Monti2008 26.06.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 W zależności od ilości pieniędzy to: Bosh, Makita. Żywotność i tak zalezy od tego jak często i do jakich prac się używa. U mnie na budowie(budownictwo przemysłowe) to pracownikom i drogie Bosh'e padały po 1,5 miesiąca. ps. Kolega używa Pegasusa i co miesiąc wymienia na nową w hipermarkecie, gdyż dłużej nie wytrzymują, teraz ma chyba 3 z kolei Ale tej metody nie polecam, a wręcz odradzam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 26.06.2008 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Czy macie jakieś typy odnośnie wkrętarek akumulatorowych ? w jakie minimalne napięcie warto zainwestować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.06.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Czy macie jakieś typy odnośnie wkrętarek akumulatorowych ? w jakie minimalne napięcie warto zainwestować ? W zależności od zastosowania. Ja używałem 12 i 14,4V i 12 okazywało się za słabe. Przy większych obciążeniach nie wytrzymywała za długo. Obecnie kupiłem wkrętarkę sieciową i dopiero jestem zadowolony (oczywiście tamte mają inne zalety). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 26.06.2008 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Czy macie jakieś typy odnośnie wkrętarek akumulatorowych ? w jakie minimalne napięcie warto zainwestować ? W zależności od zastosowania. Ja używałem 12 i 14,4V i 12 okazywało się za słabe. Przy większych obciążeniach nie wytrzymywała za długo. Obecnie kupiłem wkrętarkę sieciową i dopiero jestem zadowolony (oczywiście tamte mają inne zalety). też zastanawiam się nad taką opcją, kwestia rozciągnięcia kabla to jest na minus, skolei urządzenie bez akumulatora jest lżejsze i tu jest na plus dla sieciowej. Jakie urządzenie kupiłeś, co byś poleciił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.06.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Czy macie jakieś typy odnośnie wkrętarek akumulatorowych ? w jakie minimalne napięcie warto zainwestować ? wkrętarki udarowe, w porównaniu z wiertarko-wkrętarkami to nieba a ziemia, no ale cena też niska nie jest, ja kupiłem boscha używanego ale w stanie prawie nówki za 400zł, niebieski GDR 14,4v z 2 bateriami HD, przed nią używałem wiertarko wkrętarek boscha GSB i GSR 14,4, są ok, tyle że cięższe, szybciej bateria pada i udar w GDR robi swoje, do wkręcania wkrętarki udarowe są bezkonkurencyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 26.06.2008 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 1.szlifirka taśmowa jest świetna, ale pamiętaj że tasmy dosyć szybko się "tępią" i trzeba je często wymieniać ,przy większej robocie jaką planujesz to będzie spora suma. Sprawdź koniecznie jaki wymiar taśmy jest najpopularniejszy i najtanszy w handlu, ja mam np problem z kupnem tasmy do B&D sprzed kilku lat i sprzęcik sobie leży. W moim przypadku nic nie zastapi taśmówki. No i właśnie pytanie do innych użytjkowników taśmówek, jakie rozmiary taśm są "standardowe" i z którymi nie powinno być kłopotu ? ja spotkałem na Allegro 2 typy długości, szerokość natomiast wszystkie miały 75mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 26.06.2008 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Czy macie jakieś typy odnośnie wkrętarek akumulatorowych ? w jakie minimalne napięcie warto zainwestować ? wkrętarki udarowe, w porównaniu z wiertarko-wkrętarkami to nieba a ziemia, no ale cena też niska nie jest, ja kupiłem boscha używanego ale w stanie prawie nówki za 400zł, niebieski GDR 14,4v z 2 bateriami HD, przed nią używałem wiertarko wkrętarek boscha GSB i GSR 14,4, są ok, tyle że cięższe, szybciej bateria pada i udar w GDR robi swoje, do wkręcania wkrętarki udarowe są bezkonkurencyjne Z założenia wyszedłem, że ma to być osobna wkrętarka a nie wkretarko-wiertarka. Natomiast funkcja udaru we wkrętarce nie bardzo wiem do czego... ? Chcę pracować w drewnie, no może wykonam 4 otwory w profilu PCV tam wewnątrz jest profil metalowy, ale czy nawet tu ten udar się przyda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 26.06.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 ten stół jest specjalny do bosha czy uniwersalny? Stol jest uniwersalny,ale jest ograniczenie jesli chodzi o srednice tarczy. Znalazlem link dokladnie do tego stolu. http://www.wolfcraft.co.uk/jcatalog_generated/en/products/product_groups/14750_product.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 26.06.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Udar we wkrętarkach akumulatorowych NIE służy do wiercenia tylko do odkręcania mocno zakręconych śrub, zapieczonych itd. Coś jak grzechotka do odkręcania śrub przy kołach samochodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.06.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Wpisz w szukaczkę na Allegro FalonTech.Oceń.Nie wiem, czy ja tak dobrze trafiłem, czy naprawdę są dobre w tej klasie cenowej... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.06.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Czy macie jakieś typy odnośnie wkrętarek akumulatorowych ? w jakie minimalne napięcie warto zainwestować ? wkrętarki udarowe, w porównaniu z wiertarko-wkrętarkami to nieba a ziemia, no ale cena też niska nie jest, ja kupiłem boscha używanego ale w stanie prawie nówki za 400zł, niebieski GDR 14,4v z 2 bateriami HD, przed nią używałem wiertarko wkrętarek boscha GSB i GSR 14,4, są ok, tyle że cięższe, szybciej bateria pada i udar w GDR robi swoje, do wkręcania wkrętarki udarowe są bezkonkurencyjne Z założenia wyszedłem, że ma to być osobna wkrętarka a nie wkretarko-wiertarka. Natomiast funkcja udaru we wkrętarce nie bardzo wiem do czego... ? Chcę pracować w drewnie, no może wykonam 4 otwory w profilu PCV tam wewnątrz jest profil metalowy, ale czy nawet tu ten udar się przyda ? udar znacznie zwiększa siłę , moment wkręcania, przy tym dzięki udarowi jest mniejszy pobór mocy c wydłuża czas pracy baterii, na baterii prawie rozladowanej udarówką kręcę jeszcze garść wkrętów podczas gdy wkrętarka bez udaru już nie da rady, staje, udarówka jest znacznie mniejsza i lżejsza, poreczniejsza, ekstra dociąga elementy, co np. obcnie sobie cenię szalując nadproża, słupy i strop, naprawdę zupełnie inny sprzęt, z tym że oczywiście udarówka to wkrętarka czyli nie ma wrzeciona (główki, uchwytu) zaciskowego, ma uchwyt sześciokątny, założysz tam tylko takie narzedzia dla pewności: mowa o takim sprzęcie: http://plptocs.bosch-pt.com/boptocs-pl/Product.jsp;jsessionid=B60AC712AD27EFC3B1A471A3EFE33DB0?division=gw&prod_id=8978&ccat_id=81950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 26.06.2008 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Cena: ZL 1399,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.06.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 no tak jak pisałem wcześniej to nie jest tani sprzęt, ja kupiłem prawie nowy za 400zł (w komplecie z dwoma bateriami HD, bodajże 2,4 i ladowarką), naprawdę nie żałuję, wcześniej miałem w ręku takie same udarówki dewalta, hitachi i makity, sprzęty porównywalne, polowałem chyba 3 miechy na allegro i udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.06.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Czy macie jakieś typy odnośnie wkrętarek akumulatorowych ? w jakie minimalne napięcie warto zainwestować ? W zależności od zastosowania. Ja używałem 12 i 14,4V i 12 okazywało się za słabe. Przy większych obciążeniach nie wytrzymywała za długo. Obecnie kupiłem wkrętarkę sieciową i dopiero jestem zadowolony (oczywiście tamte mają inne zalety). też zastanawiam się nad taką opcją, kwestia rozciągnięcia kabla to jest na minus, skolei urządzenie bez akumulatora jest lżejsze i tu jest na plus dla sieciowej. Jakie urządzenie kupiłeś, co byś poleciił ? Kupiłem taką: http://www.allegro.pl/item382473551_najtaniej_wkretarka_sieciowa_einhell_btbs_710.html Nie będę jej trwałości oceniać bo nie używam jej dużo, ale jeśli chodzi o parametry to jest dużo mocniejsza od akumulatorowych, które mam i ma ogranicznik wkręcania co się przydaje jeśli wkręcamy przynajmniej kilka wkrętów (uciążliwa regulacja). Ogólnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts