uszek 22.09.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Jestem tuz przed podpisaniem umowy na zakup okien, ale mam mały problem. Większość okien u mnie w domu to są okna balkonowe o wys. 2,35 jedno jest nawet trzy kwaterowe i jedno dwu. Chiałbym aby te okna nie miały poprzeczki na 1/3 wysokości tylko by była tam cała szyba, ale niektórzy sprzedawcy odradzają twierdząc, że profil plastykowy jest za miękki i okno się może wygiąc. Czy może ktoś z was ma taki okna u siebie i mógłby podzieliś się spostrzeżeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 22.09.2003 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Ja nie mam poprzeczki. Jak do tej pory nic sie nie wypacza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Ja mam okna drewniane o wysokości 2,54 i bez poprzeczki. W przypadku okien PCV to rzeczywiście wszyscy twierdzili, że należy dać poprzeczkę. Jeden tylko wykonawca powiedział, że wykona takie okna z bardzo sztywnego (ale nie pamiętam nazwy) profilu. Jednak cena tego profilu była prawie tak wysoka, jak przy wykonaniu okien z drewna mahoniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
august 22.09.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Mam takie Drzwi balkonowe i też są bez poprzeczki i nic się nie dzieje. Będę teraz zamawiął drzwi tarasowe i też chciałem bez poprzeczki to w jednej firmie powiedzieli że mogą zrobić ale nie dostanę na nie gwarancji. Będą do drzwi drewniane. Nie wiem o co tu chodzi i wczym jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszek 22.09.2003 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Tommco, a długo je masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 22.09.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Zamówiłem plastiki 230x170, bez poprzeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2003 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Nie ma się z czego cieszyć, bo za kilka lat to Ty możesz mieć z nimi problem, a nie producent, czy sprzedawca. Max wys. bez poprzeczki (z normalnych profili okiennych) to 210cm.Ciekawe jaki to system tych Twoich okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 22.09.2003 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Cześć, ja mam w mieszkaniu PCV 2.45 bez poprzeczek. Dwa lata narazie i bez problemów. Producent doradzał poprzeczke ze względu na to, ze przy podłodze i dzieciach łatwo o wybicie, i wtedy do wymiany jest mały kawałek szyby a nie całe skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_D12 23.09.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Hej!Wszystko zależy od tego z jakiego profilu zamawiasza okna - u mnie większość zrobiłaby takie okna, ale nie daliby gwarancji. Tylko dwóch prod. Budvar (Thyssen) i Jocz (nie pamiętam jaki profil) robią takie okna. Tak więc mam takie okienko (wys 2,4) bez poprzeczek. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocza 23.09.2003 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Witam, ja mam takie okna od 4 lat. Wysokie 2.35 bez jakichkolwiek poprzeczek. Profil ROPLASTO, okucia ROTO 10 lat gwarancji. Zabudowane w 14 piętrowym bloku. Pozdrawiam, kocza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 uzupełniając moje zapytanie dopowiem, że moje okna miały by byc na profilu 5komorowym z firmy Oknoplast Krakow, czy ktoś ma cos podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts