almayer 26.06.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 witam szanowne kolezanki i kolegow jestem na etapie robienia nadprozy i mam jedno pytanie: czy z betoniarki na budowie jestem w stanie ukrecic zalecane B20?? wczesniej czytalem pare postow gdzie B17,3 to ponoc max, czy to znaczy ze wszyscy zamawiaja beton z betoniarni na nadproza ?? nie wydaje mi sie, prosze o wasze opinie i oczywisci przepis na idealny beton do nadprozy zrobiony betoniarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 26.06.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 zależy jakie nadproże chcesz robić - do okna to bym się nie martwił ale nadproże nad wjazd do garażu 5m to bym się jednak już dobrze zastanowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 26.06.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Fakt, trzeba się zastanowić - ale nad ZBROJENIEM belki a nie czy Beton jest B15 czy B20 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 26.06.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 nad zbrojeniem nie ma się co zastanawiać bo to akurat jest w projekcie - wystarczy zrobić tak jak tam jest to narysowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 26.06.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 U mnie zrobili z betoniarki i jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
almayer 26.06.2008 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 dom jest raczej maly, najdluzsze nadproze nad garazem jednostanowiskowym to ok 3m, zbrojenie chce oczywiscie zrobic jak projekt nakazuje, czy mozecie doradzic na temat proporcji takiego betonu ? rozumiem ze nie moge go zrobic wg proporcji jakie mam dla zaprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.06.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 nad zbrojeniem nie ma się co zastanawiać bo to akurat jest w projekcie - wystarczy zrobić tak jak tam jest to narysowane... podobnie jak z betonem - tez jest w projekcie w moim byl mamy z betoniary - najdluzsze wolnowiszace belki czy podciagi maja gora z 4m a drzwi garazowe z 2,40 w swietle w betonie ciezko wiercic wiec mniemam zer dobrze go ukrecilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 26.06.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 U mnie robili betoniarką i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts