Rezi 27.06.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 przeszukaj forum , problem się kiedyś pojawił najważniejsze to wycierać do sucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 28.06.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 tylko czysta woda i mam super połysk a mam tych płytek od groma http://big.photos.nasza-klasa.pl/629108/7/main/1971fde731.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 28.06.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Gres impregnowałam, myję mopem płaskim i CZYSTą wodą, wszelkie płyny do szyb, ludwik czy preparat do gresów zostawiały smugi.Proste metody dają czasem najlepsze efekty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 29.06.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 hmmm, ale co to za mycie samą wodą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 29.06.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 hmmm, ale co to za mycie samą wodą ? a po co coś więcej, przecież to nie korytarz w urzędzie Mam czysto, tylko przetrzeć trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 29.06.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 hmmm, ale co to za mycie samą wodą ? a po co coś więcej, przecież to nie korytarz w urzędzie Mam czysto, tylko przetrzeć trzeba nie przekonuje mnie niestety Twoja argumentacja, myjesz się też tylko samą wodą i naczynia też tylko wodą przelatujesz? rozumiem ,że to być moze najlepszy sposób na zachowanie błysku gresu,ale z porządnym myciem niewiele ma to wspólnego IMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 30.06.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Jeśli gres lepiej wygląda po myciu samą wodą niż wodą z płynem to po co mam się męczyć z płynem i potem go polerować? - tylko po to żeby mieć świadomość że umyłam podłogę "porządnie"? Jak chce umyć porządnie to używam domestosa Poza tym porównywanie mycia naczyń do mycia podłogi nie jest zbyt trafne.. w końcu z podłogi nikt nie je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 30.06.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 [ nie przekonuje mnie niestety Twoja argumentacja, myjesz się też tylko samą wodą i naczynia też tylko wodą przelatujesz? rozumiem ,że to być moze najlepszy sposób na zachowanie błysku gresu,ale z porządnym myciem niewiele ma to wspólnego IMO Rozumiem ,że kurz z mebli też traktujesz porządnie i to conajmniej domestosem nikt u mnie nie chodzi w obłoconych butach, pies nie wnosi kilogramów piachu. Na podłodze osadza się kurz i naprawdę przetarcie wodą wystarcza, wyobraż sobie że jest czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclear 30.06.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 mam zaimpregnowaną podłogę...kupilam tego mopa parowego h2o i zostawia mi smugi a uzywa on tylko czysta wode ...jaki mop jest najlepszy do tego typu płytek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 30.06.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 ja używam szmaty, nawinętej na takiego mopa w postaci, no właśnie jak to nazwać to taki prostokąt z doczepianym wkładem do mycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 30.06.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Jeśli gres lepiej wygląda po myciu samą wodą niż wodą z płynem to po co mam się męczyć z płynem i potem go polerować? - tylko po to żeby mieć świadomość że umyłam podłogę "porządnie"? *** owszem ,osobiscie lubię mieć poczucie ,że robię coś porządnie, nawet jeśli chodzi tylko o tak prozaiczne zajecie jak sprzątanie:wink: Jak chce umyć porządnie to używam domestosa *** rozumiem, gdy ktoś uzywa samej wody ,zeby umyć podłogę"na szybko" ,ale niezbędne jest IMO uzycie od czasu do czasu jakiegoś środka czyszczącego Poza tym porównywanie mycia naczyń do mycia podłogi nie jest zbyt trafne.. w końcu z podłogi nikt nie je *** jesteś pewna,że nikt? rozumiem,że nie masz jeszcze dzieci, bo takowym gdy są na etapie +- raczkowania niejednokrotnie zdarza się zjadać z podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 30.06.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Rozumiem ,że kurz z mebli też traktujesz porządnie i to conajmniej domestosem nikt u mnie nie chodzi w obłoconych butach, pies nie wnosi kilogramów piachu. Na podłodze osadza się kurz i naprawdę przetarcie wodą wystarcza, wyobraż sobie że jest czysto ależ mnie naprawdę jest obojętne czym czyscisz swoje mieszkanie, w tym podłogi,nie musisz mnie przekonywać,jeśli uważasz ,że jest wystarczająco czysto i Tobie z tym dobrze, wyraziłam jedynie swoją opinię,że osobiscie nie przekonuje mnie taki sposób BTW zaspokajając Twoją ciekawość,domestosu zdarza mi się używać jedynie do czyszczenia WC,do usuwania kurzu z mebli służą inne srodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 30.06.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 tu było o tym a to moja odpowiedź: Ja mam co prawda tylko wstawki polerowane, ale na co dzień myję gres (Nowa Gala-jasny beż) po prostu ciepłą wręcz gorącą wodą bez żadnych detergentów. Co jakiś czas kiedy już widzę, że robią się smugi- odtłuszczam płytki dodając w zależności co mi wpadnie akurat w ręce: płyn do naczyń, do mycia okien a nawet płyn Classen do mycia paneli. Potem znowu sama woda wystarcza. Płytki "odtłuszczam" średnio raz na tydzień, podłogę myję codziennie lub co drugi dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 30.06.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 mam zaimpregnowaną podłogę...kupilam tego mopa parowego h2o i zostawia mi smugi a uzywa on tylko czysta wode ...jaki mop jest najlepszy do tego typu płytek??? tez mam mop parowy ale na impregnowanych podlogach nie należy go uzywać- facet z HG stwierdził że już kilkukrotne uzycie mopa może doprowadzic do zniszczenia warstwy impregnowanej... zreszta na instrukcji mpa jest informacja "nie używać na powierzchniach woskowanych"-chodzi tu też o impregnaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 30.06.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 a co do sposobu na smugi-woda plus trochę płynu plus OCET ok pół szklanki na wiaderko (podloga lustro i jeszcze zdezynfekowana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 01.07.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 A nie śmierdzi w domu po tym occie? Pytam zupełnie poważnie, bo sposób wydaje mi się ciekawy i mało skomplikowany ale nie cierpię zapachu octu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 01.07.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 A nie śmierdzi w domu po tym occie? Pytam zupełnie poważnie, bo sposób wydaje mi się ciekawy i mało skomplikowany ale nie cierpię zapachu octu to alkohol w zasadzie wiec zapach lekko czuć ale przy tej ilości octu czuć do 30 minut przy wietrzeniu pomieszczenia. Na szczęscie szybko się utlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 02.07.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Też mnie to interesuje. Tu było parę rad:http://forum.muratordom.pl/post2423703.htm?highlight=#2423703 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 03.07.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Ja myję płaskim mopem i do mycia dodaję.....nabłyszczacza ze zmywarki w płynie. Nie ma śladu po myciu i ladnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 05.07.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Muszę przyznać, że wypróbowałam wszystkie metody poza nabłyszczaczem i niestety jak nie wytrę do sucha to zawsze pod słońce widać ślady po wodzie. Rzezi ma rację: najważniejsze to wycierać do sucha Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts