arecki1338 24.06.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 witam, potrzebuje pomyslu na zamkniecie bramki zabezpieczajacej przed wejsciem na schody do gory dla dziecka, myslalem o jakiejs zaowce, ale czy to nie bedzie zbyt proste do otwarcia przez dziecko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RangeR88 24.06.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 to zalezy od wieku dziecka o ile jeszcze nie chodzi to nie zawsze mozesz zrobic jakas przesuwke od strony schodow tak zeby osoby dorosle mialy latwy dostep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 25.06.2008 03:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 dziecko ma 14 miesiecy i chodzi. szukalem jakiejs zasuwki z dodatkowym zabecpieczeniem typu wcisnij zeby przesunac ale nic nie znalazlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.06.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 dziecko ma 14 miesiecy i chodzi. szukalem jakiejs zasuwki z dodatkowym zabecpieczeniem typu wcisnij zeby przesunac ale nic nie znalazlem. Na takie dziecko powinna wystarczyć zwykła zasuwka rewolwerowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voitek 25.06.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Zainstaluj zamek elektromagnetyczny otwierany za pomocą karty i system monitoringu. Moze jestem odosobniony, ale moim zdaniem jesli dziecko jest male, to sie go pilnuje, a jesli jest na tyle duze, ze mozna spuszczac z oka, to takie zabezpieczenia sa zbedne. Jak mysmy przezyli swoje dziecinstwo bez tych wszystkich zabezpieczen?? Swoja droga polecam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.06.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Zainstaluj zamek elektromagnetyczny otwierany za pomocą karty i system monitoringu. Moze jestem odosobniony, ale moim zdaniem jesli dziecko jest male, to sie go pilnuje, a jesli jest na tyle duze, ze mozna spuszczac z oka, to takie zabezpieczenia sa zbedne. Jak mysmy przezyli swoje dziecinstwo bez tych wszystkich zabezpieczen?? Swoja droga polecam: Zgaduję; kolega nie ma jeszcze dzieci? Kiedy dziecko jest małe, a kiedy przestaje być? Czy dziecko 5-letnie trzeba cały czas pilnować? Odpowiem od razu: dziecka, które zaczęło chodzić nie sposób upilnować, chyba, że zatrudni się sztab ludzi. Nawet dziecku, które się pilnuje może stać się krzywda i tego chyba nie trzeba tłumaczyć. Dlatego takie proste zabezpieczenia wg mnie mają sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voitek 26.06.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 A to kolega nie trafił ze swoim zgadywaniem. Owszem jestem rodzicem. Uważam, że tego typu zabezpieczenia dają złudne poczucie bezpieczeństwa i zmniejszają tylko czujność. Jestem po prostu przeciwnikiem zamykania czegokolwiek przed dziećmi. Przede mną nic rodzice nie zamykali i jakoś przeżyłem. No ale to byłaby dyskusja o wychowaniu, a nie o zasuwkach. Jak już coś zamykać to porządnie, np. tym: http://www.puzzles.ca/puzzle_data_3/chinese_rings_puzzle.html , przynajmniej dziecko się rozwinie, a i rodzicom nie zaszkodzi pogłówkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.06.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 A to kolega nie trafił ze swoim zgadywaniem. Owszem jestem rodzicem. Uważam, że tego typu zabezpieczenia dają złudne poczucie bezpieczeństwa i zmniejszają tylko czujność. Jestem po prostu przeciwnikiem zamykania czegokolwiek przed dziećmi. Przede mną nic rodzice nie zamykali i jakoś przeżyłem. No ale to byłaby dyskusja o wychowaniu, a nie o zasuwkach. Jak już coś zamykać to porządnie, np. tym: http://www.puzzles.ca/puzzle_data_3/chinese_rings_puzzle.html , przynajmniej dziecko się rozwinie, a i rodzicom nie zaszkodzi pogłówkować Jeśli nie trafiłem to przepraszam Mimo wszystko tłumaczenie, że mi i wielu innym dzieciom nic się nie stało jest dla mnie osobiście mało przekonujące, bo wielu dzieciom się stało (upadek ze schodów, wpadnięcie do nie zabezpieczonej studni tudzież innego zbiornika, pod samochód itp). Nie jestem zwolennikiem przesady, czy tekstów typu: na ... (fundamentach, dachu, ścianach itp) nie warto oszczędzać bo są najważniejsze. Po prostu uważam, że jeśli dom mi się zawali, to najwyżej żona parę dni popłacze, ale jeśli z moim dzieckiem coś się stanie, bo czegoś nie dopilnowałem to już wygląda trochę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUNIANKA_TC 01.07.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Ta rozmowa powinna toczyc się między matkami...........Mam wrażenie, że kolega "odosobniony" nie wie o czy mówi Oczywiście, że nie należy malucha spuszczać z oka ale sa sytuacje ( potrzeba wyjścia do toalety, prysznic, posiadanie młodszego potomka wiszącego godzinami na cycku) kiedy nie da się bez przerwy patrzeć na dziecko. I co wtedy? Poza tym uważam, że należy zabrać(zabezpieczyć) z pola działania dziecka wszystko co mu zagraża a nie ciągle powtarzać NIE WOLNO! swoją drogą też jestem zainteresowana zabezp schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voitek 01.07.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 No tak, powinna toczyć się między matkami, bo przecież ojciec poza byciem dawcą nasienia, w wychowaniu udziału już nie bierze. Nie ma go w domu przez 25h na dobę i żeby wyjść do kibla to trzeba dziecko związać, okleić taśmą i założyć mu kask. Potem usunąć z pola działania wszystko co mu zagraża, noże, pszczoły, samochody, pociągi, rzeki, jeziora i dzikie świnie. Będzie bezpieczne i nigdy mu się w życiu nic nie stanie. Bo w prawdziwym życiu wszystko jest bezpieczne i sterylne, jedyne co trzeba wiedzieć to to, że jak coś nie jest zamknięte bramką, to jest bezpieczne, a wszystko po co można sięgnąć, bo nie zostało schowane, nie przyniesie krzywdy. Słowem nie warto dbać o własny tyłek, mamusia zadba o wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 01.07.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Zwykła zasuwka "od tyłu" - czyli dostępna po przełożeniu ręki nad barierką. U nas to się sprawdziło. I polecam szybkie dopuszczenie dziecka do schodów pod nadzorem rodzica - rewelacyjnie rozwija się sprawność motoryczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 12.04.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 witam, potrzebuje pomyslu na zamkniecie bramki zabezpieczajacej przed wejsciem na schody do gory dla dziecka, myslalem o jakiejs zaowce, ale czy to nie bedzie zbyt proste do otwarcia przez dziecko? Zasuwka owszem, ale taka: http://www.mikom.bialystok.pl/produkty/22_1027.jpg żeby otworzyć to trzeba nie dość, że obrócić rygiel to jeszcze ciągnąc pokonać opór sprężyny, a puszczone wraca do pozycji "zablokowane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sweetie100 15.01.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 A można wiedzieć, gdzie została kupiona? bo mój Małż z Ojcem będą kombinować bramki sami ze względów finansowych, a zwykłą zasuwkę moje Szkodniki (nawet od wewn.) otworzą (13 mcy i 3 lata), może jakoś się specjalnie nazywa, lub jest jakiejś firmy? (zdjęcie nie wygląda jak zrobione przez Ciebie)Dzięku z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka55 16.01.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 To się nazywa zasuwka sprężynowa. (wpisz w google) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sweetie100 17.01.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts