scaut.00 27.06.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Witam,hydraulicy robia mi ogrzewanie podlogowe w lazience. Pytaja czy chce folie pod styropian. Czy jest sens dawac? Lazienk ajest na poddaszu, na dole pod nia jest pokoj.Jesli uzasadnione jest dac folie, to czy moze byc to zwykla folia budowlana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 27.06.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Witam, hydraulicy robia mi ogrzewanie podlogowe w lazience. Pytaja czy chce folie pod styropian. Czy jest sens dawac? Lazienk ajest na poddaszu, na dole pod nia jest pokoj. Jesli uzasadnione jest dac folie, to czy moze byc to zwykla folia budowlana? Bezwzględnie dawać folię i tak jak piszesz może to być zwykła budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.06.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 a czemu bezwzględnie? co ta folia ma zapewnić? poślizg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-rex 27.06.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 POD styropian ? - chudziak- izolacja p. wilgociowa z papy termo (i tutaj jak papa bez wypelniaczy mineralnych do od razu styropian - jak ma wypelniacze mineralne - folia)- styropian FS-20- folia- jastrych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 27.06.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 no to dobre hydrauliki ... się pytaja inwestora jak robote robic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 27.06.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 O ile dobrze czytam, to jest to łazienka na poddaszu nad pokojem (T-rex - nad pokojem a nie na gruncie!) - jeżeli uważacie, że nie ma sensu dawać izolacji to OK. Folia systemowa podłogówki niby stanowi izolację ale w tym miejscu to siakoś wolałbym mieć pewność. Ewentulnie za kilka miesięcy będzie post "co robić z wilgotnymi plamami na suficie w pokoju" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scaut.00 27.06.2008 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 teraz po tych przyszlych plamach wilgoci na suficie juz wiem po co dawac folie tylko teraz piszesz, ze moze byc zwykla (ta czarna) budowlana?? i na to styropian, na to rurki ogrzew podlog i wylewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 27.06.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Folia pod styro na poddaszu wg mnie ma głównie za zadanie uchronić inwestora przed niepotrzebnym malowaniem parteru podczas awarii pralki na poddaszu a nie przenikaniem wilgoci ze stropu Poza tym z tego samego powodu w łazience na wylewkę powinno się dać folię w płynie pod płytki. Nie wiem tylko czy przy ogrzewaniu podłogowym też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 27.06.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Scaut, kolejność to: folia (czarna budowlana - może być x2), styropian sysstemowy do podłogówki (lub zwykły a wtedy folia z rastrem na wierzch), następnie rurki podłogówki a na koniec jastrych. Jaro - folię w płynie daje się generalnie wstrefach wilgotnych jak okolice kabiny, wanny itp. i ogrzewanie w niczym tu nie przeszkadza a tą czarną folię to się daje generalnie jak piszesz jako zabezpieczenie na wypadek awarii czy braku ostrożności. Mam znajomego gdzie w kuchni ma piękny wykwit tuż pod kabina prysznicową stąd mam przekonanie że folii w tym miejscu nigdy dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 27.06.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Jaro - folię w płynie daje się generalnie wstrefach wilgotnych jak okolice kabiny, wanny itp. i ogrzewanie w niczym tu nie przeszkadza Wczoraj wysmarowałem nawet podłogę kotłowni a jutro kładę płytki. Może trochę przesadzam z tymi izolacjami ale jak mówisz "folii nigdy dość" Jedyne o co się trochę martwię to ledwie 3-tygodniowy jastrych i już pod folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts