Marcinn73 28.12.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ale porównajcie sobie ceny tych pomp na stronie Thermogolva i na tej aukcji z Allegro - http://www.allegro.pl/item507307155_najtansze_ogrzewanie_pompa_ciepla_zirius_m2_5.html. Ceny na aukcji są wyższe - stąd moje pytanie. A co do reklamy firmy z Allegro ? - jeśli piszę, że mają wyższe ceny to chyba antyreklama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartez-k 28.12.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 mi się narazie spodobała ta pc: Gruntowa pompa ciepła NIBE Fighter 1240 (moc 10 kW) taka by mi pasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartez-k 28.12.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ale porównajcie sobie ceny tych pomp na stronie Thermogolva i na tej aukcji z Allegro - http://www.allegro.pl/item507307155_najtansze_ogrzewanie_pompa_ciepla_zirius_m2_5.html. Ceny na aukcji są wyższe - stąd moje pytanie. A co do reklamy firmy z Allegro ? - jeśli piszę, że mają wyższe ceny to chyba antyreklama... Wydaje mi się że "małe" firmy kupują bezpośrednio od przedstawiciela Thermogolvu w Polsce, a skoro sprzedaja swoje usługi musza mieć wyższe ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 28.12.2008 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ale porównajcie sobie ceny tych pomp na stronie Thermogolva i na tej aukcji z Allegro - http://www.allegro.pl/item507307155_najtansze_ogrzewanie_pompa_ciepla_zirius_m2_5.html. Ceny na aukcji są wyższe - stąd moje pytanie. A co do reklamy firmy z Allegro ? - jeśli piszę, że mają wyższe ceny to chyba antyreklama... Wydaje mi się że "małe" firmy kupują bezpośrednio od przedstawiciela Thermogolvu w Polsce, a skoro sprzedaja swoje usługi musza mieć wyższe ceny... Hmmm, jeśli porównać te z aukcji o której piszesz oraz cene ze strony thermogolv to w jednym i drugim przypadku pompa ciepła kosztuje 52000SEK, dystrybutorzy działają na zasadzie prowizji i tak napewno jest w tym przypadku, a poza tym sprzedawca dostaje prowizje od przedstawiciela a nie od klienta Prowadzę firmę od ponad 11 lat i działam na takiej samej zasadzie lecz w innym segmencie gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prandik 28.12.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Witam, już dawno zdecydowałem się na PC Zirius M2-5. Jeżeli są chętni na zakup grupowy (w celu uzyskania rabatu) pompy w Termogolv na przełomie sierpnia i września 2009 to proszę o kontakt na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn73 28.12.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ale porównajcie sobie ceny tych pomp na stronie Thermogolva i na tej aukcji z Allegro - http://www.allegro.pl/item507307155_najtansze_ogrzewanie_pompa_ciepla_zirius_m2_5.html. Ceny na aukcji są wyższe - stąd moje pytanie. A co do reklamy firmy z Allegro ? - jeśli piszę, że mają wyższe ceny to chyba antyreklama... Wydaje mi się że "małe" firmy kupują bezpośrednio od przedstawiciela Thermogolvu w Polsce, a skoro sprzedaja swoje usługi musza mieć wyższe ceny... Hmmm, jeśli porównać te z aukcji o której piszesz oraz cene ze strony thermogolv to w jednym i drugim przypadku pompa ciepła kosztuje 52000SEK, dystrybutorzy działają na zasadzie prowizji i tak napewno jest w tym przypadku, a poza tym sprzedawca dostaje prowizje od przedstawiciela a nie od klienta Prowadzę firmę od ponad 11 lat i działam na takiej samej zasadzie lecz w innym segmencie gospodarczym. Na stronie Thermogolv'a ta pompa kosztuje 48000 SEK, a na aukcji 52000 SEK - a więc cena nie jest taka sama. Podobnie jest z wyższymi modelami - też mają wyższą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn73 28.12.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Tak a'propos - wystawili już nową aukcję - podaję aktualny link :http://www.allegro.pl/item517266488_najtansze_ogrzewanie_pompa_ciepla_zirius_m2_5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 29.12.2008 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Ale porównajcie sobie ceny tych pomp na stronie Thermogolva i na tej aukcji z Allegro - http://www.allegro.pl/item507307155_najtansze_ogrzewanie_pompa_ciepla_zirius_m2_5.html. Ceny na aukcji są wyższe - stąd moje pytanie. A co do reklamy firmy z Allegro ? - jeśli piszę, że mają wyższe ceny to chyba antyreklama... Wydaje mi się że "małe" firmy kupują bezpośrednio od przedstawiciela Thermogolvu w Polsce, a skoro sprzedaja swoje usługi musza mieć wyższe ceny... Hmmm, jeśli porównać te z aukcji o której piszesz oraz cene ze strony thermogolv to w jednym i drugim przypadku pompa ciepła kosztuje 52000SEK, dystrybutorzy działają na zasadzie prowizji i tak napewno jest w tym przypadku, a poza tym sprzedawca dostaje prowizje od przedstawiciela a nie od klienta Prowadzę firmę od ponad 11 lat i działam na takiej samej zasadzie lecz w innym segmencie gospodarczym. Na stronie Thermogolv'a ta pompa kosztuje 48000 SEK, a na aukcji 52000 SEK - a więc cena nie jest taka sama. Podobnie jest z wyższymi modelami - też mają wyższą cenę. Rozmawiałem właśnie przed chwilką z Panem Tomaszem z Thermogolv i pytałem o Firme Wioldar oraz o różnice w cenie Więc sprawa jest taka: Firma Wioldar jest dystrybutorem ich pomp i ceny mają identyczne natomiast co do różnicy cen to kolega Marcinn73 patrzył chyba na starą strone przed podwyżką w 2007 roku - poniżej podaje link do cennika z aktualnej strony Thermogolv: http://www.thermogolv.com/cennik,pompa_ciepla_z_320,500_litrowym_zbiornikiem.html. a tutaj do aukcji z allegro: http://www.allegro.pl/item517266488_najtansze_ogrzewanie_pompa_ciepla_zirius_m2_5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 29.12.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Ta wystawiona na aukcji jest ze sprężarka Skroll - a wiec droższa, ale dokładnie w cenie takiej samej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn73 29.12.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Rzeczywiście - dzięki za informacje - patrzałem na starą stronę. Natomiast dziwi mnie bardzo, że w googlu na pierwszym miejscu wyskakuje stara strona i firma jej nie usunęła - prowadzi to właśnie do takich nieporozumień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maraug58 07.01.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witam wszystkich użytkowników. Jestem również zainteresowany grupą zakupową. Narazie jestem na etapie wstępnym tj ustalenia konkretnego modelu Ziriusa odpowiedniego dla naszych warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 19.01.2009 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Dzisiaj kontaktowałem się z przedstawicielem i pompy ciepła Zirius najprawdopodobniej drożeją od lutego o około 10%. Na szczęście moja pompa jest w starej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn73 19.01.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Nie wiem czy jest to dobry pomysł producenta - umacnia się korona i jeszcze do tego podwyżka?? Spowoduje to zdecydowanie mniejsze zainteresowanie pompami Thermogolva - a konkurencja jest coraz większa... No ale to autonomiczna decyzja - i mają do tego prawo - a rynek i tak oceni czy jeszcze warto, czy już nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 20.01.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Nie wiem czy jest to dobry pomysł producenta - umacnia się korona i jeszcze do tego podwyżka?? Spowoduje to zdecydowanie mniejsze zainteresowanie pompami Thermogolva - a konkurencja jest coraz większa... No ale to autonomiczna decyzja - i mają do tego prawo - a rynek i tak oceni czy jeszcze warto, czy już nie... Witam, ja prawie już kupiłem Ziriusa, ale trochę się jeszcze wstrzymałem i teraz już chyba nie kupię. Mam ofertę polskiej firmy na pompę 10 Kw za 13190 zł netto + odwierty po 60 zł na gotowo co nawet przy 200 m wiercenia daje w sumie ~26100 zł. To jak Zirius M2-7 zdrożeje to pewnie bedzie gdzieś w takiej cenie. Fakt trzeba jeszcze doliczyć zbiornik na wodę, 2800 zł zwykły lub 4500 z nierdzewki. No i kolejny plus to wykonują również podłogówkę od rozłożenia izolacji do wylewek włącznie w 3 konfiguracjach cenowych uzależnionych od ilości rurek w podłodze: 1. - tem. zasilania 40/35 C- 100 zł COP 3,5-4 (średnio ok. 11m na m2) 2. - tem. zasilania 35/30 C- 120 zł COP 4,5-5 (średnio ok. 16m na m2) 3. - tem. zasilania 30/25 C- 140 zł COP 5,5-6 ????? (tu nie pamietam ilosci, zresztą ten wariant chyba małoprawdopodobny) Cena nie obejmuje zakupu foli izolacyjnej pod styropian i samego styropianu, wylewki wliczone w cenę razem z materiałem. Jak widać pojawiają się już przyzwoite oferty na rynku a konkurencja zrobi swoje, kwestia czasu. Niestety słaba złotówka znacznie podnosi koszty zakupy importowanych pomp, co mnie zmusiło do poszukania ofert krajowych producentów. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maraug58 24.01.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Właśnie dowiedziałem się od Pana Kołodzieja, ze szwedzi odstąpili od możliwości grupowej sprzedaży z rabatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 24.01.2009 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Właśnie dowiedziałem się od Pana Kołodzieja, ze szwedzi odstąpili od możliwości grupowej sprzedaży z rabatem O tym Pan Kołodziej mówił mi już jakieś 5 miesięcy temu w momencie pierwszy rozmów na temat rabatu zakupowego. Rabat dla Nas jest z puli dystrybutora - poprostu sprzeda kilka sztuk na zmniejszonej marży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panczo255 06.02.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Popisałem umowę 03-02-2008 i załapałem się także na starą cene Podobno na dniach ma być już drożej... a już i tak podrożało z powodu wachań kursu SEK Pan Pokacki poinformował Mnie, że pompa będzie w połowie marca. Mam tylko nadzieje, że gospodarka trochę nadgoni i złotówka się umocni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 06.02.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Popisałem umowę 03-02-2008 i załapałem się także na starą cene Podobno na dniach ma być już drożej... a już i tak podrożało z powodu wachań kursu SEK Pan Pokacki poinformował Mnie, że pompa będzie w połowie marca. Mam tylko nadzieje, że gospodarka trochę nadgoni i złotówka się umocni Cześć, trochę nie rozumiem tego podnoszenia cen... To że słaba złotówka podniosła cenę o ok. 10-15% cieżko w obecnej sytuacji przełknąć, ale w dobie kryzysu dodatkowe podnoszenie ceny to chyba strzelenie sobie w łeb. Dzisiaj w knajpie babeczka mówiła że u Peteckiego (okna) 200 osób zwalniają, nie wiem na ile to prawda ale raczej dość ponuro rysuje się obraz budowlanki w tym roku. Byłem wielkim zwolennikiem tej pompy ale w pewnym momencie chyba obudził się wielki sknera we mnie i zminiłem swój wybór. W poniedziałek zaczynają u mnie wiercić..... Pozdrowienia dla wszystkich "Ziriusowców" - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 07.02.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Popisałem umowę 03-02-2008 i załapałem się także na starą cene Podobno na dniach ma być już drożej... a już i tak podrożało z powodu wachań kursu SEK Pan Pokacki poinformował Mnie, że pompa będzie w połowie marca. Mam tylko nadzieje, że gospodarka trochę nadgoni i złotówka się umocni Cześć, trochę nie rozumiem tego podnoszenia cen... To że słaba złotówka podniosła cenę o ok. 10-15% cieżko w obecnej sytuacji przełknąć, ale w dobie kryzysu dodatkowe podnoszenie ceny to chyba strzelenie sobie w łeb. Dzisiaj w knajpie babeczka mówiła że u Peteckiego (okna) 200 osób zwalniają, nie wiem na ile to prawda ale raczej dość ponuro rysuje się obraz budowlanki w tym roku. Byłem wielkim zwolennikiem tej pompy ale w pewnym momencie chyba obudził się wielki sknera we mnie i zminiłem swój wybór. W poniedziałek zaczynają u mnie wiercić..... Pozdrowienia dla wszystkich "Ziriusowców" - Daniel To jaka pompe wybrales ? Napisz co o niej wiécej.....jak sadze nikt tutaj z Ziriusem slubów nie bral....wiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 07.02.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 TypeR napisz może więcej szczegółów co to za firm ai pompa. Do tych 60 zł za m odwiertu trzeba doliczyć jeszcze materiał na wykonanie pionowego GWC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts