ravo77 26.06.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witam, Taka oto sytuacja: Podłoga na gruncie, warstwy:- chudziak- folia budowlana- 2 x 5cm styropianu EPS100 (ułożona bardzo skrupulatnie)- folia do ogrzewania podłogowego- wylewka z miksokreta 5cm (siatka stalowa 10x10, plastyfikator) Pomiędzy pomieszczeniami (progi) wylewka gdy była jeszcze wilgotna została nacięta nożem w celu zdylatowania pomieszczeń. W wylewce znajdują się rury ogrzewania podłogowego. I wszystko jest niby OK, ale gdy stanę okrakiem w progu, mając między nogami dylatację i przenoszę ciężar ciała z jednej nogi na drugą, warstwy wylewki uginają się względem siebie o jakieś 1-2mm. Czy to jest normalne? (nie wygląda). Co z gresem, który zostanie na to położony? Popęka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.06.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 ile dni temu została wylana posadzka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 26.06.2008 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Wylana ok. 20 dni temu.Dodam, że wylewka była przez 3-4 dni lekko zlewana wodą, brak intensywnego wietrzenia, brak przeciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.06.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 jeszcze ok 10 dni nie nalezy sie na niej kołysac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.06.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 a układając gres nie zapomnij o zachowaniu dylatacji w tym samym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 27.06.2008 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 A nie wystarczy przy gresie użyć elastycznego kleju i elastycznej fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 27.06.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Ile ważysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 29.06.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Zapomnij o tym, to jeszcze zadne ugiecie . U mnie na poddaszu tez mi sie ugina. Zadna tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 11.07.2008 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Tak jak sugerował kolega brzoza, zachowałem spokój, odczekałem 10 dni i... posadzka ani drgnie (nooo, może minimalnie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radam5 27.04.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Odkopię temat, żeby nie zakładać nowego o tym samym, temacie.Miałem wylaną posadzkę miesiąc temu. Pomieszczenia przez 8-9 godzin dziennie są wietrzone (otwarte wszystkie okna). Niestety posadzka ugina się w rogach i wzdłuż ścian (ale tu prawie nie wyczuwalne). Stając na rogu i lekko "siupiąc" słychać jak posadzka szoruje o dylatację. Jest to w każdym pomieszczeniu ale w jednym to pękła gdy puknąłem nogą. Tam gdzie pękła wziąłem nóż i wyskrobałem otwór do styropianu okazało się, że posadzka ma w tym miejscu ok 3,5cm. Nie była zbrojona siatką tylko włóknem natomiast tam gdzie jest podłogówka jakimś płynem.Co mam z tym zrobić. Tam gdzie najbardziej się rusza będę układał deskę (dąb) i nie wiem czy nie będzie się działo coś niedobrego. Tam gdzie ma być terakota uginanie jest niewielkie. Tzn muszę więcej siły (nacisku) użyć aby usłyszeć szorowanie. Samo, zwykłe chodzenie i powoduje takich objawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts