Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna Spectus - zna ktoś?

Depi

Recommended Posts

No szukam, szukam. Na taką chorobę zapadłem, że muszę mieć pełen obraz, zanim podejmę decyzję :)

W sumie jednak mogłem kupić pierwsze, których wziałem wycenę i byłoby w zasadzie to samo :)

Czyli Spectusy raczej nie rewelacja? Ale gdzie się sytuują na skali - na pewno poniżej Schuco, ale np. lepsze są od Veka, Brugmann czy Aluplast, czy gorsze?

• 2 weeks później...

Klasa średnia?? Hmm z nazwy i zaszufladkowania pewnie tak.

Ale gdy przychodzi do nas klient i widzi przekrój Spectus TK 71 Premium i Rehau Brilant - to sam nie rozumie różnicy cen.

Spectus jest ładniejszy od wszystkich znanych mi rodzai profili, jest większy grubszy bielszy od większości średniaków.

Osobiście powiem, że podoba mi się bardziej niż REHAU, który jest naprawdę ekskluzywnym profilem i dużo droższym od Spectusa.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany zdjęciami real lub głębszymi informacjami proszę o priv. Poradzę i przedstawię wszystko czarno na białym.

Depi - powiem tak. okna 150/150 w jednym skrzydle już nie wykonasz co świadczy o możliwości tego profila - nie wierzysz? zapraszam do Wawy - pokaże namacalnie jak wygląda i jak sie zachowuje mimo prawidłowego wykonania i sprawdzonego producenta dla którego montowałem Spectusa na Inwestycjach.Co do reszty wypowiedzi voltura - co sie komu podoba :lol:

Wiesz - głównie się pytam tak z ciekawości, bo raczej go nie wezmę, ale to miała byc taka super oferta od znajomego, a wyszła zaskakująco zwyczajnie. Więc se myślę - no może to jakieś super okna są? Jak mega-super-promocja po kosztach jak dla brata, wypada na poziomie rynkowej ceny VEki, to sie zaczyna człowiek zastanawiać, nie?

Veka wydaje masę kasy na promocje co niesie za sobą tego typu niespodzianki jak sukcesywne odchudzanie profili. Sprawny marketing ostatnio przekonuje klientów o klasie profili - A. Ale to kolejny nic nie znaczący wymysł na równi z oknami bezołowiowymi. Veka 5K przy Spectus 5K wygląda ubogo. Zresztą polecam porównać schemat przekroju. Obydwa dostępne w internecie.

Czy Spectus jest lepszy od Rehau? Jeżeli weźmiemy pod uwagę jakość względem ceny to na pewno. Rehau to przede wszystkim ogromny międzynarodowy koncern, który o tworzywach sztucznych wie wszystko. Płaci się raz a dobrze o ile ktoś nie popsuje tego przy produkcji.

Okno musi być przede wszystkim dobrze zrobione, dobrze okute a tutaj też zależy to od klasy okuć.

Depi - powiem tak. okna 150/150 w jednym skrzydle już nie wykonasz co świadczy o możliwości tego profila - nie wierzysz? zapraszam do Wawy - pokaże namacalnie jak wygląda i jak sie zachowuje mimo prawidłowego wykonania i sprawdzonego producenta dla którego montowałem Spectusa na Inwestycjach.Co do reszty wypowiedzi voltura - co sie komu podoba :lol:

Kiedy tego spectusa montowales? :)

150/150 - bez problemu

Zapraszam do Solca na kawke:) sam zobaczysz

voltur - marketingowe gadanie masz opanowane :lol: ale niestety nic dobrego dla Spectusa z niego nie wynika poza jednym - faktycznie Veka na promocje wydaje dużo kasy

Chcesz bronic towar którym handlujesz - podjedz do tego z innej strony

Nikt nie lubi jak krytykuje sie konkurencje i wietrzy w tym podstęp

Wiadomo - każda pliszka swój ogon chwali ale rob to subtelniej :lol:

Zarzucanie ze "....przekonuje klientów o klasie profili - A. Ale to kolejny nic nie znaczący wymysł ..." to już lekki brak wiedzy podstawowej o oknach i czym sie profile różnią od siebie

Na kawkę to ja mam z kim i do kogo chodzić :) a zrobić można wszystko - jak mówi tu Pchelek czy stary i nie tylko oni - ale jak to później działa po latach - to zupełnie inna bajka

Grubość ścianek zewnętrznych profili określona jest w każdej aprobacie. Dostępne klasy A, B i C i ich normy są jasno opisane. Dlatego takie rewelacje jak klasa A profili uważam za śmieszna, bo nawet Wymar dysponuje klasą A. A co z wysokością ramy?

Gdzie Ty widzisz krytykę konkurencji? To, że napisałem o promocji klasy A nie uwzględniającej innych czynników nazywasz krytyką?

Nie zachwalam towaru, pisze na temat. 150/150 Ci nie chodzi? Hmm, może nie wyszedł wam fachowy montaż?

Spectus to okna „tanie” na pewno warte swojej ceny, tyle mogę o nich powiedzieć. Zgodzę się z jednym na pewno, Spectus jest gorszy niż Schuco, którym handlujesz. Ale wystarczy dać wybór klientowi i go nie oszukiwać. Zdecyduje sam.