Gość M@riusz_Radom 25.06.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Mamy już 6% stawki bazowej dla PLN, kto się cieszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 25.06.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 K... mać.Dobrze, że 90% kredytu mam w CHF, a tylko 10% dobrałem w PLN, bo zbrakło lekutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 25.06.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 CHF też pójdzie w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 25.06.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Rosnie oprocentwanie kredytu a rynkowa wartosc nieruchomosci maleje - rosna przy tym koszty utrzymania i transportu, pogarsza sie sytuacja na rynku pracy - czesc ludzi nie bedzie w stanie splacac tych kredytow. Kryzys dotarl do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 25.06.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Kryzysu raczej nie ma. Rata kredytu to około 35% moich obecnych zarobków. Pensja żony idzie w całości na tzw "poduszkę finansową". Robiąc "biznes plan" zakładałem, że rata kredytu nie powinna przekroczyć 40% ale jak widzę, powoli spełnia się mój "czarny" scenariusz. Zakładając, że kryzys w pełnym tego słowa znaczeniu dotrze do Polski, to stopy procentowe powinny spaść na łeb na szyję ( patrz USA ) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 25.06.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Mieszkam w USA i tu sie wlasnie tak zaczelo - wzroslo oprocentowanie pozyczek i kredytow hipotecznych - wcale nie tak duzo, ale przy wzroscie kosztow utrzymania i benzyny zrobilo sie .....j jak zrobilo - i pooooooszlooooooo..... Jak nawet sprzedasz nieruchomosc to i tak nie splacisz kredytu bo wartosc twojej nieruchomosci spadla - dom tracisz, a roznice itak musisz zaplacic czyli wziales kredyt na 400 tysiecy, teraz dom moze uda sie sprzedac ( moze! ) za 300 a 100 nadal splacasz. Niby tez kryzysu nie ma..... bezrobocie niskie a ludzie nie sa w stanie splacac pozyczek hipotecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 25.06.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 a wiecie moze kto wybral tych poltykow co sa u wladzy? bo ja niei tych poprzednich tez nie wybieralem ( gdyby ktos sie pytal ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_kotka_na_dachu_ 25.06.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 a wiecie moze kto wybral tych poltykow co sa u wladzy? bo ja nie i tych poprzednich tez nie wybieralem ( gdyby ktos sie pytal ) akurat sytuacjiw USA nie sa "winni" nasi rodzimi politycy to ogolnoswiatowy "trynd" ze tak sie dzieje - jak kostki domina leci od stanow przez europe i dotrze do azjii te nasze politikiery sa za male pikusie zeby poradzic czy zeby "byc wiinnym" pomysl troszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 25.06.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 CHF też pójdzie w górę. Odszczekaj to Może sobe iść nawet w bok, ale za 26 lat. Teraz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.06.2008 02:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Ooooooo , chwileczkie ......to kto jest odpowiedzialny za ten kryzys ? ? ? Politycy - nie, banki qrwa - nie, ekonomisci qrwa - nie ....... Wychodzi na to, ze to Pan, Pani, i sasiad z naprzeciwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 26.06.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 pomysl troszke mysle mysle i nic nie moge wymyslec ( wczoraj byl jakis mecz i wygrali polacy; podolski klose i trochowski ) wiec mam prawo do powolnego myslenia.a powaznie po co nam politycy, do kasowania dotacji panstwowych, kolejnych afer i aferek, wsadzania pociotkow na stolki, i latwe zycie za pieniadze podatnikow.niestety demoktacja tak ma i nic nie zmienimy.co do stop procentowych, wspolczuje tylko exportera ktorzy traca na tak mocnym zlotym. no i mojej corce ktora mieszka i studjuje w polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 26.06.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 CHF też pójdzie w górę. Odszczekaj to Może sobe iść nawet w bok, ale za 26 lat. Teraz nie. Chciałbym aby tak było Bo mam w planie przewalutować na CHF zaraz po wypłaceniu ostatniej transzy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.06.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Pójdzie w górę, bo banki inaczej będą liczyły Libor Aczkolwiek mocno wątpię, by dogonił oprocentowanie w PLN.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 26.06.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Mieszkam w USA i tu sie wlasnie tak zaczelo (...) Taaaa... mam wrażenie, że w USA wszystko się zaczęło... Jak nawet sprzedasz nieruchomosc to i tak nie splacisz kredytu bo wartosc twojej nieruchomosci spadla - dom tracisz, a roznice itak musisz zaplacic czyli wziales kredyt na 400 tysiecy, teraz dom moze uda sie sprzedac ( moze! ) za 300 a 100 nadal splacasz. (...) Może w USA ludzie są bardziej beztroscy , w PL niewielu ludzi bierze kredyt na sto procent inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.06.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Jesli nawet to naiwnoscia byloby sadzic, ze obecny kryzys nie dotknie Polski w mniejszym czy wiekszym stopniu. Obawiam sie, ze raczej w wiekszym. Zwazywszy na ceny ropy ................... Ale co ja tam wiem......... wypije czlowiek zdziebko co w rece wpadnie, pomidory hoduje i tak se zyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.06.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Oczywiście , że odłamki polecą, ale naiwnością jest porównywanie Polski i US. Zarówno ich gospodarek jak i problemów z kredytami.My z naszymi kredytami w porównaniu z US jesteśmy małymi szczeniaczkami. Problem jest wtedy gdy KAŻDY dostaje kredyt - nawet jeśli ewidentnie go na ten kredyt nie stać. W Polsce taki człowiek kredytu po prostu nie dostanie. Musi mieć dochody, musi mieć zabezpieczenie. To jest podstawowoa różnica. Dlatego byłabym ostrożna z porównaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.06.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Niech no siem napije....... Nie porownuje, ale zauwazam, ze momentem w ktorym sobie cicho pekla banka z nieruchomosciami to byla ta piekna chwila gdy wzroslo oprocentowanie kredytow przy jednoczesnym wzroscie kosztow utrzymania i transportu. Roznica jest tez taka, ze Polska nie ma swojej ropy, zalamuje sie eksport przy wysokim kursie zlotowki a poza tym wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.06.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Niech no siem napije....... Nie porownuje, ale zauwazam, ze momentem w ktorym sobie cicho pekla banka z nieruchomosciami to byla ta piekna chwila gdy wzroslo oprocentowanie kredytow przy jednoczesnym wzroscie kosztow utrzymania i transportu. Roznica jest tez taka, ze Polska nie ma swojej ropy, zalamuje sie eksport przy wysokim kursie zlotowki , inflacja jakby postepuje a poza tym wszystko jest ok. Pragnem przy tym zaznaczyc, ze nie jestem ekonomistom tylko pijakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.06.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Ostatnio w "Rzeczpospolitej" pisali, że najlepiej wyszli ci, którzy wzięli kredyty w .... jenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.06.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Ostatnio w "Rzeczpospolitej" pisali, że najlepiej wyszli ci, którzy wzięli kredyty w .... jenach bo to prawda - ale w Polsce niezwykle trudno wziąć taki kredyt - szukałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts