Barbossa 25.06.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Kol. MirasII Kol. hes jest zwolennikiem różnych, zazwyczaj niesprawdzonych, teorii,a z pewnością jest gorącym zwolennikiem ocieplania od wewnatrz, jako tego bardziej skutecznego sposobu od ocieplania od zewnątrz. Fizyką się tu nie policzkujcie, bo tylko buzie będziecie mieli czerwone, choć hes zna pewne "prawidła", nieznane ogółowi, to ani On ani Ty się nie przekonacie do wywodów adwersarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 25.06.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 zreszta rob jak chcesz, ja tak nigdy nie zrobie i tyle w temacie... Ja też nie, ale dalej nie wiem, czy chodzi o to powietrze z domu czy zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 25.06.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Kol. MirasII Kol. hes jest zwolennikiem różnych, zazwyczaj niesprawdzonych, teorii, a z pewnością jest gorącym zwolennikiem ocieplania od wewnatrz, jako tego bardziej skutecznego sposobu od ocieplania od zewnątrz. Fizyką się tu nie policzkujcie, bo tylko buzie będziecie mieli czerwone, choć hes zna pewne "prawidła", nieznane ogółowi, to ani On ani Ty się nie przekonacie do wywodów adwersarza Od wewnątrz ? Poszedłem już trochę dalej: ocieplenie właściwie jest niepotrzebne. Wystarczy sprytny tynk wewnętrzny i dobry rozkład ciepła w domu. Ale to faktycznie nieproste sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirasII 25.06.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Kol. hes jest zwolennikiem różnych, zazwyczaj niesprawdzonych, teorii, zauwazylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewers 25.06.2008 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 czyżby inżynierowie KNAUFA nie uwzględnili logiki i praw fizyki ?? Nie od dziś wiadomo, że tacy inżynierowie to się na budowlance nie znają. Pan Mietek i pan Zdzisiek od zawsze kładą styropian od zewnątrz i jest dobrze. Ba, lepiej nie będzie. Ach ta polska mentalność... cywilizacja przychodziła z zachodu to oni wymyślili styropian i metody jego zastosowania...bla,bla bla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.06.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 .... Od wewnątrz ? Poszedłem już trochę dalej: ocieplenie właściwie w ogóle jest niepotrzebne. Wystarczy sprytny tynk wewnętrzny i dobry rozkład ciepła w domu. Ale to faktycznie nieproste sprawy. coś bliżej? zapewne tynk gładszy od pupy niemowlaka, ale to tylko domysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 25.06.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 .... coś bliżej? zapewne tynk gładszy od pupy niemowlaka, ale to tylko domysły 4 składniki, owszem- gładki, ale bez przesady, faktura drobnego piasku. Na dziś koniec, robota czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.06.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Ty to umiesz trzymać w napięciu.... jak zwykle, kociej mordy dostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 25.06.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Jest to świetne rozwiązanie ..do chodowli grzybów w ścianie spotkałeś taką sytuacje ?? czy sugerujesz jedynie w oparciu o autosugestie?? ja pierwsze słysze żeby ktos tak docieplał.... Cóż jak ktoś wykonuje izolację wewnątrz na zasadzie tylko i wyłącznie prymitywnego przerzucenia izolacji zewnętrznej do wnętrza to na 100% będzie miał problemy. Zdjęć nie mam co prawda ale doświadczenia z źle zaprojektowanej modernizacji kamienicy po pożarze z dociepleniem wewnętrznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk669 25.06.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Aedifiko co to znaczy prymitywne przerzucanie izolacji.Przecież poprawne wykonanie ocieplenia wewnątrz jest o wiele trudniejsze niż na zewnątrz.Ja tego nauczyłem się we Francji, więc pytam,czy tam pracują prymitywni ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.06.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 fizyki nie oszukacie, jedyna słuszna izolacja termiczna jest izolacją z zewnątrz,ocieplanie od wewnątrz wymyślili anglosasi, pozostający za polską myślą techniczną daleko w tyle;spowodowane to było (ocieplenie wewnątrz, nie zacofanie) tym, że przepiękne wiktoriańskie kamieniczki, tudzież adaptowane na domy chlewy, miały mieć niezmienione elewacje; a że mieszkańcy marźli w trzy pupy, wymyślono ocieplenie po wewnętrznej;rozwiążanie ze wszechmiar do dupy, ale jedyne możliwe to tak, jak z rurami od kopy, też są/były na zewnątrz, w wynajmowanych chałupach automaty na c.w.u, czy to świadczy o zaawansowaniu technologicznym?z pewnośćią niepo części to pragamtyzm i skąpstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 25.06.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 w w. brytanii śnieżyca ( mokry śnieg ) przy +2C, jest ju zimą stulecia! pogląd mam raczej wyrobiony na tę kwestię, ale dyskusja jest tak gorąca, że sprawdziłem to w programie do tego typu obliczeń. Oj, nie wygląda to dobrze dla ściany dla temp. poniżej +2C. Dla temp. wyższych jest OK, no może oprócz wbijania gwoździ w ścianę, no ale po co komu gwoździe w styropianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.06.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 w w. brytanii śnieżyca ( mokry śnieg ) przy +2C, jest ju zimą stulecia! .... właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 25.06.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 fizyki nie oszukacie, jedyna słuszna izolacja termiczna.. Fizyki to może nie, ale siebie samych lub innych- czemu nie... Jedynie słuszna to kiedyś była jakaś partia. Skończyła się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.06.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 fizyki nie oszukacie, jedyna słuszna izolacja termiczna.. Fizyki to może nie, ale siebie samych lub innych- czemu nie... Jedynie słuszna to kiedyś była jakaś partia. Skończyła się. cóż, czekałem kontynuacji Tego pomysłu jak kania dżdżu, a Tzamiast wilgoci, zrobiłeś mi kupę na kapelusz serio, tylko tyle masz do powiedzenia? (chlip, chlip, chlip...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 25.06.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Przecież widać gołym okiem, że to forum jak beton...niereformowalne.Szkoda zdrowia. Większą frajdę mam z czytania i dziwienia się,a i zachichoczę sobie czasem złośliwie. Co do robienia kupy, nikt Ci już chyba nie dorówna. Pozdrawiam bez złośliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.06.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Nareszcie..... a już tak nudno było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.06.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 jesteś ponad, o Wielki Ducze Szkoda zdrowia. Większą frajdę mam z czytania i dziwienia się chętnie dowiedziałbym się co Cię tak dziwi, a swoje hestorie opowiadaj też ma frajdę, a bez Ciebie tak tu szaro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 25.06.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Sugerował mi żebym zdecydował sie na docieplenie domku od wewnątrz styropianem No ale wtedy musiałbyś mieszkać z drugiej strony, czyli na podwórku a to chyba niewygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewers 26.06.2008 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 http://www.xella.pl/html/pol/pl/fermacell_produkty.php?language_id=10&countries_id=9&area_code=3&product_id=154&sub_detail_type_id=106&dyn_section=sub_detail hmm okładziny ścian i stropów wewnątrz budynku rigipsem z pianką polistyrenową......czyżby cywilizacja panująca w większości krajów europy nareszcie dotarła do polski ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts