Cezarr 13.08.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Czyli dajmy na to model M2-7 to wydatek ok 25 tyś (netto)-cena samego urzadzenia ze sterowaniem. Osobno montaż + cała instalacja typu podłogówka, grzejniki itp. Wtedy można to porównać z ceną instalacji z użyciem np kotła na gaz. Dobrze liczę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 13.08.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Czyli dajmy na to model M2-7 to wydatek ok 25 tyś (netto)-cena samego urzadzenia ze sterowaniem. Osobno montaż + cała instalacja typu podłogówka, grzejniki itp. Wtedy można to porównać z ceną instalacji z użyciem np kotła na gaz. Dobrze liczę? zasadniczo dobrze o ile porównujesz cały system. Przy gazie też weź pod uwagę koszt budowy przyłącza i komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aero 24.09.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 jeśli temat aktualny to ja się też piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 24.09.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 jeśli temat aktualny to ja się też piszęTo super ZAPRASZAM następnych chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 25.09.2008 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Ponieważ instrukcji nikt czytać nie lubi a i nie każdy musi Jedna istotna rzecz którą musi zrobić elektryk. W firmowej automatyce tego nie ma i trzeba zrobić to w skrzynce bezpiecznikowej - zasilanie pompy ciepła poprzez stycznik 3-fazowy sterowany czujnikiem zaniku fazy (brak jednej fazy odcina całe zasilanie i wyłącza pompę) Jeśli w komplecie będzą solary to sugeruję zasilane z osobnego obwodu - sterownik solarów montuje się z reguły obok sterownika PC i dla ułatwienia z tego samego zasilania co PC. Jeśli nie będzie prądu (jednej fazy) to PC stanie ale solary będą dalej pracować. Dlatego też u siebie zrobiłem zasilanie pomp obiegowych CO i CWU też z fazy solarów a nie przez PC. U mnie na wsi często któraś faza znika i latem się sprawdziło - pompa była bez zasilania ale solary chodziły (nie gotowały się). Jeśli ktoś ma również problemy z zasilaniem to fajną rzeczą jest automatyczny przełącznik faz - można pod to podpiąć newralgiczne urządzenia typu lodówka, alarm, solary, brama. Działa to tak że podpina się pod niego 3 fazy a na wyjściu jest jedna, automat sam wybiera najlepszą (lub tą która została ). Też się sprawdziło - u sąsiadów lodówka latem wypłynęła, u nas nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 30.09.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ponieważ instrukcji nikt czytać nie lubi a i nie każdy musi Jedna istotna rzecz którą musi zrobić elektryk. W firmowej automatyce tego nie ma i trzeba zrobić to w skrzynce bezpiecznikowej - zasilanie pompy ciepła poprzez stycznik 3-fazowy sterowany czujnikiem zaniku fazy (brak jednej fazy odcina całe zasilanie i wyłącza pompę) J. dokladnie to trzeba kupic kupic stycznik/czujnik kierunku faz, bo czujnik zaniku fazy jest firmowo a kierunku nie ma..co prawda w wiekszosci przypadkow owe zabezpieczenie kierunku faz to takie dwa w jednym bo jednoczesnie zabezpiecza przed brakiem fazy ale nic zlego jezeli je dublujemy pozdr rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 15.10.2008 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Pierwsza umowa już podpisana, zapraszam następnych chętnch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 16.10.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 a nic nie mówiłeś, że już zamawiacie. Puść mi info jakie warunki udało się wynegocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukow2 17.12.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 witam, podciągam temat.pewnie ekipa już zakupiła pompy.napiszcie jak się sprawują i ile kosztuje was to wszystko. dla zainteresowanych-może zbierzemy następną grupę rabatowo-zniżkową.planowany zakup ok stycznia, lutego. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_P 18.12.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 tez jestem zainteresowany Ziriusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukow2 18.12.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 no to 2 os. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_P 19.12.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 zukow2 jaka masz powierzchnie do ogrzania?, na jaka kwote dostałes wycene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn73 25.12.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Podciągam temat. Czy pierwsza grupa "dogadała się" z Thermogolvem? Napiszcie coś - jest szansa, że znajdą się kolejne chętne osoby. Ciekaw jestem jak wygląda instalacja, czy występują jakieś "nieoczekiwane " problemy, czy ekipa od nich jest terminowa, profesjonalna i solidna? Każde uwagi będą bardzo cenne. Czekamy - Panie i Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 26.12.2008 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Temat pompy ciepła jest cały czas aktualny, więc śmiało można pisać do Mnie na priv udzielę tam wszystkich niezbędnych informacji oraz warunków. Pozdrawiam I życzę wszystkim wesoółych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 26.12.2008 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 witam, podciągam temat.pewnie ekipa już zakupiła pompy.napiszcie jak się sprawują i ile kosztuje was to wszystko. dla zainteresowanych-może zbierzemy następną grupę rabatowo-zniżkową.planowany zakup ok stycznia, lutego. pozdrPamiętaj, że na pompe czeka się od ok. 4 - 8 tygodni, więc o zakupie trzeba pomyśleć troszkę wcześniej. U Nas będzie za ok. 2-3 tygodnie, więc można podjechać i zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panczo255 26.12.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Obserwuje to forum już jakiś czas, czytałem dość dużo na temat pomp ciepła i chyba także jestem zdecydowany na Ziriusa - Patrykos2005 podaj mi informacje jak i gdzie zamówić pompe i na jakie rabaty mogę liczyć? Pompe potrzebuje w połowie lutegomój email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartez-k 27.12.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 też jestem zainteresowany pc, narazie zastanawiam sie jaka pc i jaka firma,a le pc to pewniak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn73 28.12.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Dziś przeglądałem Allegro - i jest tam wystawiona pompa Ziriusa - za wyższe ceny niż podane na stronie Thermogolv'a. Pytanie - czy firma sprzedająca na Allegro dolicza sobie marżę czy pompy u Thermogolva drożeją??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 28.12.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Dziś przeglądałem Allegro - i jest tam wystawiona pompa Ziriusa - za wyższe ceny niż podane na stronie Thermogolv'a. Pytanie - czy firma sprzedająca na Allegro dolicza sobie marżę czy pompy u Thermogolva drożeją??? Płacisz za pośrednictwo i prowizję dla Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 28.12.2008 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Na stronie tego użytkownika jest napisane, że jest dystrybutorem pomp Zirius i współpracuje z Thermoglov, a poza tym ceny są identyczne - zobaczcie na zapis: ....Ceny mogą się nieznacznie zmienić w obie strony - są uzależnione od kursu SEK na dzień podpisania umowy... " A ceny w SEK wynoszą tak samo jak w Thermoglov. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts