Trociu 21.05.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 odświeżę stary wątek bo właśnie doszkalam się z tematu ocieplenia zewnętrznego. Z tego co piszecie wszelkie rozważania oparte są o grubość styro a nikt nie bierze jego parametrów. Przecież obliczenia będą inne dla 0,040 i 0,032. Co sądzicie w temacie dorzucenia tych kilku złotych i polepszeniu parametru styro przy zachowaniu jego grubości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.05.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 odświeżę stary wątek bo właśnie doszkalam się z tematu ocieplenia zewnętrznego. Z tego co piszecie wszelkie rozważania oparte są o grubość styro a nikt nie bierze jego parametrów. Przecież obliczenia będą inne dla 0,040 i 0,032. Co sądzicie w temacie dorzucenia tych kilku złotych i polepszeniu parametru styro przy zachowaniu jego grubości? Kiedyś liczyłem. Styropian "szary" ma lambdę lepszą o 20% a jest drozszy o 60%. Ja dorzucę zwykłego styro o 5 cm więcej niz w projekcie. Mam nadzieję że nie przylezą mi z miarką na odbiór chałupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.05.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 odświeżę stary wątek bo właśnie doszkalam się z tematu ocieplenia zewnętrznego. Z tego co piszecie wszelkie rozważania oparte są o grubość styro a nikt nie bierze jego parametrów. Przecież obliczenia będą inne dla 0,040 i 0,032. Co sądzicie w temacie dorzucenia tych kilku złotych i polepszeniu parametru styro przy zachowaniu jego grubości? Kiedyś liczyłem. Styropian "szary" ma lambdę lepszą o 20% a jest drozszy o 60%. Ja dorzucę zwykłego styro o 5 cm więcej niz w projekcie. Mam nadzieję że nie przylezą mi z miarką na odbiór chałupy... Tylko że już mam listwy startowe 15cm gotowe na murze. Więc dołożenie kilku cm zwykłego raczej już nie wchodzi w rachubę. A biorąc pod uwagę ciągle roznące ceny surowców wszelakich, to chyba lepiej teraz dorzucić trochę grosza i mieć trochę mniejsze wydatki później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.05.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 A co powiecie na paroprzepuszczalny styropian:http://www.baumit.com/baumit/pl/main4/sub2/12992/index.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts