maro10000 25.06.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witam, posiadam dzialke w koscielisku....chcialbym na niej wybudowac (przy pomocy firmy budowlanej) inwestycyjnie cos na wzor (nie identyczne ale zblizone) do niniejszego budynku ok. 15 apartamentow powierzchnia uzytkowa laczna 900 metrow. http://marekcybulski.webpark.pl/elewacja1.jpg Nie jestem ekspertem w branzy budowlanej...mam jedynie wlozyc do tej inwestycji dzialke ale chcialbym sie upewnic co do oplacalnosci takiej inwestycji dlatego potrzbuje SZACUNKOWEGO kosztu budowy 1 m2 pow. uzytkowej takiego budynku jak powyzej. Uprzejmie prosze o pomoc w oszacowaniu bardzo zgrubnym kosztu budowy metra takiego budynku w Koscielisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 25.06.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Pewnie, jak twierdzą niektórzy niepoprawni optymiści na tym forum budowa tego budynku na gotowo to koszt około 100.000 zł To niestety oczywiście żart. W przypadku tak pięknego, dużego budynku najlepiej jest zamówić u kosztorysanta rzeczowy kosztorys. Bardzo orientacyjnie można przyjąć około 3000 zł za metr kwadratowy na gotowo, co dałoby około 3 miliony złotych. Ale jak pisałem powyżej najlepiej zamówić kosztorys. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts