Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

patrykos2005

Recommended Posts

• Odpowiedzi 259
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam Ziriusa, M2-10, dodatkowo z solarami (też od p.Kołodzieja). Wszystko piękne to co piszecie ale gdybym miał robić to jeszcze raz to też bym zaprosił p.Kuraszyka. Chociażby do zainstalowania pompy, podpięcia do niej podłogówki i napełnienia gazem. Tego każdy hydraulik nie zrobi, a po nabiciu trzeba przetestować czy grzeje. Poza tym rurki podłogówki idą w beton i nie chciałbym aby akurat na moim domu ktoś się fachu uczył.

Z takiego założenia wyszliśmy właśnie i też nie żałuję. Może przy ogromnej różnicy cen zastanawialibyśmy się nad samym układaniem podłogówki, ale podłączenia pc i solarów nie powierzylibyśmy nikomu innemu. Nie po to ładuje się kasę w samo urządzenie, żeby potem niefachowiec skiepścił coś przy podłączaniu i narobił kłopotów. Tym bardziej, że ta ekipa była jedną z najlepiej zorganizowanych, terminowych i fachowych na naszej budowie.

Mam Ziriusa, M2-10, dodatkowo z solarami (też od p.Kołodzieja). Wszystko piękne to co piszecie ale gdybym miał robić to jeszcze raz to też bym zaprosił p.Kuraszyka. Chociażby do zainstalowania pompy, podpięcia do niej podłogówki i napełnienia gazem. Tego każdy hydraulik nie zrobi, a po nabiciu trzeba przetestować czy grzeje. Poza tym rurki podłogówki idą w beton i nie chciałbym aby akurat na moim domu ktoś się fachu uczył.

do napełaniania pompy jest chłodnik a nie hydraulik - u mnie robił to Pan, który widział pc pierwszy raz w życiu, ale jest specjalistą od klimatyzacji i od razu wiedział o co chodzi i uruchomił PC bez problemu 5 razy taniej a pompa działa - bo jak traktować napełnienie gazem PC? jak ktoś napełania pompy ciepła działające w drugą strone to z pc sobie też poradzi

Tak jest, jeden hydraulik, drugi hydraulik, potem chłodniarz. Tylko jak coś siądzie to winnego nie będzie a każdy będzie mówił "panie a kto tak panu spieprzył". To ja już wolę jednego, nawet droższego, byleby zrobione było solidnie.

jak idziesz do lekarza to też do jednego od wszystkiego?

Tak jest, jeden hydraulik, drugi hydraulik, potem chłodniarz. Tylko jak coś siądzie to winnego nie będzie a każdy będzie mówił "panie a kto tak panu spieprzył". To ja już wolę jednego, nawet droższego, byleby zrobione było solidnie.

jak idziesz do lekarza to też do jednego od wszystkiego?

A ja zapytam z innej beczki......czy Waszym zdaniem....duża jest różnica pomiedzy modelami M2-7 i M2-10 ?????

Witam,

wczoraj odwiedziłem p.Tomasza z Jasła - wytłumaczył, zaprezentował, uświadomił. Generalnie utwierdził mnie w przekonaniu, że PC to dobra decyzja.

Rabat zakupowy możliwy będzie po zebraniu 10 klientów.

Pozdrawiam

.....to jak "mości panie i panowie".....zakładamy "spółdzielnię" ???

A jaki to rabat i ilu jest chętnych. Mam w planie PC dom w budowie ale nie mam jeszcze prądu i wody w obrębie działki i nie wiem kiedy będę miał. Na razie ciągnę prąd i wodę z 150 metrów prąd jest mój wodę kupuję od sąsiada, tak, że nie wiem kiedy będę miał te media choć wszystko jest już w planach.

A jaki to rabat i ilu jest chętnych. Mam w planie PC dom w budowie ale nie mam jeszcze prądu i wody w obrębie działki i nie wiem kiedy będę miał. Na razie ciągnę prąd i wodę z 150 metrów prąd jest mój wodę kupuję od sąsiada, tak, że nie wiem kiedy będę miał te media choć wszystko jest już w planach.
Aby nie urazić Pana z Thermogolv takie informacje mogę udzialać TYLKO na priv

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Podciągamy temat do góry.... :)

Patrykos2005 - podaj ilu jest chętnych na wspólny zakup, może wtedy będzie łatwiej się przekonać jeszcze niezdecydowanym.

Daniel

Witam, napiszę inaczej, w tej chwili mamy ok.6-7 % rabaciku :p i czekamy na daklszych chętnych.. na wszelkie pytanie mogę odpowiedzieć także telefonicznie

Pozdrawiam

Witam, napiszę inaczej, w tej chwili mamy ok.6-7 % rabaciku :p i czekamy na daklszych chętnych.. na wszelkie pytanie mogę odpowiedzieć także telefonicznie

Od jakiej ceny wyjściowej, jeśli to oczywiście nie jest tajemnica ?
Od ceny z Thermogolv - najlepiej dopytać szczegółów u źródła lub zapraszam na icj firmową stronkę

Pozdrawiam