gmailowiec 26.06.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Dostałem następującą wycenę: 1m2 płytek na podłodze + posadzka = 70 pln 1m2 płytek na ścianie = 50 pln 1m2 cekolowania + grunt + uprzednie skrobanie ścian + 3krotne malowanie = 35 pln 1m2 deski barlineckiej z podkładem i wyrównywaniem podłogi = 30 pln 1m2 docieplenia na gotowo = 50 pln 1 szt parapet zewn z obróbką = 80 pln 1m2 podbitki zewnętrznej z konstrukcją = 45 pln 1m2 klej + grunt + tynk = 35 pln 1m2 sufit podwieszany z malowaniem - 50 pln bardzo proszę o ocenienie tej wyceny..... płytki na podłogę kosmos- wyczytałem że ok. 40 zl max się placi - aktualne? na ściane mam maleństwa łazienkowe, zatem 50 zł moze się zgadzać (za 10x15mm płaciło się w marcu 40 zł/ m2) cekolowanie i malowania raczej też drogo bo forumowicze piszą że max 20 zł docieplenia też wyglądają słabo bo średnio widziałem coś wspominane o 25 zł ? a o robieniu sufitów podwieszanych w warszawie ! (mój remont jest robiony na wiosce w pomorskim) wyczytałem że kosztuje to ok. 35 zł/m2 z malowaniem. realnie wyglądają chyba tylko stawki dla barlinka i parapet zewn. Proszę was o wskazówki - gość robi dla mnie kompleksowy remont i chciałbym potraktować go fair a jednocześnie nie zostać ogołoconym bezsensownymi stawkami. Zapraszam do podawania cen za Wasze remonty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroo 26.06.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 tak u mnie z glazurnikiem wygladało:http://forum.muratordom.pl/glazurnik,t112880-60.htmprzy posadzce napisałeś "+ posadzka" (wylewka będzie) ? stąd może taka cena... ale jak na ścianę 50zł/m2 za 10x15cm, to też nie jest specjalnie drogo.gładź 14zł/m2grunt 3zł/m2skrobanie ścian 5zł/m22-krotne malowanie 8-10zł/m2 (emulsja, w przypadku farb Beckers, Benjamin Moore itp. + 50%) Jeśli masz sprawdzoną ekipę to warto zapłacić "trochę" więcej... bo na domokrążcach robiących płytki za 30zł/m2 można stracić 3x tyle.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martin72 27.06.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Bardzo dobrze zrobiona wycena. Nie ma tu nic do czego mozna sie doczepic, tylko zwrocilem uwage na cene tych plytek. Mysle ze faktycznie cena jest podana ze wzgledu na wylanie betonu, wtedy wszystko jest ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.07.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 u nas dwie pozycje tak wygladaja - wycena z lipca : 1/ 1m2 gladz + 2krotne malowanie = 22 pln2/ 1m2 elewacji : ocieplenie +tynk = 40 pln prace 1/ juz wykonane - wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts