Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uderzenie hydrauliczne

Recommended Posts

Fotkę zrobię dzisiaj.

Instalacja jest prosta jak drut. Rura niebieska o średnicy chyba 45 (na pewno więcej niż 32) przechodzi w krótki odcinek instalacji zgrzanej z pp o średnicy 32, po drodze jest zawór zwrotny, filtr mechaniczny siatkowy, filtr mechaniczny ze sznurka, zawór kulowy. Potem jest bezpośrednio pompa.

Czy hydrofor włącza się za często? Nie wiem, mało go używam jeszcze.

Ile wody powinien wydać zbiornik 150l membranowy pomiędzy włączeniami hydroforu?

Przyszło mi jeszcze do głowy, że może trzeba napompować tez zbiornik?

Fotkę zrobię dzisiaj.

Instalacja jest prosta jak drut. Rura niebieska o średnicy chyba 45 (na pewno więcej niż 32) przechodzi w krótki odcinek instalacji zgrzanej z pp o średnicy 32, po drodze jest zawór zwrotny, filtr mechaniczny siatkowy, filtr mechaniczny ze sznurka, zawór kulowy. Potem jest bezpośrednio pompa.

Czy hydrofor włącza się za często? Nie wiem, mało go używam jeszcze.

Ile wody powinien wydać zbiornik 150l membranowy pomiędzy włączeniami hydroforu?

Przyszło mi jeszcze do głowy, że może trzeba napompować tez zbiornik?

u mnie tak odbijała kiedyś ciepła woda i winny był zawór zwrotny za bojlerem

Mam coś takiego kiedy wyłącza się pompa hydroforu. Czy jest jakaś metoda na osłabienie tego zjawiska?

Wlasnie mam to samo, w sobote bede walczyl, na razie sa dwa podejzenia:

- zawor zwrotny tuz za pompa

- niski poziom wody w studni (pompa ciagnie powietrze ktore jest scisliwe)