jkrzyz 23.06.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Mam coś takiego kiedy wyłącza się pompa hydroforu. Czy jest jakaś metoda na osłabienie tego zjawiska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrol 24.06.2008 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Mam coś takiego kiedy wyłącza się pompa hydroforu. Czy jest jakaś metoda na osłabienie tego zjawiska? Opisz co jak masz zrobione lub wstaw fotkę. Powodów jest parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 24.06.2008 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Może uszkodzona jest membrana w zbiorniku i nie ma elementu kompensacyjnego?Ale to powodowałoby częste włączanie się hydroforu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkrzyz 24.06.2008 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Fotkę zrobię dzisiaj. Instalacja jest prosta jak drut. Rura niebieska o średnicy chyba 45 (na pewno więcej niż 32) przechodzi w krótki odcinek instalacji zgrzanej z pp o średnicy 32, po drodze jest zawór zwrotny, filtr mechaniczny siatkowy, filtr mechaniczny ze sznurka, zawór kulowy. Potem jest bezpośrednio pompa.Czy hydrofor włącza się za często? Nie wiem, mało go używam jeszcze.Ile wody powinien wydać zbiornik 150l membranowy pomiędzy włączeniami hydroforu?Przyszło mi jeszcze do głowy, że może trzeba napompować tez zbiornik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 24.06.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Fotkę zrobię dzisiaj. Instalacja jest prosta jak drut. Rura niebieska o średnicy chyba 45 (na pewno więcej niż 32) przechodzi w krótki odcinek instalacji zgrzanej z pp o średnicy 32, po drodze jest zawór zwrotny, filtr mechaniczny siatkowy, filtr mechaniczny ze sznurka, zawór kulowy. Potem jest bezpośrednio pompa. Czy hydrofor włącza się za często? Nie wiem, mało go używam jeszcze. Ile wody powinien wydać zbiornik 150l membranowy pomiędzy włączeniami hydroforu? Przyszło mi jeszcze do głowy, że może trzeba napompować tez zbiornik? u mnie tak odbijała kiedyś ciepła woda i winny był zawór zwrotny za bojlerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 24.06.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Mam coś takiego kiedy wyłącza się pompa hydroforu. Czy jest jakaś metoda na osłabienie tego zjawiska? Wlasnie mam to samo, w sobote bede walczyl, na razie sa dwa podejzenia: - zawor zwrotny tuz za pompa - niski poziom wody w studni (pompa ciagnie powietrze ktore jest scisliwe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts