdyby mial przyjsc tylko do takiej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 24.06.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 No ja dziękuję, jeżeli dla was wymienione kwoty są do przyjęcia to ja zakładam firmę z takimi pracami A tak na marginesie to właśnie wykonałem telefon do kumpla co wykonuje takie prace, on sobie liczy średnio od 20 do 25 zł za m2 za samą robociznę , przygotowane pod malowanie, oczywiście wszystko zależy od stopnia trudności ale jak w miarę prosto, bez udziwnień i dużo metrów to 20 zł za m2. Teraz już wiem dlaczego nie ma czasu nawet na wczasy wyjechać acha takie ceny są w Sosnowcu jak by ktoś chciał wiedzieć gdzie tak tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 24.06.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Ja ostatnio dostałam kosztorys - sufit w sumie ponad 120m2 - 48 zł/m, obniżenie o ok. 50 cm - Bytom, oczywiście sama robocizna, bez malowania. Nie tak daleko od Sosnowca, a jednak cena troszkę inna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniace 02.07.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 U mnie wycenili 40zł za m2, regips, szpachel, cekol i malowanie na biało. To chyba dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 09.07.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 No ja dziękuję, jeżeli dla was wymienione kwoty są do przyjęcia to ja zakładam firmę z takimi pracami A tak na marginesie to właśnie wykonałem telefon do kumpla co wykonuje takie prace, on sobie liczy średnio od 20 do 25 zł za m2 za samą robociznę , przygotowane pod malowanie, oczywiście wszystko zależy od stopnia trudności ale jak w miarę prosto, bez udziwnień i dużo metrów to 20 zł za m2. Teraz już wiem dlaczego nie ma czasu nawet na wczasy wyjechać acha takie ceny są w Sosnowcu jak by ktoś chciał wiedzieć gdzie tak tanio Znowu sianie propagandy.Że kumpel obiecał coś zrobić kumplowi po kosztach to nie znaczy że ceny są takie w jego regionie zamieszkania.Tak jak już tuwspomnino cena zależy od metrażu,udziwnień,rodzaju konstrukcji,wysokości od posadzki.Przy 1000 m2 jednopoziomowego sufitu w prostokątnym pomieszczeniu,bez izolacji - cena 25 zł/m2 netto wydaje się być na granicy opłacalności.W innym przypadku ceny muszą być wyższe,nawet 100-150%.Ważna jest techika szpachlowania.Czasem warto zapłacić więcej za staranne ,3 krotne szpachlowanie by połączenia niebyły az tak widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 09.07.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 U mnie wycenili 40zł za m2, regips, szpachel, cekol i malowanie na biało. To chyba dobra cena Co to znaczy "szpachel,cekol i pomalowanie na biało"?Podwójne szpachlowanie gipsem szpachlowym plus całośc gładzią plus gruntowanie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniace 10.07.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 U mnie wycenili 40zł za m2, regips, szpachel, cekol i malowanie na biało. To chyba dobra cena Co to znaczy "szpachel,cekol i pomalowanie na biało"?Podwójne szpachlowanie gipsem szpachlowym plus całośc gładzią plus gruntowanie?! Przepraszam, że napisałam to tak lakonicznie, a chodzi dokładnio o to co napisałeś. Jestem tylko kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 10.07.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 W porządku .Cena dobra i dla ciebie i dla nich,zależy jeszcze w jakim rejonie mieszkasz.Przy gładziach należy zwracać uwagę czy się nadają na płyty g-k bo nie które są przeznaczone wyłącznie do tynków.Przy gruntowaniu polecam dokładne odpylenie i malowanie farbą gruntującą- koszt materiału na 100m kw to ok 50 zł a efekty są o niebo lepsze od eksperymentów typu farba z wodą czy unigrunt które są dobre ale do gruntowania tynku przed gładzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniace 10.07.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 pomorze Dzięki za poradę. Na pewno się przyda. Uważam, że lepiej troszkę dopłacić, ale mieć dobrze wykończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts