Gwoździk 25.06.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Kupić nie problem. To wie każdy. Zastanawiam się jednak czy można płot betonowy wykonać samemu (tak bez pośpiechu, z małą betoniarką , dużymi chęciami i ... oczywiście ekonomicznie) Płot ma służyć do zasłonięcia fizycznego i "węchowego" pobliskiego bagienka stojącego obok mojego siedliska (tak z 20 mb). Ponieważ zamaskuję przyszły płot chmielem lub inną zielenią - więc jego zadanie to tylko stać i się nie przewrócić po zimie. Wszelkie porady lub linki do odpowiednich www mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 25.06.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Osobiście tez ten temat przerabiałem i mi wyszło, że nie warto. A juz napewno nie przy 20mb. Wez pod uwagę, że musiałbyś mieć stół wibracyjny, formy, zbrojenie i może coś jeszcze. Ja natomiast na dzień dzisiejszy zastanawiam się czy dam rade go sam postawić jak już go kupię ? Pozatym mam pytanie do posiadaczy takich płotów - jakiej wysokości macie takowe płoty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bauricho 25.06.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Skoro chcesz to czyms i tak obsadzic to moze wylej tylko fundament a reszte zrob z drewna, tj kolki co iles mietrow i na tym bedzie roslo to cus co tam chcesz. Tu przyklad z tego forum jak ktos zrobil:(ale akurat to ogrodznie ma troche inna funkcje niz zaslanianie ;P)http://www.fotoload.pl/123aa10/eb8859d5be6bac40d13efe933238b6b11599.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 25.06.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Ja natomiast na dzień dzisiejszy zastanawiam się czy dam rade go sam postawić jak już go kupię ? Pozatym mam pytanie do posiadaczy takich płotów - jakiej wysokości macie takowe płoty ? W dwie osoby spokojnie można go postawić. Ja mam wysoki na 3 elementy, pierwszy pełny, drugi półażurowy, trzeci ażurowy. Potem żonaka go pomalowała na morelowo oraz zakcentowała fugi we wzorku na płocie na brązowo. Wygląda znośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 25.06.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Skoro chcesz to czyms i tak obsadzic to moze wylej tylko fundament a reszte zrob z drewna, tj kolki co iles mietrow i na tym bedzie roslo to cus co tam chcesz. Tu przyklad z tego forum jak ktos zrobil:(ale akurat to ogrodznie ma troche inna funkcje niz zaslanianie ;P) http://www.fotoload.pl/123aa10/eb8859d5be6bac40d13efe933238b6b11599.jpg Fajny płotek. Chyba coś podobnego zrobię u rodziców, tylko może wersję bardziej prive Mr.Jar dla dwudziestu to zabardzo się nie opłaca. To ogrodzenie jest w miarę tanie w sprzedaży. A do produkcji będziesz potrzebował formy i niestety to trzeba będzie "zwibrować". Bez wibrowania to długo nie wytrzyma. Wujek robił kiedyś taką kostkę bez wibrowania i już po pierwszej zimie marnie to wyglądało. Po trzech zimach wymienił tą kostkę na coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 25.06.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Pozatym mam pytanie do posiadaczy takich płotów - jakiej wysokości macie takowe płoty ? 150 cm: http://images28.fotosik.pl/142/a85da2a7861122d4m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 26.06.2008 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Dzięki za dotychczasowe porady. Większość pisze, że się nie opłaca. OK. A czy możecie coś napisać o montażu kupionego płotu. Czy da się to zrobić we dwóch chłopa ? Ile waży takie jedno pełne przęsło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.06.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Dzięki za dotychczasowe porady. Większość pisze, że się nie opłaca. OK. A czy możecie coś napisać o montażu kupionego płotu. Czy da się to zrobić we dwóch chłopa ? Ile waży takie jedno pełne przęsło ? U mnie jest wysoki na 4 panele i montowały go 3 osoby z firmy, która go wykonała. Dla niższych pewnie się da w 2 osoby (szczególnie ażurowy). Zależy to też od jakości płyt. Widziałem i cieńsze i grubsze. Tych grubszych na wysokość 2 metrów raczej nie wstawią 2 osoby (Pudzian jest tylko jeden ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 06.07.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Jestem na etapie podobnym jak autor postu. Czy ktoś z was może napisać jakiś instruktaż typowo dla laika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts