angelhod 27.06.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 hejkamam dość starą instalację i dość stary zbiornik na wodę.... i tak sobie myślę że może by jakoś "ocieplić" czy obłożyć czymś ten zbiornik jak np wełną do izolacji kominków ........... i pytanie jest takie czy ma to sens... i czym najlepiej to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.06.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 A czy coś się dzieje obecnie z tym zbiornikiem?Napisz coś więcej o nim?Gdzie się znajduje. Jaką ma teraz konstrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.06.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 hejka mam dość starą instalację i dość stary zbiornik na wodę.... i tak sobie myślę że może by jakoś "ocieplić" czy obłożyć czymś ten zbiornik jak np wełną do izolacji kominków ........... i pytanie jest takie czy ma to sens... i czym najlepiej to zrobić? Ale nie napisałeś co chcesz przez to osiągnąć i w jakich warunkach to stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelhod 28.06.2008 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Trociu:teraz jest na samum dole .... obok pieca... ma ok 1.5-2m dlugosci i ok 50-70cm srednicy i jest zawieszony w powiterzu generalnie nic sie z nim nie dzieje a co chce osiagnac? chce aby lepiej kondensowal cieplo i tak sobie kombinuje ze im mniej bedzie robil za "kaloryfer" to mniej bedzie wytracal cieplo a co za tym idzie to moze żadziej piec będzie go nagrzewał.......... ale to tylko moje przemyślenia jak narazie.... i dlatego was chciałbym się zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.06.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Trociu: teraz jest na samum dole .... obok pieca... ma ok 1.5-2m dlugosci i ok 50-70cm srednicy i jest zawieszony w powiterzu generalnie nic sie z nim nie dzieje a co chce osiagnac? chce aby lepiej kondensowal cieplo i tak sobie kombinuje ze im mniej bedzie robil za "kaloryfer" to mniej bedzie wytracal cieplo a co za tym idzie to moze żadziej piec będzie go nagrzewał.......... ale to tylko moje przemyślenia jak narazie.... i dlatego was chciałbym się zapytać piec będzie go rzadziej nagrzewał, ale rzadziej bedzie też nagrzewał pomieszczenie, więc bedziesz częściej palić w piecu. Najlepiej zrób sweterek który ubierzesz zbiornikowi na lato, a zdejmować bedziesz na zimę. Są teraz takie "gąbki" do ociepleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelhod 01.07.2008 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 retrofood ale w sumie po co ma mi sie grzac to pomieszczenie? niby susze pranie tam ale generalnie nie musi byc tam sauna nonstop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.07.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 moje pierwsze zdanie jest o sytuacji w zimie (bo tak miałem).drugie zdanie to propozycja na lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelhod 03.07.2008 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 oki...czyli generalnie moge liczyc na jakies oszczednosci z tego powodu...?i czy wlasnie ta welna z aluminum od kominkow byla by dobra.. czy wlasnie jakis pianek szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts