Jolka Bobek 14.07.2020 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 A jak rozwiązać ten problem w sytuacji ocieplenia nakrokwiowego z płyt PIR? Wówczas taka szczelina jest całkowicie niepożądana bo wieje przez nią no i stanowi dodatkowy mostek. O ile oczywiście świadomie zrezygnuje się z wycinania deskowania w miejscu styku styropianu z PIR-em nad czym cały czas usilnie się zastanawiam (pomimo świadomości mostka).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 14.07.2020 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 (edytowane) A czy w 2020 zmieniło się coś pod tym względem? Szukam dobrą chwilę czegoś jak wykończyć tę szczelinę i nie mogę znaleźć. Wykonawca elewacji upiera się, że szczelina nie jest mi potrzebna a ja upieram się, że przy pełnym deskowaniu i wełnie jest mi potrzebna. Powiedział, że nigdy tego nie robił i muszę znaleźć jak to powinno być wykończone. Czy są jakieś nowe sposoby, czy dalej zrolowanie siatki na owady i dociągnięcie sitaki od kleju pod deskowanie? Dzięki Z tego co wiem są gotowe listwy, które wyglądają tak: https://www.protektor.com/pl/produkty/db/?no_cache=1&intProductGroup=2&intProduct=52 U siebie zrobiłem troszkę inaczej metodą bardziej "chałupniczą" (może nie jest idealnie, ale tak wymyśliłem): Edytowane 14 Lipca 2020 przez Regius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chomik-00 15.07.2020 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Niestety u siebie od środka już nic nie zrobię, wszystko jest przykryte. Postaram się poszukać tych listew protektor plaster stop, ale jakoś nie mogę znaleźć.. Wiecie może gdzie można kupić takie rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts