cubus2 26.06.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Wiecie o co mi chodzi? Może to taki trochę styl angielski, ale oni osiągają to za pomocą tapet. Nie nawidzę tapet, a marzy mi się ściana biała z wieloma takimi ciemnym kwiatkami, czy jest szansa na to, aby to jakoś pomalować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.06.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Chyba najlepiej zrobić szablony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 26.06.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Zerkniij tu: http://www.szabloneria.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.06.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 No i oczywiście przez szablonik nanosić czarną farbę, na pomalowaną białym kolorem ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 27.06.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Chyba najlepiej zrobić szablony Poza szblonami mozna jeszcze uzyć wałków z wzorem, takich jak nasi dziadkowie używali kiedyś Te stare wyglądają mniej więcej tak: http://www.allegro.pl/item389491730_stary_walek_do_malowania_zobacz_warto.html Wałek pokrywa się farbą (kiedys srebrzanką ) i jeżdiz po ścianie raz obok razu. Może da się znaleźć takie nowe gdzieś, bo ta moda wraca. Ukrywasz, skąd jesteś - jesli z Warszawy, to moge podac jeden sklep gdzie takie walki stare (ale w bardzo dobrym stanie) kiedys widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziula2 01.07.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 kilka porad http://www.tikkurila.pl/pdf/deco/brochures/szablony.pdfhttp://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=brochures2&hid=1.1.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubus2 23.07.2008 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 No więc podnoszę temacik do góry, może ktoś będzie miał jeszcze coś do dodania. Bo ja ostro zabieram się do pracy.... Tzn. szablonik to raczej odpada, bo został zrobiony (samoróbka) ale podczas malowania farba "włazi" pod wzorek i nieładnie to wygląda, robią się takie "kleksy" na brzegach Testuję dalej................................................................................. ................................................................................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 23.07.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Ja jednak nadal polecam szablony ale może nie koniecznie samoróbi tylko profesjonalne Sama malowałam duuuży i dość skomplikowany wzór ( szer. 2 metry ) z szablonu na ścianie i nic pod szablon nie zaciekało. Trzeba tylko używać bardzo gęstej farby i gąbki do jej nanoszenia. Jedyny problem u mne polegał na tym, że szablon z uwagi na jego rozmiary był ciężki i musiały go przytrzymywać dwie osoby bo taśma malarska nie utrzymywała go na ścianie. W przypadku drobnych kwiatków, a więc odpowiednio mniejszych szablonów, nie widzę żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 24.07.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Może stempel z kartofla A serio, to jesli te kwiatki czy esy-floresy maja byc niewielkie, to mozna wyciąc pieczątkę z twardej gąbki czy pianki. Albo gotowego stepla poszukać, cos jak to: http://www.kreateria.pl/go/_category/index.php? albo to idc=44_96&page=2&sess_id=d93b53f8ac90a0f134415d25b4e9a118 http://swiatpasji.pl/sklep/index.php?producent=117 Jak całą ściane występelkujesz to masz szansę się przebranzowić i zostać... czołowym pracownikiem Poczty Polskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 24.07.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 fachowcy starej daty, w epoce kiedy tapety miały status luksusu ze zgniłego świata burżuazji, malowali przy pomocy wałków. poszukaj sobie odpowiedniego, ale - jezeli tobie zależy - zleć jego wykonanie z plastosilu i masz na całe życie wałek z kwiatuszkami, którymi zamalujesz cały dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 24.07.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Wiecie o co mi chodzi? Może to taki trochę styl angielski, ale oni osiągają to za pomocą tapet. Nie nawidzę tapet, a marzy mi się ściana biała z wieloma takimi ciemnym kwiatkami, czy jest szansa na to, aby to jakoś pomalować ? to może kupić kawałek tapety z kwiatkami, które Ci odpowiadają i wyciąć te kwiatki - powstanie szablon jaki chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubus2 25.07.2008 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Ależ macie suuuuper pomysły. Co jeden to lepszy, serio !!! Rewelacja po prostu. Dzięki Wam !!! Idę raz jeszcze poczytać i przetrawić, no bo widzę, że z takim wsparciem z tych moich ścian no to "będzie chyba chleb" No a jakby jeszcze ktoś....coś...to chętnie posłucham rad.... A może....ktoś.....chętny....do pomalowania......w rejoniku Trójmiasta...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 26.07.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Cubus, o co ci chodzi. Ludzie się starają, podsuwają różne pomysły (może niektóre nazbyt dowcipne), a ty się denerwujesz. Myślisz, że ktoś na Twoje życzenie odkryje Amerykę i podsunie Ci jakąś rewelację? Jeśli chcesz osiągnąć efekt tapety bez użycia tapety, to naprawdę będzie trudno. Musisz iść na jakiś kompromis.A jeżeli naprawdę nie chcesz tapet, to pomysł z szablonem wydaje mi się dobry. Pozostaje problem znalezienia odpowiedniego wzoru i pracochłonnego wykonania, ale samo nic się nie zrobi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubus2 27.07.2008 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 No toć właśnie ja miałam na myśli to, że super te pomysły i do tego z dodatkiem humoru ( np. zielony listek zaproponował mi wyspecjalizowanie się jako pełnoetatowy pracownik Poczty Polskiej ). No a same pomysły oczywiście już powoli zaczynam realizować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 28.07.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 No to zwracam honor I życzę udanych realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts