boru 24.06.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam, Niestety (stety) po wielu analizach roznych opcji urzadzenia kuchni wyszlo nam tak, ze kuchenke elektryczna mamy naprzeciwko sciany w ktorej jest komin. Przegladajac forum jedyne rozwiazanie jakie znalazlem to jest zrobienie podwieszanego sufitu. Jednak nie podobaja nam sie sufity podwieszane. Moj wykonawca stanu surowego twierdzi, ze mozna kupic okap kominowy ktorego rura dojdzie do samego sufitu i w pustakach stropowych wyciac scianki i puscic rure w tych pustakach. Co sadzicie o takim rozwiazaniu? Innym pomyslem jest podwieszenie sufitu na calym obszarze kuchni tak aby nie bylo widac ze jest to podwieszany sufit ale moze jednak znajdzie sie jakis inny sposob? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 24.06.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Mialam ten sam problem, tylko podprowadzenie od wyspy do sciany, sufitow podwieszanych nie lubie, ale zdecydowalam sie mimo wszystko na niego, wlasnie ze wzgledu na ten okap. Zrobilam gladko na calej powierzchni, caly sufit rowny no i dalo sie obnizyc na ok.10cm (chcialam jak najmniej), co przy wysokosci u mnie (mam wysoko co sufitu) nie obnizylo sie zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.06.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 To masz tak jak u mnie. Ja z tego względu na razie planuję obudować rurę kształtkami drewnianymi i zrobić z tego element dekoracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts