Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forumowe prawidła czyli

TypeR

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A w którą stronę wkręca się żarówki halogenowe?

ja to myślę, że w tą samą co samochodowe :D

ale doradźcie proszę, bo nie wiem czy nie jestem w błędzie :wink: i czy istotnym jest element zakończenia żarówki, przy założeniu, że początek stanowi szklana świetlista kula lub też jak w niektórych przypadkach pokręcony drążek lub nawet zupełnie płaska powierzchnia ? oraz czy ważne jest jakiego koloru i jakiej marki jest samochód i czy diesel, czy benzyna, a może gaz - CNG lub LPG. Nie wiem też, czy ważny jest rocznik i przebieg, bo w zasadzie, to dość istotne informacje jeśli chodzi o samochód :roll: ale jeśli chodzi o żarówkę :roll:

Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia, mianowicie czy uważacie, że zasadnym jest używanie świateł mijania w nocy w dużym mieście - przecież jest widno :roll: czy nie uważacie, że szkoda energii ? zwłaszcza, że problem globalnego ocieplenia klimatu, jest niezwykle istotnym elementem egzystencji przyszłych pokoleń.

Oj przepraszam, że tyle pytań - ale mimo wszystko liczę na Was, jestem tu nowa, ale czytam to forum od dawna i zamierzam w przyszłości pobudować dom :)

:wink:

[

Oj przepraszam, że tyle pytań - ale mimo wszystko liczę na Was, jestem tu nowa, ale czytam to forum od dawna i zamierzam w przyszłości pobudować dom :)

:wink:

a dlaczego forum nie czytasz od deski ???? w przyszłości przy budowie jak znalazł.

• 1 month później...
Ja miałam 3 - do dziś się zastanawiam co z tą forsą zrobić ...

oj, zeby ci jakaś żyłka nie poszła, nie myśl tyle

Żyłka, żyłką, nie raz mi poszła jak taki 6 kilowe sumisko zawisło mi na haczyku, ale dałeś mi pomysła - żyłkę se kupię - będzie na zaś - na następne sumisko :D

Ja miałam 3 - do dziś się zastanawiam co z tą forsą zrobić ...

oj, zeby ci jakaś żyłka nie poszła, nie myśl tyle

Żyłka, żyłką, nie raz mi poszła jak taki 6 kilowe sumisko zawisło mi na haczyku, ale dałeś mi pomysła - żyłkę se kupię - będzie na zaś - na następne sumisko :D

to musisz trośku poczekać, aż siem następne sumisko zakumulatoruje, jeszcze wienksze niż te 35 melonów... :wink: