rewers 24.06.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam...w najbliższych tygodniach startuję z budową BELLA http://projekty.dom.pl/kr_bella.htm#sz .... ostatnio podczas rozmowy z sąsiadem doznałem małego zdumienia. Sugerował mi żebym zdecydował sie na docieplenie domku od wewnątrz styropianem 5cm i na to "rigipsy". Hmm że efekt o wiele lepszy i koszt wykonania znacznie niższy...Rzekomo docieplił tak mieszkanie jego teśc i syn i ktos tam jeszcze i są zadowoleni..Co o tym sądzicie.. ??Z poważaniem Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.06.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 rewersWITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi.Było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.06.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 mnie sąsiad opowiadał, że historia z Klewek jest prawdziwa poczytaj, co masz pod nickiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk669 24.06.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Jest to świetne rozwiązanie i od dawna stosowane w Niemczech.Natomiast we Francji kupowałem płyty gipsowe,do których już był przyklejony styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.06.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Jest to świetne rozwiązanie ..do chodowli grzybów w ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.06.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam...w najbliższych tygodniach startuję z budową BELLA http://projekty.dom.pl/kr_bella.htm#sz Jestem laikiem w dziedzinie budownictwa...to też ostatnio podczas rozmowy z sąsiadem doznałem małego zdumienia. Przekonywał mnie żebym zdecydował sie na docieplenie domku od wewnątrz styropianem 5cm i na to "rigipsy". Hmm że efekt o wiele lepszy i koszt wykonania znacznie niższy...Rzekomo docieplił tak mieszkanie jego teśc i syn i ktos tam jeszcze i są zadowoleni.. Co o tym sądzicie.. ?? Z poważaniem Dawid .....Bo izolacja Panie to termos..... Sąsiad nie nazywa się Brzęczkowski?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk669 24.06.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Niejaki jajmar pisze coś o grzybach,tak ma racje,ale tylko wprzypadku gdy te prace będą wykonywać amatorzy. Tu potrzebna jest wiedza i doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.06.2008 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 kwestia wentylacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewers 25.06.2008 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Jest to świetne rozwiązanie ..do chodowli grzybów w ścianie spotkałeś taką sytuacje ?? czy sugerujesz jedynie w oparciu o autosugestie?? ja pierwsze słysze żeby ktos tak docieplał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirasII 25.06.2008 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Sorry ale troche logiki, wyobraz sobie rozklad temperatur w scianie przy -10 na zewnatrz i +20 w srodku a potem dowiedz sie co to temperatura punktu rosy.Sadzisz ze takie rewelacyjne rozwiazanie nie znalazlo by zastosowania wczesniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewers 25.06.2008 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 http://www.knaufinsulation.co.uk/solutions/residential/walls_-_basement/internal_wall_insulation/img.aspx http://www.rate-myhome.com/ce17.pdf Powyższe linki jednoznacznie sugerują ze owy sposób jest jak najbardziej do zaakceptowania.hmm .....na wyspach czytaj UK ocieplają tą metoda od kilkunastu lat w Skandynawii także ta rozwiązanie jest powszechne tylko w Polsce budzi jakieś dziwne kontrowersje.(W wyżej wymienionych krajach płyty kartonowo gipsowe są szpachlowane po całości, cała powierzchnia a w Polsce jedynie łączenia)Reasumując w Polandii jak zwykle kilkanaście lat za murzynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewers 25.06.2008 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 czyżby inżynierowie KNAUFA nie uwzględnili logiki i praw fizyki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewers 25.06.2008 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 a ...wszelkich wizjonerów mających przed oczami grzyb pleśń i wilgoć na ścianie ...poproszę o przesłanie zdjęcia ze takowy przypadek miał miejsce...bo wyimaginowane teorie spiskowe mnie nie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 25.06.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Sorry ale troche logiki, wyobraz sobie rozklad temperatur w scianie przy -10 na zewnatrz i +20 w srodku a potem dowiedz sie co to temperatura punktu rosy. Sadzisz ze takie rewelacyjne rozwiazanie nie znalazlo by zastosowania wczesniej? Temperatura- rozumiem, ale wytłumacz proszę, skąd tam rosa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.06.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 ...... Reasumując w Polandii jak zwykle kilkanaście lat za murzynami albo przed.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 25.06.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 czyżby inżynierowie KNAUFA nie uwzględnili logiki i praw fizyki ?? Nie od dziś wiadomo, że tacy inżynierowie to się na budowlance nie znają. Pan Mietek i pan Zdzisiek od zawsze kładą styropian od zewnątrz i jest dobrze. Ba, lepiej nie będzie. Ach ta polska mentalność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirasII 25.06.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 cytat z Knaufa Position of InsulationExternal rigid insulation is the preferred method for insulating new basement walls. For existing basements internal insulation is the only option. trzeba jeszcze poczytac ze zrozumieniem,a co mi tam robta co chceta:) zdjec nie posiadam w tej chwili, ale sie naogladalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirasII 25.06.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 [quote name="hesTemperatura- rozumiem, ale wytłumacz proszę, skąd tam rosa ? Temperatura punku rosy - to taka wielkosc fizyczna, wroc do zagadnien fizyki ze szkoly sredniej bo bez tej wiedzy i tak nie zrozumiesz o czym mowa. BTW zdumiewa mnie zdolnosc ludzi do komplikowania sobie zycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 25.06.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Kochany, pytam, skąd ta rosa ma się tam skroplić, a Ty mi tu o jakiejś wiedzyze szkoły średniej. Albo wiesz, albo nie wiesz, więc...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirasII 25.06.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 z czytaniem ze zrozumieniem masz problem, pisalem ze widza ze szkoly sredniej, a rosa jak zawsze bylo i bedzie jest z powietrza, w powietrzu w normalnych warunkach zawsze jest para wodna, jak sie to powietzre ochlodzi to osiagajac temp punktu rosy ta para sie wykrapla, dlatego istotny jest rozklad temperatur w przegrodzie zeby temp punktu rosy nie pojawiala sie tam skad wykroplona wilgoc nie bedzie miala mozliwosci odparowania. no chyba ze stworzysz w scianie proznie i powietrza tam nie bedzie. zreszta rob jak chcesz, ja tak nigdy nie zrobie i tyle w temacie. ps widze ze szybko poprawiasz posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts