MarkusMerk 25.06.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Cześć, Chciałem zrobić sobie przydomową oczyszczalnie ścieków. Niestety zarówno na mojej jak i sąsiada działce znajdują się studnie, które przy wymogu odległości drenu conajmniej 30m od studni, praktycznie wykluczaja możliwość zastosowania oczyszczalni z drenażem rozsączającym. Czy mam jaką inną alternatywe. czy pozostaje mi tylko szambo? Czy są może jakieś odstępstwa od tego przepisu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.06.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Możesz mieć pełną oczyszczalnię biologiczną, z tego co pamiętam. Poczytaj sobie o nich. Nie powinno być tak dużego ograniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarkusMerk 25.06.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Czy ten typ oczyszczalni jest bezodpływowy, tzn. nie ma drenażu, czy może ścieki są lepiej oczyszczone i dlatego wymagania odległościowe są mniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.06.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Czy ten typ oczyszczalni jest bezodpływowy, tzn. nie ma drenażu, czy może ścieki są lepiej oczyszczone i dlatego wymagania odległościowe są mniejsze? Nie wnikałem w szczegóły pracy, ale podobno z niej wypływa "czysta" woda i trzeba się tylko zaopiekować jej zrzutem do jakiegoś rowu.Poczytaj trochę, to będziesz wiedział więcej. Ja tylko daję trop bo szczegółów nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts