Danton 10.10.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 najlepiej zamówić wycene u kilku firm i tyle a najlepeij jak piszecie to podać cene za tzw punkt a nie ze piec taki i taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 11.10.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Ja tez chce namiary na pompe ciepla za 39 000 zl z odwiertami pionowymi, mnie za odwierty powidzieli prawie polowe tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama100 15.10.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Namiary na pompę wysłałam, ale z tego co wiem to ten instalator działa na terenie woj kujawsko-pomorskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 26.11.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Szybkie pytanko, ta pompa ciepła za 39 tysięcy to razem z instalacją w Wod - kan i centr ogrzewaniem w domu czy tylko sama pompa ciepła ?Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 10.01.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Jakie mniej więcej mogą być koszty materiałów instalacji CO w domu ok. 130metrów kw., 21 grzejników, piec ekologiczny z podajnikiem? Ktoś robił CO w podobnym domu? Koszty wykonania mnie nie interesują. Wiem, że piecyk około 10 tysięcy, ale rury, kaloryfery, i inne potrzebne "drobiazgi"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 12.01.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 jak pisałem w innym Twoim temacie, sama kotłownia około 15 tys. zł. W Twoim przypadku kaloryfery, rury, rozdzielacze, gdzies koło 5 tys. skromnie licząc. Do tego robocizna. ja płaciłem 5 tys. zł za wode, kanalizę i CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 17.02.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 dostaliśmy pierwszą wycenę, hydraulik sprawdzony, na wszytsko faktura vat 8%. dom ok100m2 uzytkowej, kocioł na węgiel. instalacje pod chudziakiem są już rozprowadzone, więc ich ta wycena nie dotyczy. instalacja wodna 3500 tys robocizna, 5800 materiały. instalacja co- rozłożenie rurek i ogrzewania podłogowego: 1600robocizna- 2400materiały. montaż i uruchomienie kotłowni, montaż grzejników i odpływu w garażu : robocizna 2200 , kotłownia-3400, kocioł 3700, grzejniki itp 6600. razem ok 29tys zł. jak myslicie czy to nie za dużo? robocizna 7300 wychodzi więc myslę ze ok, ale czy te materiały nie wychodzą zbyt dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokseb 17.02.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 no robocizna nie jest az tak taka tania. u mnie instalacja wod-kan z razem z podejsciami do grzejnikow i w sumie na caly dom 50m2 podlogowki to 3500zl. Wyposazenie kotlowni z rozruchem 1800zl. Dom moj to 120m2 pow. uzytkowej + garaz. co do materialow to na pierwszy rzut oka ceny powiinny byc z 30% nizsze i jeszcze 8%vatu w tym jest, wiec to tak nie jest tanio. Chyba ze masz instalacje w miedzi bo rurki troche kosztuja. Na tak mala powierzchnie za grzejniki i osprzet do nich 6600 to kosmos patrzac na to ze masz tez podlogowke z materialami za 2400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 17.02.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Właśnie tak analizuje. Generalnie to podłogówki będzie tylko 10m2. co do technologii to w ofercie jest napisane: kanalizacja* pcv wavin, woda-system zgrzewany, centralne-szafy, rozdzielacze, trasy miedziane do rozdzielaczy, trasy do grzejników-przewód al-pex wavin w otulinie, sekcje podłogowe przewód al-pex wavin. najbardziej rzucił mi się w oczy koszt grzejników-cena kosmos. Chyba będziemy musieli jeszcze kogoś poszukać, na szczęscie mamy jeszcze alternatywę. Jedyne co może wytłumaczyć wykonawce to fakt, iż to okolice Warszawy. U nas niestety słono się płaci za wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokseb 17.02.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Powiem ci ze ja mam tez wyceny z firm instalatorskich i jak sobie liczylem to strasznie mieli narzuty na materialach. Skonczylo sie tym ze wzialem polecanego hydraulika ktory ma dobre rabaty w hurtowni. Ja buduje okolicach Gdanska i tam tez nie jest tanio, ale naszczescie blisko sa kaszuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 19.02.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 złapałem właśnie kontakt do polecanego w okolicy hydraulika, może on coś pomoże od nas blisko są mazury i podlasie, ale szczerze mówiąc po wycenach sso przez tamtejszych murarzy-odpuściłem tego typu oszczędności, mamy ekipę z okolic, codziennie dojeżdżają na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 26.02.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 ten polecany okoliczny hydraulik zaśpiewał sobie za wycenę 500zł, kwota ta nie musiałaby być płatna, gdybyśmy się zdecydowali na jego usługi. spotkał się ktoś może z takimi praktykami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokseb 27.02.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Wysylalem ro roznych firm prosbe o wycene i nikt nigdy nie chial ani jednej zlotowi. Malo tego jeszcze dzwonili ciagle czy sie zdecydowalem. Niech ci poda ile bierze za punkt i sobie sam policzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 29.02.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 niestety nie wytrzymałem i wygarnąłem mu co o tym myślę, tak że ten wykonawca odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreska_a 02.03.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam, jeżeli mogę to podłączę się pod temat... Czy 1000zł za robociznę i materiały za:- postawienie stelaża podtynkowego i podłączenie wc- podłączenie umywalki (w tym położenie, rur dopływowych/odpływowych do niej w ścianie na długości około metra od rur głównych)- podłączenie odpływu prysznica i przesunięcie baterii od prysznica kilkadziesiąt cm wyżej (teraz jest tam wanna)- podłączenie dopływu i odpływu pralki to jest ok? Hydraulik powiedział, że zajmie mu to dzień, góra dwa i prawdopodobnie nie wystawi rachunku/faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 03.03.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 to cena ze stelażem razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreska_a 06.03.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Z zamontowaniem stelaża. Materiały to raczej rzeczy do podłączenia, typu rury, tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts