Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sufity regipsowe - ile za robociznę?

Biceps

Recommended Posts

Witam i z góry przepraszam, jeśli ponawiam temat po raz np. 10, ale temat jest dla mnie palący i niestety nie miałem czasu wcześniej sprawdzić na forum.

Chodzi o cenę robocizny za zabudowanie stelaży w łazience (3 stelaże), położenie sufitów regipsowych i zbudowanie dwóch ścian z regipsu: powierzchnia sufitów 150 m2, powierzchnia ścian 15 m2. Ile teraz średnio płaci się za takie prace? Dodam, że mieszkam w okolicy Wrocławia, ale ekipa, którą planuję zatrudnić nie jest z Wro, a robota jest raczej "prosta" (w sensie: płaskie powierzchnie bez wydziwiania).

25 / m2 ? - a to oferta legalnej firmy czy "czarnuchów" z serii - "tanio , szybko i po znajomości " ? - bo szczerze mówiąc to podejrzanie tanio ... i na jakim ruszcie robią - jak w europie czyli krzyżowo czy jak w polsce czyli profil co 60 wdłuż i nic w poprzek - tylko na łączeniach ? :lol:

Firma legalna - ale płatność bez faktury. Podejrzanie tanio ? - Ja mam samych takich wykonawców.... Poleceni i sprawdzeni na 2 budowach. Taka cena bo robią całość , czyli 800 m.kw. gładzi i malowania, ok. 100 m kw. sufitów podwieszanych, i do tego dodatki czyli jakieś tam półeczki, parapety i inne "bajery" które nawymyślała żona.

No ja dziękuję, :o

jeżeli dla was wymienione kwoty są do przyjęcia to ja zakładam firmę z takimi pracami :wink: :wink:

A tak na marginesie to właśnie wykonałem telefon do kumpla co wykonuje takie prace, on sobie liczy średnio od 20 do 25 zł za m2 za samą robociznę , przygotowane pod malowanie, oczywiście wszystko zależy od stopnia trudności ale jak w miarę prosto, bez udziwnień i dużo metrów to 20 zł za m2.

Teraz już wiem dlaczego nie ma czasu nawet na wczasy wyjechać :wink:

acha takie ceny są w Sosnowcu jak by ktoś chciał wiedzieć gdzie tak tanio :wink:

No ja dziękuję, :o

jeżeli dla was wymienione kwoty są do przyjęcia to ja zakładam firmę z takimi pracami :wink: :wink:

A tak na marginesie to właśnie wykonałem telefon do kumpla co wykonuje takie prace, on sobie liczy średnio od 20 do 25 zł za m2 za samą robociznę , przygotowane pod malowanie, oczywiście wszystko zależy od stopnia trudności ale jak w miarę prosto, bez udziwnień i dużo metrów to 20 zł za m2.

Teraz już wiem dlaczego nie ma czasu nawet na wczasy wyjechać :wink:

acha takie ceny są w Sosnowcu jak by ktoś chciał wiedzieć gdzie tak tanio :wink:

Znowu sianie propagandy.Że kumpel obiecał coś zrobić kumplowi po kosztach to nie znaczy że ceny są takie w jego regionie zamieszkania.Tak jak już tuwspomnino cena zależy od metrażu,udziwnień,rodzaju konstrukcji,wysokości od posadzki.Przy 1000 m2 jednopoziomowego sufitu w prostokątnym pomieszczeniu,bez izolacji - cena 25 zł/m2 netto wydaje się być na granicy opłacalności.W innym przypadku ceny muszą być wyższe,nawet 100-150%.Ważna jest techika szpachlowania.Czasem warto zapłacić więcej za staranne ,3 krotne szpachlowanie by połączenia niebyły az tak widoczne.

U mnie wycenili 40zł za m2, regips, szpachel, cekol i malowanie na biało.

To chyba dobra cena :wink:

Co to znaczy "szpachel,cekol i pomalowanie na biało"?Podwójne szpachlowanie gipsem szpachlowym plus całośc gładzią plus gruntowanie?!

Przepraszam, że napisałam to tak lakonicznie, a chodzi dokładnio o to co napisałeś.

Jestem tylko kobietą :oops:

W porządku :) .Cena dobra i dla ciebie i dla nich,zależy jeszcze w jakim rejonie mieszkasz.Przy gładziach należy zwracać uwagę czy się nadają na płyty g-k bo nie które są przeznaczone wyłącznie do tynków.Przy gruntowaniu polecam dokładne odpylenie i malowanie farbą gruntującą- koszt materiału na 100m kw to ok 50 zł a efekty są o niebo lepsze od eksperymentów typu farba z wodą czy unigrunt które są dobre ale do gruntowania tynku przed gładzią