JoShi 25.07.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 No sobie pogrzebałem. a co. I wychodzi, że prościej faktycznie ręcznie wpisać. Buziek jeszcze nie znalazłem, może kiedyś. Po mojemu sprawdza się że lepsze jest wrogiem dobrego. Nie jest źle, tylko trzeba chcieć. Instrukcji na forum było mnóstwo ale napisze jeszcze raz: Twój profil -> ustawienia -> Zaawansowane ustawienia -> edytor: Standardowy edytor - dodatkowa kontrola tekstu I masz wszystko co trzeba A wracając do wątku. Średnica zraszania zależy od ciśnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.07.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 http://www.phu-adviser.pl/index.php?parent=737&dzial=katalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 25.07.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Jak nie jestem przeciw rozsądnym ograniczeniom w sytuacji kryzysowej, upałów, czy szczególnych warunków. Ale taki permanentny zakaz (od 3 lat od poczatku czerwca, do - on jest nigdy nie odwoływany, czyli bezterminowo) to już przesada. A mam swoje podziemne zbiorniki na deszczówkę o sporej pojemności i mogę napełnić je w nocy wodą z wodociągów, bo przecież można. A wieczorem po pracy odpalę pompę i zraszacz chodzi jak złoto. Tylko co jak będzie kontrola, wpuszczać obcych ludzi na ogród? pozwalać im coś tam fotografować? Dyskutować przez płot? Jeśli mówimy o okolicach jeziora Kierskiego to z wodą dobrej jakości faktycznie jest problem. Wody powierzchniowe nie nadają się do wodociągu. Zbiornik na deszczówkę napełniać poza godzinami zakazu (w nocy). Podlewać ze zbiorników kiedy pasuje. Kontrolę normalnie wpuszczasz do wodomierza (musisz zapewnić dostęp), sprawdzą że się nie kręci i na tym pewnie się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.07.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 ...... Tak to wygląda.... a między rh i azalie w ten sam sposób czy raczej kroplujące nawadnianie zrobić no i czy kranówa może być, chociaż pewnie lepiej kranówa niż nic, a deszczówki nałapię najwyżej na jedno podlewanie, pewnie jakąś studnię najlepiej wykopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.07.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 http://www.phu-adviser.pl/index.php?parent=737&dzial=katalog Dzięki. Nie przeanalizowałam wcześniej tej tabelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.07.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Na tej samej rurce można wpiąć parę kroplowników pod azalie i takie tam... ja leje wszystko z góry i rośnie. Owszem, w nocy, bo mniejsze straty wody. na parowanie.Ale ile przędziorków sie utopi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewiwa 27.07.2010 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Dzięki Mirku za pomysł, na pewno fajny u Ciebie, u mnie niestety odpada. Na raz, czyli jedna sekcja, czyli jedno odkręcenie kranu pojadą max 3 zraszacze, bo ciśnienie jest dramatycznie niskie. Poza tym to jednak trzeba mieć trochę smykałki jak co podłączyć + poświęcony czas, a u mnie w tym temacie jeszcze bardziej dramatycznie, no nie wypowiem się dalej. Zdecydowaliśmy się jednak na zlecenie nawadniania, a to dlatego, że finanse się znalazły, hura hura! Jeszcze jakaś rozsądna oferta i będzie spokój. Mam nadzieję. Jeszcze tylko pytanie - Mirek, te Twoje zraszacze leją po igłach/liściach?? Czy to tylko takie zdjęcie. To w końcu można lać po roślinach, czy lepiej ustawić tylko na trawnik, a rabaty z krzewami i drzewkami linią kropl. Odpadła by mi jedna sekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 27.07.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Te zraczacze co pokazałem pracują nawet przy 1 atm. I będzie pracować 20. Muszą pracować dłużej i tyle. A jak myślisz, dlaczego wybrałem właśnie to? Koszty żadne, bezawaryjne, wody nie trzeba spuszczać.Nawadnianie mówisz. Ciśnienie małe, więc sekcji dużo, programator rozbudowany, kupa rur i rycia w ogródku...No firma zaciera ręce.Można kroplownikami, mniejsze straty wody- i to jedyna zaleta. Za to przędziorek ładnie rośnie.Deszcz wydaje mi się pada na wszystko równo, raz na kamyk, raz...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 28.07.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Mirek - jak Ty to opisujesz, to takie proste się zdaje - jak czytam mężowi to wielkie oczy robi:/ I tak ze wszystkim jest w budowlano - ogrodowych tematach.... I tak to własnie działa - jak ktoś nie ma smykałki, odwagi i czasu żeby samodzielnie coś zrobić, to płaci i przepłaca:/ Ale ja sobie zapiszę te Twoje informacje w ulubionych i kurka kto wie czy się z tematem nie zmierzę..... Czy w razie co jakies zapytanie na pw będę mieć mogła w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.07.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Tia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 29.07.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 tia..... rozumiem, że nie zawracać gitary? Dobra - firma jest z P-nia, może posłużą radą na miejscu w razie co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.07.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Ależ pytaj... tyle że uprzedzam, że wszystkiego nie wiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.07.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Te mikrozraszacze to rzeczywiście na 8 m potrafią dawać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 30.07.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 mogą ale to jest średnica i zależy od ciśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.07.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 A jak to jest z zapychaniem się dyszy ? Podobno twarda woda zapycha takie zraszacze ?Jakie są tego ceny ? Jest jakiś cennik w internecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 30.07.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Mirek powie więcej ja mam zamontowane od kilku tygodni a cenowo wychodzi jak dobra linia kroplująca a możesz doprowadzić wodę bezpośrednio do rośliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 30.07.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Eh.... 30 szt Hadarów (tyle nie potrzebujesz!) 50 m wężyka + kurier -160 zł (dysza zielona, wirnik F) http://www.phu-adviser.pl/index.php?parent=737&dzial=katalog Toć napisałem... A prosty filtr dyskowy też niewielkie pieniądze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.07.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 A jak to jest z zapychaniem się dyszy ? Podobno twarda woda zapycha takie zraszacze ? Jakie są tego ceny ? Jest jakiś cennik w internecie ? O cennik pytaj na stronie. Chętnie przysyłają katalogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 31.07.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Jakie są tego ceny ? Jest jakiś cennik w internecie ? Zobacz np. tutaj: http://www.zraszacze.pl/sklep/index.php/cPath/95_111_54_57 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts