Snowdwarf 26.06.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 mam pytanie dotyczące sprawy moze banalnej.zamierzam stawiać ściankę działową (75mm).dostarczono mi profile, U50ale nie wiem który jest króty.profile przyścienne zidentyfikowałem (mają otwory na wkręty)pozostałe profile (sufitowy i podłogowy) są różne - jeden U50 z ramionami dłuzszymi, drugi U50 z ramionami krótszymi i napisem EKO(?)może wy się orientujecie który jest który?na czuja wydaje mi sie że ten U50 z ramioonami dłuzszymi jest na podłogę, a ten z krótszymi na sufit ale pewności nie mam aha i jeszcze jedna sprawa, czy przykręcać pionowe profile (te które są wewnątrz ścianek ) do profili podłogowego i syfitowego? na stronie knaufa widać, że nie są przykręcone, przyjręcona jest tylko płyta GK do profili sufitowego i podłogowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.06.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Jak pytanie takie pilne, to poszukaj pilnie w archiwum na temat profili i zabudowy poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.06.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 dostarczono mi profile, U50 ale nie wiem który jest króty. profile przyścienne zidentyfikowałem (mają otwory na wkręty) pozostałe profile (sufitowy i podłogowy) są różne - jeden U50 z ramionami dłuzszymi, drugi U50 z ramionami krótszymi i napisem EKO(?) I niby my po tak obszernym opisie i dokładnej dokumentacji foto mamy Ci pomóc? Co my wróżki? Najszybciej - bo widzę, że Ci śpieszno - to zadzwoń do tej hurtowni, która dostarczyła towar.Oni będą wiedzieć lepiej. U mnie żeby dać Ci zagwostkę: - profil na podłogę/sufit miał dziurki - profil pionowy i poziomy miał taką samą długość ramion ale moje profile miały "nadruk" z dokładnym opisem: - rodzaj - data produkcji - etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.06.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 aha i jeszcze jedna sprawa, czy przykręcać pionowe profile (te które są wewnątrz ścianek ) do profili podłogowego i syfitowego? na stronie knaufa widać, że nie są przykręcone, przyjręcona jest tylko płyta GK do profili sufitowego i podłogowego... Jeszcze raz powtórzę - jak przejrzysz archiwum to znajdziesz odpowiedź. Dobrze widać na tych stronach Knaufa. Profili pionowych nie przykręca się do poziomego przy suficie, gdyż daje to możliwość pracy całej konstrukcji. Wtedy profile pionowe wycina się z jakiś 1cm niższe niż pomieszczenie. Ewentualnie można przy podłodze połączyć. Możesz to zrobić za pomocą wkrętów pchełek lub są specjalne zaciskarki do profili (fajna sprawa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 26.06.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Zapraszam do mojego dziennika - jest wiele zdjęć, które ukazują jakie profile zostały zastosowane i do czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 02.07.2008 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 sprawa wyjaśniona. w hurtowni sprzedano mi profile różnych dostawców, różniące sie od siebie wymiarami (choc wszystkie profile były oznaczone jako U50, miały różne długości ramion)ścianka już stoi.a kolega trociu niech sie nie powtarza że mam sprawdzić archiwum, bo jego pierwsza wypowiedź jest doskonale widoczna.rozumiem gdybym post powtórzył, ale bez przesady.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 02.07.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 a profile jaka miały grubośc - 0,5 czy 0,6 i co ile je rozstawiłeś - co 60 czy co 40 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.07.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 jak znam zycie to 0,5 dał co 60 0,55 cześciej stosowane 0,6 obejmuje oryginalny system i na nich robione sa aprobaty później się dziwią ze pękają na łączeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 03.07.2008 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 kolega rezi jakiś drażliwy bardzo, no i chyba troszkę mało uprzejmy.pewnie z powodu upału.---pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 03.07.2008 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 aha nie wpisałem:profile gr. 05/co 60.płyty GK ułożone naprzemiennie---pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.07.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 kolega rezi jakiś drażliwy bardzo, no i chyba troszkę mało uprzejmy. pewnie z powodu upału. --- pozdrawiam niedrażliwy a oszczedny w formie - jak uraziłem przepraszam grubośc 0,5 wyklucza stosowanie co 60 cm i niestety taka konstrukcja ma mniejszą sztywność będzie pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.07.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 a kolega trociu niech sie nie powtarza że mam sprawdzić archiwum, bo jego pierwsza wypowiedź jest doskonale widoczna. rozumiem gdybym post powtórzył, ale bez przesady. Rozpędziłem się z tym archiwum. Bo to był kolejny tego dnia post, do któego odpowiedź można znaleźć w archiwum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 08.04.2010 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 no i po 2 latach powrót ponieważ jestem teraz na etapie remontu łazienki chciałem się zapytać o te OSB. łazienka będzie dość spora - 10m2, obecnie mam wykonaną konstrukcję z profili czy dawanie OSB jest koniecznością? cześc odpadów z profili leżało na zewnątrz przez całą zimę i nawet nie zaczęły się rdzą pokrywać. jeśli mimo to dałbyś OSB, to jaką grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts